Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Nergis Adası (1 Görüntüleyen)

YarenYaren is verified member.

Gölgesine Razı Bir Fesleğen
Emektar Üye
Puan 113
Çözümler 0
YarenYaren is verified member.

Adana'da 'kesin korunacak hassas alan' olarak tescil edilen Akyatan Lagünü içerisinde bulunan 'Nergis Adası' görsel şöleniyle görenleri hayran bırakıyor.​

Ekli dosyayı görüntüle 7038

Adana'nın Karataş ilçesinde bulunan ve geçen yıl 41 türden 125 bin 936 kuşa ev sahipliği yapan Akyatan Lagünü, göçmen kuşların Türkiye'deki en önemli dinlenme ve beslenme yerleri arasında yer alıyor.​

Ekli dosyayı görüntüle 7039

Adanalı kadın fotoğraf sanatçısı Gamze Bozkaya, 3 yıl önce 147 kilometrekare alana sahip lagün içerisinde bulunan ve ana karadan yaklaşık 3 km uzakta olan içi nergis çiçekleriyle dolu bir ada keşfetti.​

Ekli dosyayı görüntüle 7040

İlkbaharı müjdeleyen mis kokulu nergis çiçekleriyle bezeli gizemli adaya sadece tekneyle gidilebiliyor. Adanın keşfedilmesinden sonra lagünün çevresinde oturan vatandaşlar Ocak ve Şubat aylarında çiçekleri görmek için adaya gidiyor.​

İçerisinde milyonlarca nergis çiçeği bulunan ada görenleri etkiliyor. Fotoğrafçı Gamze Bozkaya, ‘Nergis Adası’nın tanıtımının yapılması gerektiğini ifade ederek, “Adana’nın gezilecek turistik ve tarihi yerleri araştırırken 3 yıl önce burada bir ‘Nergis Adası’ olduğunu öğrendim. Gidip kendim görmek istedim ve geldiğimde gözlerime inanamadım. Burası Akyatan Lagünü’nün tam ortasında yer alıyor. Burada flamingolar başta olmak üzere kuşların yanı sıra ‘Nergis Adası’nın da olduğunu artık ülkemizin bilmesi gerekiyor. Bu çiçeği dışarıda koklaması 1, demeti 5 TL. Böyle bir adanın olması Adanalılar için büyük bir şans” diye konuştu.​

Ekli dosyayı görüntüle 7041

Koklamaya doyamadigim en sevdiğim çiçek..

İnsanlardan uzak tenhadaki güzellik ve keşke ulaşılmaz olsa insan eli değmese sadece görsel kalsa ...

Atin beni buraya

@NoktA, bir kaç defa gittim.
Elemanım Azize vardı karataşlı. Bu aylarda bizi babasının teknesi ile götürürdü. Eski resimlere bakarım varsa atarım. Cennet gibi bir yer. Babası bizi adaya bırakır balığa çıkardı dönüşte alırdı bizleri :)

Uzanmışlığım var evet :)
Cennet gibi bir yer olacakta benden kaçar mı.
@YarenYaren is verified member. hatırlattığın için teşekkür ederim.
Resimlerle anlatılmaz içinde olmak gerek.

Konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

• Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

• Zevkini yansıtan renk kombinasyonunu seç
    Arkaplan resimleri
    Renk geçişli arkaplanlar
Geri