Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Yeme/içme Mumbardolması nasıl yapılır? (1 Görüntüleyen)

Ben işin daha çok yeme kısmıyla ilgilendiğim için tarif verebileceğimi sanmiyorum djskkd.

Bakın şöyle bişey buldum aslında , iş gorur gibi.

Tarifte verdim benim için ne ifade ettiginide soyliyim ; yemeyi sevdiğim bi yemek oldugu icin galiba suan bende tam emin olamadim ama ben genel olarak yemek yemeyi severim ya :D



Disaridan bakinca lokanta isletiyor gibi gorunebilirim ama cizdigim profil ile yaptigim is pekte ayni sayilmaz :D

Mumbardolması yemeyi seven Mumbardolması, ben senin lokanta işlettiğini düşünmemiştim :)

Tarif için teşekkür ederiz :) bende akrabasının tarifini vereceğim ama Önce tahminini almak istiyorum. Mumbardolmasinin akrabasi kim olabilir:D
 
Mumbardolması yemeyi seven Mumbardolması, ben senin lokanta işlettiğini düşünmemiştim :)

Tarif için teşekkür ederiz :) bende akrabasının tarifini vereceğim ama Önce tahminini almak istiyorum. Mumbardolmasinin akrabasi kim olabilir:D

Siz ne dusundunuz acaba cok merak ettim suan xd

Kiymalipide ? :D
 
Siz ne dusundunuz acaba cok merak ettim suan xd

Kiymalipide ? :D

Hayır tabiki :D Mumbardolması koyun bağırsağından yapılıyormuş. Bizim memleketimizde de dana bağırsağından sucuk yapılıyor. Bende sucuk tarifi vereyim :)


Evde sucuk yapımı tarifi
500 gram dana kıyma
500 gram kuzu kıyma
10 diş sarımsak
3 yemekkaşığı tuz
3 yemek kaşığı kırmızı toz biber
1 yemek kaşığı acı kırmızı pul biber
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı yenibahar
1 tatlı kaşığı karabiber
4 adet kurutulmuş dana bağırsağı

Sarımsakları soyup havanda dövün. Baharatları ve tuzu bir kasede karıştırın. Derin bir kabın içine aldığınız kıymaların üzerine sarımsakları ve baharatları ilave edip yoğurmaya başlayın. 20-25 dakika yoğurduğunuz kıymanın üzerini kapatıp buzdolabına kaldırın. Burada 1 gece kadar dinlenmesi gerekiyor.

Dinlenen kıymayı evinizde vara kıyma makinesinden geçirin, yoksa et döveceği ile iyice dövün. Ardından 20 dakika daha yoğurun. Sucuk içiniz hazır.

Doldurma kısmına geldi sıra… Öncelikle kasaplardan ya da aktarlardan alabileceğiniz dana bağırsaklarını açıp temizleyerek işe başlayın. Ilık suda birkaç dakika bekleterek yumuşattığınız bağırsakları iyice açın. Sirkeli su ile içlerini ve dışlarını iyice temizledikten sonra ıslak havlu üzerinde hafifçe kuruttuğunuz bağırsakların ağzına bir huni yerleştirip sucuk harcını yavaş yavaş bağırsağa doldurun. Bağırsağın içinde hava boşlukları kalmamasına dikkat edin.
 
@AsyAAsyA is verified member., evde suçuk yapımında bağırsağın icinin ve dışının sirkeli suyu ile yikayıp kurutulmasını ilk defa okudum,gūzel bir tarif
Bir kere deneme amacli yaptik,ama bir daha yapmama kararı almistik fkhaha8
bu tarifi not aldim deneyecem inşaallah.
Bumbarı görmek bile istemem.

-Sucuk tarifini konu olarak ayirsak mı ?
 
  • Kullanıcının yasaklanması nedeniyle gönderi gizlendi.

Konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

  • Geniş / Dar görünüm

    Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

    Izgara görünümlü forum listesi

    Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

    Resimli ızgara modu

    Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

    Kenar çubuğunu kapat

    Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

    Sabit kenar çubuğu

    Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

    Köşe kıvrımlarını kapat

    Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

  • Zevkini yansıtan renk kombinasyonunu seç
    Arkaplan resimleri
    Renk geçişli arkaplanlar
Geri