Lobik Çorbası (1 Görüntüleyen)

  • Kullanıcı Ravza
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Çorbalar
2558015_c7957908fd6678e649af77115137e818_640x640.jpg


Pamuk ve bostan tarlalarının civarına ekilen lobik, fasulyeye benzer ama küçük tanelidir. Bu çorbayı lobik bulamazsanız börülceyle de yapabilirsiniz. Lobikler bir tencerede çok az haşlanır. Ayrı bir tencerede, yemeklik doğranmış soğan tereyağında kavurulur.

Salçalar da eklenerek 2 dakika daha kavrulur. 2 bardak su ilave edilir ve kaynamaya bırakılır. Kaynayan suyun içerisine aşurelik buğday katılır ve iyice pişirilir. Üzerine tuz ve lobikler ilave edilerek 15 - 20 dakika daha pişirilir.

İsteğe bağlı olarak pişmeye yakın içerisine kuru nane katılabilir. Sıcak olarak servis edilir. Yörenin en lezzetli çorbalarındandır
 

Konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Tema editörü

Ayarlar Renkler

  • Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

    Alternatif header

    Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

    Görünüm Modu Seçimi

    Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

    Izgara Görünümü

    Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

    Resimli Izgara Modu

    Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

    Yan Paneli Kapat

    Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

    Sabit Yan Panel

    Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

    Box görünüm

    Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

    Köşe Yuvarlama Kontrolü

    Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

  • Renginizi seçin

    Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri