- Katılım
- 1 May 2020
- Mesajlar
- 14,431
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 38,466
- Puanları
- 113
Ramazan’da sağlığınızı korumak için mutlaka sahura kalkın. Protein içeriği yüksek, uzun süre tok kalmayı sağlayan, ekstra susuzluk hissine yol açmayacak besinlerle doyurucu bir öğün yapın. Sofranızda mutlaka peynir, yumurta, ceviz, yeşillik, süt, tam tahıllı ekmek gibi yiyeceklerin olmasına özen gösterin. Gün içinde çabuk acıkmanıza yol açacak kimi besinlerden özellikle sahur öğününde uzak durun:
? Şekerli besinler:
Sahurda bal, reçel, sürülebilen çikolata gibi tatlı grubu yiyecekler, kan şekerini hızlı yükseltip hızla düşürür, bu da çabuk acıkmanıza neden olur. Ayrıca gün içinde susatır.
? Patates:
Tüketildikten sonra kısa sürede yeniden acıktıran besinlerden olan patates, kızartma olarak yenildiğinde sağlığınıza da zarar verir. Özellikle sahurda tüketiminden kaçının.
? Şeker oranı yüksek meyveler
Meyveler içerdikleri vitamin, mineral, posanın yanı sıra belirli miktarlarda şeker içerir. Bu da çabuk acıktırmaları anlamına gelir. Özellikle üzüm, kavun gibi yüksek şekerli meyveleri sahurda tüketmeyin.
? Taze sıkılmış meyve suları:
Sahurda taze sıkılmış dahi olsa meyve suyu önerilmez. Meyve suyu içtiğinizde hem 3-4 meyvenin şekerini yüklenmiş olursunuz hem de gün içinde çabuk acıkırsınız.
? Glisemik indeksi yüksek pide:
Pide glisemik indeksi yüksek bir yiyecektir. Bu da yine şeker yükü anlamına gelir. Sahurda; tam tahıllı ekmek tüketerek tokluk sürenizi uzatabilirsiniz. Pideyi ise haftada 2-3 kere 1-2 avuç büyüklüğünde iftarda tüketebilirsiniz.
? Şekerli besinler:
Sahurda bal, reçel, sürülebilen çikolata gibi tatlı grubu yiyecekler, kan şekerini hızlı yükseltip hızla düşürür, bu da çabuk acıkmanıza neden olur. Ayrıca gün içinde susatır.
? Patates:
Tüketildikten sonra kısa sürede yeniden acıktıran besinlerden olan patates, kızartma olarak yenildiğinde sağlığınıza da zarar verir. Özellikle sahurda tüketiminden kaçının.
? Şeker oranı yüksek meyveler
Meyveler içerdikleri vitamin, mineral, posanın yanı sıra belirli miktarlarda şeker içerir. Bu da çabuk acıktırmaları anlamına gelir. Özellikle üzüm, kavun gibi yüksek şekerli meyveleri sahurda tüketmeyin.
? Taze sıkılmış meyve suları:
Sahurda taze sıkılmış dahi olsa meyve suyu önerilmez. Meyve suyu içtiğinizde hem 3-4 meyvenin şekerini yüklenmiş olursunuz hem de gün içinde çabuk acıkırsınız.
? Glisemik indeksi yüksek pide:
Pide glisemik indeksi yüksek bir yiyecektir. Bu da yine şeker yükü anlamına gelir. Sahurda; tam tahıllı ekmek tüketerek tokluk sürenizi uzatabilirsiniz. Pideyi ise haftada 2-3 kere 1-2 avuç büyüklüğünde iftarda tüketebilirsiniz.