Foruma hoş geldin, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Düşünce Platformumuza Hoşgeldiniz!

Düşünce Platformumuz bilgi ve düşüncenin en özgür adresidir!
Güne, gündeme ve yarınlara dair söyleyeceğim var diyenlerin, günlük koşuşturmaca içerisinde zihin jimnastiği yapmak isteyenlerin özgürlük meşalesi ~ FORUM KALEMİ ~

Yeme/içme Mumbardolması nasıl yapılır?

SiyahSancaktaR

FK Üyesi
Ceddi Osmanlı
Katılım
7 Kas 2020
Mesajlar
10,553
Çözümler
1
Tepkime puanı
13,914
Puanları
113
Yaş
40
Konum
Istanbul
Burç
Yengeç
Cinsiyet
Medeni Hal
JkcUDD
@Meva sana gücüm yetiyor cimcime ondan rahat davranıyorum niye gerçekleri yüzüme vurdun şimdi :D

@✿£fuL!m✿, değerli muhterem i ilk tanıdığım zamandan itibaren korkmadım titremedim alem bilir diyecem ama insan komutanına böyle konuşmaya cesaret ister :D saygılar komutanım :)
 

Eylül

FK Üyesi
🎈🌹
Katılım
29 Haz 2020
Mesajlar
150
Tepkime puanı
405
Puanları
63
Hayır tabiki :D Mumbardolması koyun bağırsağından yapılıyormuş. Bizim memleketimizde de dana bağırsağından sucuk yapılıyor. Bende sucuk tarifi vereyim :)


Evde sucuk yapımı tarifi
500 gram dana kıyma
500 gram kuzu kıyma
10 diş sarımsak
3 yemekkaşığı tuz
3 yemek kaşığı kırmızı toz biber
1 yemek kaşığı acı kırmızı pul biber
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı yenibahar
1 tatlı kaşığı karabiber
4 adet kurutulmuş dana bağırsağı

Sarımsakları soyup havanda dövün. Baharatları ve tuzu bir kasede karıştırın. Derin bir kabın içine aldığınız kıymaların üzerine sarımsakları ve baharatları ilave edip yoğurmaya başlayın. 20-25 dakika yoğurduğunuz kıymanın üzerini kapatıp buzdolabına kaldırın. Burada 1 gece kadar dinlenmesi gerekiyor.

Dinlenen kıymayı evinizde vara kıyma makinesinden geçirin, yoksa et döveceği ile iyice dövün. Ardından 20 dakika daha yoğurun. Sucuk içiniz hazır.

Doldurma kısmına geldi sıra… Öncelikle kasaplardan ya da aktarlardan alabileceğiniz dana bağırsaklarını açıp temizleyerek işe başlayın. Ilık suda birkaç dakika bekleterek yumuşattığınız bağırsakları iyice açın. Sirkeli su ile içlerini ve dışlarını iyice temizledikten sonra ıslak havlu üzerinde hafifçe kuruttuğunuz bağırsakların ağzına bir huni yerleştirip sucuk harcını yavaş yavaş bağırsağa doldurun. Bağırsağın içinde hava boşlukları kalmamasına dikkat edin.
Ben kucukken rahmetli dedemde sucuk yapardi kasapla birlikte bi oturusda 1 sap sucugu yerdik cok lezzetli olurdu simdi hazir olanlarin hic tadi yok
 

SiyahSancaktaR

FK Üyesi
Ceddi Osmanlı
Katılım
7 Kas 2020
Mesajlar
10,553
Çözümler
1
Tepkime puanı
13,914
Puanları
113
Yaş
40
Konum
Istanbul
Burç
Yengeç
Cinsiyet
Medeni Hal
JkcUDD
Ben kucukken rahmetli dedemde sucuk yapardi kasapla birlikte bi oturusda 1 sap sucugu yerdik cok lezzetli olurdu simdi hazir olanlarin hic tadi yok
O eski tadlar kalmadı maalesef değerli muhterem kardeşim benim haklısın..
 

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın yada üye olun!

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın veya kayıt olun!

Kayıt ol

Forumda bir hesap oluşturmak tamamen ücretsizdir.

Şimdi kayıt ol
Giriş yap

Eğer bir hesabınız var ise lütfen giriş yapın

Giriş yap

Tema düzenleyici

Tema özelletirmeleri

Grafik arka planlar

Granit arka planlar