- Web sitesi
- forummeskeni.com
- Burç
- Balık
- Hobim
- Rap-Hiphop
- İsim
- Fatih
- Meslek
- Özel
- Takım
Bizler Türkiye cumhuriyeti çatısı altında müslüman olarak bilinen bir toplumuz.
Dinimizde kişi yaşadığı üzere ölür
Kafiri taklit ederse onun gibi olur 'deyimleri barındıran bir takım şeyler var.
Bu konuyu açma sebebim ayasofya ilk cumasında diyanet işleri başkanının kılıç ile olan imtihani görüntüsü..
Malum medyada sosyal alanlarda bu tartışılır oldu eleştiren eleştirene .. ben onun simgesel bir mesaj oldugunu düşünüyorum.. ve arkasında siyasi bir duruş var yani çalışılmış bu..
Ama şu var . Bizim müslüman toplumları avrupada katololikler protestan dinler genelleyeyim hristiyan alemleminin yaptıgı herşeyi çağdaşlık olarak görürken.. bizim ceddimizden kalan adetlete gericilik diyorlar..
İngilterede kılıçla kutsanan prensler çağdaş
Minber hutbe yeri farketmiyor elde kılıç olunca geri kafalı oluyor..
Şimdi bu müslümanlıkla bağdaştırılırmı ? Toplum müslüman ya hani bizim ?
Müslümanlık değerlerine sahip çıkmamak yeniyi almak mı ? Yenilik görüş açısı ileriye dönük olmaz bumu demek? mi ?
Yoksa müslümanlık gelenek görenek olarakmı kalmalı yani öylemi daha iyi ?
Bizde bu özenti şöyle bir sonuç verebilir bence..
Biz hristiyanlıgı getirelim türkiyeye avrupadan çekip..
Acaba sonradan herkes müslüman olurmu ? Neden islami vari olan herşey tartışılıyor kabul görülmüyor ?
İslamı düzmü yaşamak lazım ?
İslama gelenek görenek katılınca bozuluyor mu ? Ben bunların hepsinin cevapını biliyorum sizinde fikirlerinizi boşa değil dolu biir alana buraya atın istedim.
Dinimizde kişi yaşadığı üzere ölür
Kafiri taklit ederse onun gibi olur 'deyimleri barındıran bir takım şeyler var.
Bu konuyu açma sebebim ayasofya ilk cumasında diyanet işleri başkanının kılıç ile olan imtihani görüntüsü..
Malum medyada sosyal alanlarda bu tartışılır oldu eleştiren eleştirene .. ben onun simgesel bir mesaj oldugunu düşünüyorum.. ve arkasında siyasi bir duruş var yani çalışılmış bu..
Ama şu var . Bizim müslüman toplumları avrupada katololikler protestan dinler genelleyeyim hristiyan alemleminin yaptıgı herşeyi çağdaşlık olarak görürken.. bizim ceddimizden kalan adetlete gericilik diyorlar..
İngilterede kılıçla kutsanan prensler çağdaş
Minber hutbe yeri farketmiyor elde kılıç olunca geri kafalı oluyor..
Şimdi bu müslümanlıkla bağdaştırılırmı ? Toplum müslüman ya hani bizim ?
Müslümanlık değerlerine sahip çıkmamak yeniyi almak mı ? Yenilik görüş açısı ileriye dönük olmaz bumu demek? mi ?
Yoksa müslümanlık gelenek görenek olarakmı kalmalı yani öylemi daha iyi ?
Bizde bu özenti şöyle bir sonuç verebilir bence..
Biz hristiyanlıgı getirelim türkiyeye avrupadan çekip..
Acaba sonradan herkes müslüman olurmu ? Neden islami vari olan herşey tartışılıyor kabul görülmüyor ?
İslamı düzmü yaşamak lazım ?
İslama gelenek görenek katılınca bozuluyor mu ? Ben bunların hepsinin cevapını biliyorum sizinde fikirlerinizi boşa değil dolu biir alana buraya atın istedim.