Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Mutfak Mevsim Zeytinyağlıları (1 Görüntüleyen)

AsyAAsyA is verified member.

Öylesine...
Forum Kalemi
Katılım
1 May 2020
Mesajlar
16,326
Çözümler
1
Tepkime puanı
44,634
Puan
113
🥦Sonbahar-kış sebzeleri ile aranız nasıldır? 🤩👀

🍁Peki sebze çeşitlerinin azalması, sebze tüketiminizi nasıl etkiledi?
Hiç gözlemlediniz mi? 👀
Çoğu danışanımda ben azaldığını görüyorum.

🍂Özellikle bu mevsimde bolca faydalanabileceğimiz kök sebzeler ile (pırasa, kereviz, yer elması vb...) çeşitli zeytinyağlılar yapabiliriz 🥔🥕🧄🧅
İhtiyacımıza göre yemeklerin zeytinyağı oranını ayarlayabilir, bir miktar kıyma 🥩 ile de pişirebiliriz.
Türk mutfağının en güzel yanı tencereye atıp kendi halinde pişirebileceğimiz sebze tarifleri sizi bekliyor, hadi gelin mutfağa birlikte pişirelim! 😍

🧂Tuz ve baharatları damak zevkinize göre ayarlamayı unutmayın 🥳

🍲Zeytinyağlı kereviz:
1 kg kereviz
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet soğan
1 adet havuç
1 portakalın suyu

Zeytinyağını bir tencereye alalım, soğanları ve havucu ekleyip bir tur çevirelim. portakal suyu ve biraz su ekleyerek pişmeye bırakalım.

🍲Zeytinyağlı pırasa
500 g pırasa
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet havuç
3 yemek kaşığı bulgur
Limon suyu

Zeytinyağını bir tencereye alalım, havucu ve pırasayı ekleyip bir tur çevirelim. Bulgur, limon suyu ve su ekleyip pişmeye bırakalım.

🍲Zeytinyağlı Lahana
1 küçük top lahana
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet kapya biberi
Domates püresi
2 diş Sarımsak

Zeytinyağını bir tencereye alalım, sarımsak ve kapyaları ekleyip biraz pişirelim. üzerine 1/2 su bardağı domates püresini ekleyip tekrar pişirelim. İnce doğradığımız lahanaları ekleyip üzerine sıcak suyu ekleyip pişirmeye bırakalım.

🍲Zeyinyağlı Yer Elması
1 kg yer elması
1 adet soğan
1 adet havuç
Portakal
Limon

Zeytinyağını bir tencereye alalım, soğan ve havucu ekleyip biraz pişirelim. Yer elmasını da ekleyip bir tur döndürelim. üzerine limon, portakal suyu ve sıcak su ekleyip pişirelim.

#onlinediyet #sürdürülebilirbeslenme
#sağlıklıbeslenme #sağlıklıyaşam #diyetisyen

FB_IMG_1667925906637.md.jpg
 
Yer elmasının tadını da pişirmesini de bilmiyorum. Sanırım görüntüsünden dolayı ya da pişmiş haline de şahit olmadığımdan yabancı kalmiş olabilirim.
Diğer sebzeleri her hafta dönüşümlü olarak düzenli tüketmeyi seviyorum.
 

Konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

  • Geniş / Dar görünüm

    Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

    Izgara görünümlü forum listesi

    Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

    Resimli ızgara modu

    Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

    Kenar çubuğunu kapat

    Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

    Sabit kenar çubuğu

    Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

    Köşe kıvrımlarını kapat

    Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

  • Zevkini yansıtan renk kombinasyonunu seç
    Arkaplan resimleri
    Renk geçişli arkaplanlar
Geri