Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Soruyoruz!! Mantar yıkanır mı yıkanmaz mı? (1 Görüntüleyen)

MevaMeva is verified member.

Bir ☕ doldur bir 📚 seç 🌍 sessize al
Haber Editörü
Puan 113
Çözümler 0
MevaMeva is verified member.
Evvet yine ben yine bir tartışmanın fitilini ateşliyorum 🤭mantar yıkanır mı yıkanmaz mı?

1683612857726.png

IMG_20230509_091602.jpg
Mantar yıkanmamalı çünkü 👇

Mantar süngerimsi bir dokudan oluştuğu için asla yıkanmaması gerekir bu dokusundan dolayı hem yıkandığında üzerindeki kirleri atmak yerine içine çeker hemde piştiğinde siyah bir görüntüsü olur. Tadı değişir. Sap kısmını koparın ve temizleyin üst kısmınıda soyun bu kadar kolay :)

Mantar yıkanmalı çünkü 👇

Mantar kesinlikle yıkanmalı. Hiç hijyenik koşullarda yetişmediğini göz önünde bulundurursak mantarın silinerek veya başka yollarla temizlenmesi hiç yeterli gelmiyor.

Mantar kırmızı çizgimiz her türlüsünü çok severim bende bu zamana kadar mantarları hep yıkadım hiç tadının bozulduğuna şahit olmadım :)

Ooo biri benden mi bahsetti ne :)
Akşam mantar sote yapmıştım.
Ben mantarlarımı ikiaşamada yıkıyorum ve asla kaynatmadan yemem.
Öncelikle mantarlarımı doğar bir kap suda 10 dk bekletirim. Sonra süzgeçten geçirir içine çektiği pisliği yok etmek için tencereye koyar tüpe koyarım, suyunu çıkarıp kaynayınca yeniden süzgecten geçirir sotelediğim tavuk göğsü ve soğan ile beraber az yağda kavurur sonra biberimi 5 dk yada 10 dk sonra domatesimi içine atar pişmeye 2 dk kala da baharatlarım.

Ben yıkamadan yemem..

@EfuL!mEfuL!m is verified member., ben vitamininde değil tadındayım. Tadında hiç bir değişiklik olmaz. Sonuçta mantar yani nekadar yıkarsın yıka kaynatırsan kaynat aynı tat kaybolmaz. Kaynatmaya gelince kaynamaya yakın kaldırıyorsun. Yani tam kaynama derecesini yakalanıyorum haliyle vitamin kaybı yaşatmaz. Kaynayan suyunda bekletirsen evet kayıp yaşar ama bu şekilde çok bir kayıp oluşmaz. 90 dereceyi bulmuyorsun.

@QasemQasem is verified member. yanlis anlamadım di mi,? ilk once doğrayıp suya koyuyorsun.sonra kaynatıyon doğru anladıysam mantari sen kirletiyorsun.
Ben şöyle yapiyorum,önce yıkarım,kağıt havluyla kurulayip sonrada sapını kopartır soyarim sonra da pişer.

@Dil-figar, yanlış anlamışsın. :)

Yıkama işleminden önce temizlik işlemi yaztrn yapılıyor. Ondan sonra mantar temiz bir çekilde doğranıp 10 dk suya yatırılıyor. Sonrasında süzgeçlenerek tencereye konup kaynama derecesine kadar kaynatılıyor. Aksine tertemiz oluyor

Mantar sünger gibidir, suyu içine çeker sadece suyu da değil, suyla beraber ne kadar mikrop varsa..
Mantar soyularak yenir.
Bazı türleri istisna. :)

Konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

• Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

• Zevkini yansıtan renk kombinasyonunu seç
    Arkaplan resimleri
    Renk geçişli arkaplanlar
Geri