Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Meteoroloji NASA'dan bir ilk: Yapay meteor yağmuru oluşturulacak (1 Görüntüleyen)

Puan 113
Çözümler 1
Katılım
5 May 2020
Mesajlar
8,729
Çözümler
1
Tepkime puanı
21,570
Puan
113
ZARiPZARiP is verified member.
NASA'nın, Dünya’yı asteroitlerden korumak için ilk defa yapay bir meteor yağmurunun oluşmasını sağlayacak.

ABD Havacılık ve Uzay Ajansı NASA'nın üzerinde çalıştığı ''Double Asteroid Redirection Test (DART)'' ismini verdiği proje, Dünya'yı zararlı gök cisimlerinden korumak için geliştiriliyor.

Bu projenin amacı ise Dünya'ya yaklaşan gök taşlarının rotasını değiştirerek, gezegenimiz için bir tehlike oluşturmalarını engellemek.

2022'DE GÖK TAŞINI VURACAK
NASA; geliştirdiği DART uzay mekiğini, Didymos A isimli gök taşına ulaşması için 2021 yılının temmuz ayında uzaya fırlatacak. 2022'nin eylül ayında hedefe ulaşacak araç, Dünya'nın 11 milyon kilometre yakınında bulunacak gök taşını vurarak yönünü değiştirmeye çalışacak.

YAPAY METEOR YAĞMURLARI OLUŞACAK
Yeni yapılan bir araştırmaya göre çarpışmanın etkisiyle gök taşının yüzeyinde parçalanan malzemeler, Dünya'nın yer çekimine kapılacak ve meteor yağmuru oluşturacak.

Çalışmanın yazarları, gök taşının yüzeyinden fırlayan, “ejekta” adı verilen malzemenin küçük bir kısmının binlerce yıl boyunca atmosferde yol alacağını ifade ediyor.

Enkazın büyük kısmının ise Didymos'un kütle çekiminde kalacağı düşünülüyor.

Western Ontario Üniversitesi'nden fizik profesörü ve çalışmanın baş yazarı Dr. Paul Wiegert'e göre bu materyalin bir kısmı, gelecekteki uzay araçları için tehlike oluşturabilir.

Gök taşından kopan parçalar Dünya'yı tehdit edecek boyutlara ulaşamayacak. Ancak Wiegert, DART misyonuyla veya gelecekteki benzer görevlerle oluşacak başka parçacıkların yüz yıllar boyunca Güneş Sistemi'nde dolaşabileceğini söylüyor. Buna göre söz konusu parçacıklar, gelecekteki uzay operasyonları için tehlike oluşturacak.

Kaynak: timeturk
 
ZARiP dünyada bilinen büyük zararlara sebep olmuş bir durum var mı. Çok eski değil son 100 yılda kayda gecenleri soruyorum.
 
ZARiP dünyada bilinen büyük zararlara sebep olmuş bir durum var mı. Çok eski değil son 100 yılda kayda gecenleri soruyorum.
Şaun için büyük zararlar oluşmamış lakin ekosistemde yaşanabilecek değişimlere karşı önlemler alınmalıdır.
Özellikle operasyonel süreçte olası olumsuz etkilere çözümler üretilmelidir.
Ülkemizde de yapıldığını belirtmek isterim.(İstanbul, Ankara ve İzmir)
NASA'nın yapacağı bu bilimsel çalışma daha teferruatlı ve büyük zararlar verebilme ihtimalini görüyorum ben.
 
Ya planlandığı gibi gitmezsse...
NASA insanlıktan bir çok şeyi gizlemekte ve Nasaya olan güvenimizi yitirmiş bulunmaktayız.
Ya Nasanın yaptığı çalışmaların eko sistem üzerine yan etkileri bunları düşündük mü...
Peki ya mutasyona varan çalışmaları..
Peki doğal denge ile oynamaları...
Velhasıli kelam gelecekte bizi iyi şeyler beklemiyor gibime geliyor...
 

Konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

  • Geniş / Dar görünüm

    Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

    Izgara görünümlü forum listesi

    Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

    Resimli ızgara modu

    Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

    Kenar çubuğunu kapat

    Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

    Sabit kenar çubuğu

    Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

    Köşe kıvrımlarını kapat

    Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

  • Zevkini yansıtan renk kombinasyonunu seç
    Arkaplan resimleri
    Renk geçişli arkaplanlar
Geri