Nergis Adası (1 Görüntüleyen)

• Kullanıcı Yaren
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Serbest Kürsü

Adana'da 'kesin korunacak hassas alan' olarak tescil edilen Akyatan Lagünü içerisinde bulunan 'Nergis Adası' görsel şöleniyle görenleri hayran bırakıyor.​

Ekli dosyayı görüntüle 7038

Adana'nın Karataş ilçesinde bulunan ve geçen yıl 41 türden 125 bin 936 kuşa ev sahipliği yapan Akyatan Lagünü, göçmen kuşların Türkiye'deki en önemli dinlenme ve beslenme yerleri arasında yer alıyor.​

Ekli dosyayı görüntüle 7039

Adanalı kadın fotoğraf sanatçısı Gamze Bozkaya, 3 yıl önce 147 kilometrekare alana sahip lagün içerisinde bulunan ve ana karadan yaklaşık 3 km uzakta olan içi nergis çiçekleriyle dolu bir ada keşfetti.​

Ekli dosyayı görüntüle 7040

İlkbaharı müjdeleyen mis kokulu nergis çiçekleriyle bezeli gizemli adaya sadece tekneyle gidilebiliyor. Adanın keşfedilmesinden sonra lagünün çevresinde oturan vatandaşlar Ocak ve Şubat aylarında çiçekleri görmek için adaya gidiyor.​

İçerisinde milyonlarca nergis çiçeği bulunan ada görenleri etkiliyor. Fotoğrafçı Gamze Bozkaya, ‘Nergis Adası’nın tanıtımının yapılması gerektiğini ifade ederek, “Adana’nın gezilecek turistik ve tarihi yerleri araştırırken 3 yıl önce burada bir ‘Nergis Adası’ olduğunu öğrendim. Gidip kendim görmek istedim ve geldiğimde gözlerime inanamadım. Burası Akyatan Lagünü’nün tam ortasında yer alıyor. Burada flamingolar başta olmak üzere kuşların yanı sıra ‘Nergis Adası’nın da olduğunu artık ülkemizin bilmesi gerekiyor. Bu çiçeği dışarıda koklaması 1, demeti 5 TL. Böyle bir adanın olması Adanalılar için büyük bir şans” diye konuştu.​

Ekli dosyayı görüntüle 7041

@Qasem burada da uzanmışlığın varmı :D

@NoktA, bir kaç defa gittim.
Elemanım Azize vardı karataşlı. Bu aylarda bizi babasının teknesi ile götürürdü. Eski resimlere bakarım varsa atarım. Cennet gibi bir yer. Babası bizi adaya bırakır balığa çıkardı dönüşte alırdı bizleri :)

Uzanmışlığım var evet :)
Cennet gibi bir yer olacakta benden kaçar mı.
@Yaren hatırlattığın için teşekkür ederim.
Resimlerle anlatılmaz içinde olmak gerek.

Konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri