Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Ekonomi Haber Merkez Bankası'ndan dövize 4. müdahale

MevaMeva is verified member.

İçinden geldiği gibi yaşa :)
Haber Editörü
Burç
Akrep
Memleket
Siirt
lIr3ry

Merkez Bankası: Döviz kurlarında görülen sağlıksız fiyat oluşumları nedeniyle piyasaya satım yönünde doğrudan müdahale edilmektedir.

Screenshot_20211213_130923.jpg
Merkez Bankası'ndan yapılan açıklamada "Döviz kurlarında görülen sağlıksız fiyat oluşumları nedeniyle piyasaya satım yönünde doğrudan müdahale edilmektedir." denildi. Müdahale öncesinde 14,7 TL'ye kadar yükselen dolar/TL kuru, müdahale sonrasında 14,35 bandına gevşedi.

TCMB'den yapılan duyuruda, "Döviz kurlarında görülen sağlıksız fiyat oluşumları nedeniyle piyasaya satım yönünde doğrudan müdahale edilmektedir." ifadesi kullanıldı.

Merkez Bankası, 1 Aralık, 3 Aralık ve 10 Aralık'ta da doğrudan döviz müdahalesinde bulunduğunu duyurmuştu.

Kaynak : Anadolu Ajansı

Nereye kadar müdahale...
Neden hala bu aymazlıkta ısrar ediliyor.
Piyasaya para pompalamak daha sağlıksız.
Piyasayı yeniden dizayn etmek, istikrarı sağlamak gerek.

Hammade sorunu sadece türkiyenin sorunu değil. 2020 den bu yana tüm dünya yaşıyor bunu. Ama istihdam hükümetin sorunu. Halkın gelirini yükseltmeli, istihdam sağlamalı, üretim kanallarına destek vermeli, tarım ve hayvancılığı yeniden canlandırmalı.
Denetimi arttırmalı. Kayıt dışı vergiyi önlemeli.
Büyük kulüp ve şirketlerin borçlarını silmek yerine yapılandırmalı.
Başta içişleri olmak üzere liyakatsiz tüm bakanları almalı.
İl ilçe kadrolarında yeniliğe gitmeli gerekirse hepsininin üstünü çizmeli.

Mülakat kalkmalı hukuk revize edilmeli. Derhal tüm eksik kadrolara atama yapılmalı. Bu piyasayı canlı tutar.

Başkan tüm danışmanlarını silip, düzgün dürüst sağlam kişileri getirip etrafındaki kalkanı kırmalı.
İP ve MHP nin kurumlar üzerindeki tahaklümğne son vermeli.
Katılımcı demokrasi ile mecliste yeni bir revizeye gitmeli...

Doları alt üst edecek olan sosyal ve siyasal bir çok şey var ama bunu ortaya koyacak hükümet kalmadı ortada..

Bir tık oynatmiş kuru sorsan devasa adım atılmış gibi lanse ediliyor ..
Doların en iyi hali olmasından endişe duymaktayım..Derhal buna müdahele edilmesi gerekiyor diyecem ama tabiiki nafile.
Döviz ile al-sat yapan biz tedarikçiler mal tedarik edemez olduk.Stok güncelleyemiyorum güncellediklerimi de etiketi yükselince satamıyorum.. Şuan durunun da ötesinde dupduru bir sanal piyasa ile karşı karşıyayız.. Piyasanın nabzını asla tutmayan yetkililer ancak oldukları yerden durum kurtarmaya çalişip ahkam kessinler ..

Lütfen, bu kullanıcıyla bir anlaşma yapmak istiyorsanız, engellendiğini unutmayın.
Ne olur açıklama yapmayın en azından ..
bu komik açıklamalar daha delirtiyor bizleri !...
Sanırsin ki Doları alaşağı edip yeni para birimi üretilmiş dünyaya !...

TCMB Dolara 4. Kez müdahale edince, hasta ile doktorun diyaloğu geldi aklıma
Doktor yanık tedavisi gören hastasına;
"Yanıkları anlıyorum da, vücudunuzda bunca kırık nasıl oluştu anlamış değilim" deyince,
hasta inler gibi yanıtlamış "Yanıyordum,
kürekle vurarak söndürdüler”🤪

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

• Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

• Zevkini yansıtan renk kombinasyonunu seç
    Arkaplan resimleri
    Renk geçişli arkaplanlar
Geri