Yeme/içme Mumbardolması nasıl yapılır? (1 Görüntüleyen)

  • Kullanıcı AsyA
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Yemek Tarifleri
Ben işin daha çok yeme kısmıyla ilgilendiğim için tarif verebileceğimi sanmiyorum djskkd.

Bakın şöyle bişey buldum aslında , iş gorur gibi.

Tarifte verdim benim için ne ifade ettiginide soyliyim ; yemeyi sevdiğim bi yemek oldugu icin galiba suan bende tam emin olamadim ama ben genel olarak yemek yemeyi severim ya :D



Disaridan bakinca lokanta isletiyor gibi gorunebilirim ama cizdigim profil ile yaptigim is pekte ayni sayilmaz :D

Mumbardolması yemeyi seven Mumbardolması, ben senin lokanta işlettiğini düşünmemiştim :)

Tarif için teşekkür ederiz :) bende akrabasının tarifini vereceğim ama Önce tahminini almak istiyorum. Mumbardolmasinin akrabasi kim olabilir:D
 
Mumbardolması yemeyi seven Mumbardolması, ben senin lokanta işlettiğini düşünmemiştim :)

Tarif için teşekkür ederiz :) bende akrabasının tarifini vereceğim ama Önce tahminini almak istiyorum. Mumbardolmasinin akrabasi kim olabilir:D

Siz ne dusundunuz acaba cok merak ettim suan xd

Kiymalipide ? :D
 
Siz ne dusundunuz acaba cok merak ettim suan xd

Kiymalipide ? :D

Hayır tabiki :D Mumbardolması koyun bağırsağından yapılıyormuş. Bizim memleketimizde de dana bağırsağından sucuk yapılıyor. Bende sucuk tarifi vereyim :)


Evde sucuk yapımı tarifi
500 gram dana kıyma
500 gram kuzu kıyma
10 diş sarımsak
3 yemekkaşığı tuz
3 yemek kaşığı kırmızı toz biber
1 yemek kaşığı acı kırmızı pul biber
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı yenibahar
1 tatlı kaşığı karabiber
4 adet kurutulmuş dana bağırsağı

Sarımsakları soyup havanda dövün. Baharatları ve tuzu bir kasede karıştırın. Derin bir kabın içine aldığınız kıymaların üzerine sarımsakları ve baharatları ilave edip yoğurmaya başlayın. 20-25 dakika yoğurduğunuz kıymanın üzerini kapatıp buzdolabına kaldırın. Burada 1 gece kadar dinlenmesi gerekiyor.

Dinlenen kıymayı evinizde vara kıyma makinesinden geçirin, yoksa et döveceği ile iyice dövün. Ardından 20 dakika daha yoğurun. Sucuk içiniz hazır.

Doldurma kısmına geldi sıra… Öncelikle kasaplardan ya da aktarlardan alabileceğiniz dana bağırsaklarını açıp temizleyerek işe başlayın. Ilık suda birkaç dakika bekleterek yumuşattığınız bağırsakları iyice açın. Sirkeli su ile içlerini ve dışlarını iyice temizledikten sonra ıslak havlu üzerinde hafifçe kuruttuğunuz bağırsakların ağzına bir huni yerleştirip sucuk harcını yavaş yavaş bağırsağa doldurun. Bağırsağın içinde hava boşlukları kalmamasına dikkat edin.
 
@AsyA, evde suçuk yapımında bağırsağın icinin ve dışının sirkeli suyu ile yikayıp kurutulmasını ilk defa okudum,gūzel bir tarif
Bir kere deneme amacli yaptik,ama bir daha yapmama kararı almistik fkhaha8
bu tarifi not aldim deneyecem inşaallah.
Bumbarı görmek bile istemem.

-Sucuk tarifini konu olarak ayirsak mı ?
 
Bizde bu tür yemekler meşhur çok yapılır ve çok sevilir ama ben hiç yemedim damak tadı seven çok ama sakatat türü yiyemiyorum :) yiyebilene afiyet olsun :)
 

Konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

  • Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

    Alternatif header

    Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

    Görünüm Modu Seçimi

    Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

    Izgara Görünümü

    Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

    Resimli Izgara Modu

    Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

    Yan Paneli Kapat

    Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

    Sabit Yan Panel

    Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

    Box görünüm

    Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

    Köşe Yuvarlama Kontrolü

    Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

  • Renginizi seçin

    Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri