Yeme/içme Mumbardolması nasıl yapılır? (1 Görüntüleyen)

• Kullanıcı AsyA
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Yemek Tarifleri
@Meva sana gücüm yetiyor cimcime ondan rahat davranıyorum niye gerçekleri yüzüme vurdun şimdi :D

@✿£fuL!m✿, değerli muhterem i ilk tanıdığım zamandan itibaren korkmadım titremedim alem bilir diyecem ama insan komutanına böyle konuşmaya cesaret ister :D saygılar komutanım :)

Hayır tabiki :D Mumbardolması koyun bağırsağından yapılıyormuş. Bizim memleketimizde de dana bağırsağından sucuk yapılıyor. Bende sucuk tarifi vereyim :)

Evde sucuk yapımı tarifi
500 gram dana kıyma
500 gram kuzu kıyma
10 diş sarımsak
3 yemekkaşığı tuz
3 yemek kaşığı kırmızı toz biber
1 yemek kaşığı acı kırmızı pul biber
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı yenibahar
1 tatlı kaşığı karabiber
4 adet kurutulmuş dana bağırsağı

Sarımsakları soyup havanda dövün. Baharatları ve tuzu bir kasede karıştırın. Derin bir kabın içine aldığınız kıymaların üzerine sarımsakları ve baharatları ilave edip yoğurmaya başlayın. 20-25 dakika yoğurduğunuz kıymanın üzerini kapatıp buzdolabına kaldırın. Burada 1 gece kadar dinlenmesi gerekiyor.

Dinlenen kıymayı evinizde vara kıyma makinesinden geçirin, yoksa et döveceği ile iyice dövün. Ardından 20 dakika daha yoğurun. Sucuk içiniz hazır.

Doldurma kısmına geldi sıra… Öncelikle kasaplardan ya da aktarlardan alabileceğiniz dana bağırsaklarını açıp temizleyerek işe başlayın. Ilık suda birkaç dakika bekleterek yumuşattığınız bağırsakları iyice açın. Sirkeli su ile içlerini ve dışlarını iyice temizledikten sonra ıslak havlu üzerinde hafifçe kuruttuğunuz bağırsakların ağzına bir huni yerleştirip sucuk harcını yavaş yavaş bağırsağa doldurun. Bağırsağın içinde hava boşlukları kalmamasına dikkat edin.
Ben kucukken rahmetli dedemde sucuk yapardi kasapla birlikte bi oturusda 1 sap sucugu yerdik cok lezzetli olurdu simdi hazir olanlarin hic tadi yok

Ben kucukken rahmetli dedemde sucuk yapardi kasapla birlikte bi oturusda 1 sap sucugu yerdik cok lezzetli olurdu simdi hazir olanlarin hic tadi yok
O eski tadlar kalmadı maalesef değerli muhterem kardeşim benim haklısın..

Konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri