- Katılım
- 3 Mar 2021
- Mesajlar
- 7,671
- Tepkime puanı
- 24,711
- Puanları
- 113
- Konum
- Siirt
- Burç
- Akrep
- Memleket
- Siirt
- Cinsiyet
- Takım
Fındık Krokan Tarifi'nin Malzemeleri
- 1 küçük kase fındık
- 1,5 su bardağı şeker
- 2 yemek kaşığı tereyağı
Fındık Krokan Tarifi'nin Yapılışı
- İlk önce fındıklarımızı ortadan ikiye keselim.
- Ardından karamelimizi hazırlamaya başlayalım. Bunun için uygun bir tavanın içerisine şekeri alalım ve arada karıştırarak hiç topak kalmayıncaya kadar eritelim. Bu aşamada ocağın yüksek ateşte olmamasına dikkat etmelisiniz.
- Şekerimiz eridikten sonra tereyağını ilave edelim ve karıştıralım.
- Hazır olan karamelimizin içerisine kestiğimiz fındıklarımızı ekleyelim ve tekrar karıştıralım.
- Malzemelerimiz güzelce özleşince tezgaha aldığımız yağlı kağıdın üzerine koyalım ve hafifçe düzeltelim.
- Daha sonra üzerine tekrar pişirme kağıdı yerleştirerek merdane yardımı ile harcımızı inceltelim. Krokanımızı fındıkların boyutuna gelecek şekilde inceltmek yeterli olacaktır. Dilerseniz oklava ile yanlarından ittirerek kenarlarını da düzleyebilirsiniz.
- Şekil verme işlemi bittikten sonra soğumasını beklemeden üzerindeki pişirme kağıdını alalım ve bıçak ile krokanımızı küçük kareler oluşturacak şekilde keselim. Siz dilediğiniz şekilde kesebilirsiniz.
- Krokanlarımızı kestikten sonra buzdolabına koyalım ve 10 dakika kadar dinlendirelim.
- Buzdolabından aldıktan sonra pişirme kağıdı ile birlikte hızlıca tezgaha vuralım ve krokanlarımızın kestiğimiz yerlerden kolayca ayrılmasını sağlayalım.
- Fındık krokanlarımız hazır! Dilediğiniz şekilde servis edebilir ve kullanabilirsiniz
için kendi yaptığımın resmini koyamıyorum ? bi dahaki sefere güzel olursa eklerim buraya ?
Ekli dosyayı görüntüle 9362
Ekli dosyayı görüntüle 9363
Ekli dosyayı görüntüle 9364
Ekli dosyayı görüntüle 9365
Ekli dosyayı görüntüle 9366
Ekli dosyayı görüntüle 9367
Ekli dosyayı görüntüle 9368
Ekli dosyayı görüntüle 9369