Hayır tabiki
Mumbardolması koyun bağırsağından yapılıyormuş. Bizim memleketimizde de dana bağırsağından sucuk yapılıyor. Bende sucuk tarifi vereyim
Evde sucuk yapımı tarifi
500 gram dana kıyma
500 gram kuzu kıyma
10 diş sarımsak
3 yemekkaşığı tuz
3 yemek kaşığı kırmızı toz biber
1 yemek kaşığı acı kırmızı pul biber
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı yenibahar
1 tatlı kaşığı karabiber
4 adet kurutulmuş dana bağırsağı
Sarımsakları soyup havanda dövün. Baharatları ve tuzu bir kasede karıştırın. Derin bir kabın içine aldığınız kıymaların üzerine sarımsakları ve baharatları ilave edip yoğurmaya başlayın. 20-25 dakika yoğurduğunuz kıymanın üzerini kapatıp buzdolabına kaldırın. Burada 1 gece kadar dinlenmesi gerekiyor.
Dinlenen kıymayı evinizde vara kıyma makinesinden geçirin, yoksa et döveceği ile iyice dövün. Ardından 20 dakika daha yoğurun. Sucuk içiniz hazır.
Doldurma kısmına geldi sıra… Öncelikle kasaplardan ya da aktarlardan alabileceğiniz dana bağırsaklarını açıp temizleyerek işe başlayın. Ilık suda birkaç dakika bekleterek yumuşattığınız bağırsakları iyice açın. Sirkeli su ile içlerini ve dışlarını iyice temizledikten sonra ıslak havlu üzerinde hafifçe kuruttuğunuz bağırsakların ağzına bir huni yerleştirip sucuk harcını yavaş yavaş bağırsağa doldurun. Bağırsağın içinde hava boşlukları kalmamasına dikkat edin.