Foruma hoş geldin, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Düşünce Platformumuza Hoşgeldiniz!

Düşünce Platformumuz bilgi ve düşüncenin en özgür adresidir!
Güne, gündeme ve yarınlara dair söyleyeceğim var diyenlerin, günlük koşuşturmaca içerisinde zihin jimnastiği yapmak isteyenlerin özgürlük meşalesi ~ FORUM KALEMİ ~

Müslümanca Kariyer Yapmanın 10 Adımı – İslami Kariyer

AsyA

Forum Kalemi
Öylesine...
Katılım
1 May 2020
Mesajlar
14,491
Çözümler
1
Tepkime puanı
38,688
Puanları
113
Müslümanca Kariyer Yapmanın 10 Adımı – İslami Kariyer


Girizgâh

Dünya imtihanımızda en önemli ihtiyaçlarımızdan biri olan maddi ihtiyaçlarımızı karşılayabilmemiz için maddi bir gayret içerisinde bulunmamız gerekiyor hepimizin malumu… Bu zalim kapitalist devirde yaşadığımızdan dolayı da harama sapmadan, helalinden para kazanmamız gerekiyor. Bu düzen değişene kadar da bunun yolu kariyerden geçiyor. Peki, bu işi, kariyeri müslümanca, mü’mince nasıl yaparız?

1.Esas Şuur

Önce gerekli şuurları edininiz. Unutmayalım ki bu dünya sadece bir imtihandır ve amacımız para kazanmak değil. Para ve kariyer sadece bir araçtır. Bu şuuru asla ve asla unutmamalıyız.

Ekli dosyayı görüntüle 5208

2.Zaman Şuuru

En önemli kaynağımızın zaman olduğunu unutmayalım. Zaman asla çok değildir, kısıtlıdır çünkü geri kazanılamaz. Bu şuuru mutlaka edinelim. Asr Sûresi’ni çokça okuyunuz ve hatırlayınız.

İslami Kariyer - Zaman


3.Hedef

Yeryüzünde hedefsiz dolaşmayı becerebilen tek varlık insandır desem ne dersiniz? Evet, hedefler çok önemlidir ve ecnebiler bu konuda çok başarılı olduklarından bizden dünyevi olarak ilerideler ne yazık ki… Artık bu gafletten kurtulalım ve hedefli yaşamayı alışkanlık haline getirelim. “Ahirette Rasullullah’a komşu olmak istiyorum” manevi bir hedeftir. Bunun yanına dünyevi bir hedefiniz de olsun.

İslami Kariyer Hedef



4. Dua ve Plan

Dua etme şeklinize bir yenisini ekleyiniz. Plan yaparak dua etmek gibi… Ecnebiler plan yapma konusunda çok iyi olduklarından dünyevi olarak onlardan geriyiz ne yazık ki…Ahirette ileride olacağımız gibi dünyada da ileride olmak istiyorsak dua edercesine plan yapınız. Mesela “Ya Rabbim! En üst plan senindir. Mutlaka senin dediğin olur. Ben bu dünya hayatım için şöyle bir plan yaptım, bunu sana arz etmek istiyorum. Destur verirsen planımı uygulamak istiyorum. Kabul buyur Ya Rabbi!” gibisinden bir dua ile başlayıp planınızı yapınız ve bir an önce başlayınız.

İslami Kariyer Plan


5.Tuzaklara Dikkat

Hedef belirleme ve plan yapması zevklidir ve bol keseden atmanın da bol olduğu bir iştir. Bu sebeple bu tuzağa düşmemek için ciddi ve samimi olun. Hepsinden evvel gerçekçi olun. Şeytan bu aşamalarda çok gaz verir söyleyeyim. Uyanık olun ve gerçekçi olun. Allah size yapabileceğinizden fazlasını yüklemiyorken siz üzerinize yapamayacağınız yükler almayınız.

İslamiKariyer-Tuzaklar



6.Allah’tan Destek Almak

Ciddiyetle ve gerçekçi bir şekilde oluşturduğunuz hedef ve plandan sonra ihtiyacınız olan şeyler irade, sabır ve istikrardır. Esma-ül Hüsna’dan Allah ismi ile irade, es-Sabûr ile sabır, el-Hafîz ile istikrar dileyiniz. Bu yolda en büyük yardımcınız O’dur, unutmayalım.

allahtan destek almak


7.Gözden Geçirmek

Unutmayalım ki, bizler kusurlu varlıklarız. Hata yapmaya eğilimliyiz. Zaten öyle olmasa melek olurduk değil mi? Bu sebeple belli aralıklarla hedef ve planınızı gözden geçiriniz ve hataları, eksikleri gidererek hedef ve planınızı tekâmül ettiriniz. Sadece Allah tek seferde doğru plan yapabilir, unutmayalım! Biz öyle bir oturuşta kusursuz plan yapamayız. Bu sebeple belli aralıklarla gözden geçirmeler yapınız.

İslami Kariyer  Gözden Geçirmek


8.Dinlenmek ve Eğlence

Dinlenmeyi ve eğlenceyi asla unutmayınız! Biz hep koşabileceğimizi düşünerek yola çıkarız ama iş öyle değildir. Bazen zihin tıkanır, nefs ağır basar, canınız istemez vs. Bu sebeple planınızda mutlaka kendinizce ya da içtimai bir şekilde dinlenme ve eğlence araları veriniz. Bu daha verimli çalışmanız için elzemdir. Sürekli koşarak beden emanetine zulümde bulunmuş olursunuz. Unutmayınız ki nefsimizin de üzerimizde hakları vardır. Bu sebeple sınırlar dahilinde dinlenme ve eğlenceye de zaman ayırınız.

İslami Kariyer  Dinlenme


9.Ödül

Hedefinizi başardığınızda mutlaka kendinizi ödüllendiriniz. Bu nefsinizin üzerinizdeki bir hakkıdır. Unutmayalım ki Rabbimiz de öyle yapıyor. Bizi ödüllendiriyor. Siz de öyle yapın ve bir sonraki hedefiniz için sizi şartlandıracak, motive edecek bir ödül koyun mutlaka…

İslami Kariyer  Ödül


10.Sonraki Aşama

İnşirah Sûresi’ni sıkça okuyunuz. Bir ayetinde mânen bir işi bitirince hemen başka bir işe koyulmamız emredilir. Bu sebeple bir hedefi bitirince hemen başka bir hedef belirleyiniz ve boşluğa meydan vermeyiniz. Rasulullah’ın “Rabbim! Beni nefsimle bir an bile baş başa bırakma!” hadisini de unutmayınız.

İslami Kariyer Sonraki aşama

suffagah.com
 

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın yada üye olun!

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın veya kayıt olun!

Kayıt ol

Forumda bir hesap oluşturmak tamamen ücretsizdir.

Şimdi kayıt ol
Giriş yap

Eğer bir hesabınız var ise lütfen giriş yapın

Giriş yap

Tema düzenleyici

Tema özelletirmeleri

Grafik arka planlar

Granit arka planlar