Ilk önce tabiki kitaplarını okudum hatta bir kaç kitabı hala elimdedir Takip kitabı faforimdir.
R.D.J oynadığı filmini izledim bir efsaneydi satranç sahnesinden katliam sahnesine kadar muazzamdı. Bunun üzerine dizisine başlamak benim için zordu, tabiki bir dizisever olarak başladım benedick müthiş bir oyuncu ( elektrik savaşları, enigma izlemediyseniz filmleri kesin izleyin başta enigmayı kesinlikle izleyin)
Irena adler karakteri zekasiyla yenen tek kadındır ancak dizi de %100 olarak bunu göremedik. Bu beni biraz üzse de dizinin kurgusu kitaba bağlı kalınmış.
Moriarty karakterine gelirsek kitaplarda dizide ki gibi shorlockun baş düşmanı değil.Yanlis hatırlamıyorsam bir kitapta dul varken bir kitapta çok az söz ediliyor. Aslında Arthur Conan Doyle, Sherlock karakterinden sıkılır ve farklı şeyler yazmak ister. Böylece Moriarty ve Holmes arasında bir çatışma başlatarak Sherlock’u öldürmeyi amaçlar. Fakat kitabın takipçileri buna büyük tepki gösterince, pek istemese de başkahramanı hikayeye geri getirir.
Bir de benim watsonum var dizide ki watsonu hiç ama hiç sevmiyorum ancak bu kadar olabilir. Ama hayalimde ki watsonu seviyorum. Film ve dizide bu kadar zeki ve genç bir doktor ve asker olan bir adamı bazı durumlarda nasıl bu kadar cahil göstermeyi başarmışlar bilemiyorum.
Ben yazmaya başlayınca duramıyorum gerçi bu kadar uzun yazıyı kim okuyorcaksa
Isın özeti izlerken asla sıkılmayacağınız, izledikten sonra da bir süre olaylara farklı bakmanızı sağlayacak ve gözlemleme özelliğinizin arttığını fark edeceksiniz.