Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Yorum/Analiz Kotalı alışveriş devri! (1 Görüntüleyen)

MevaMeva is verified member.

Bir ☕ doldur bir 📚 seç 🌍 sessize al
Haber Editörü
Puan 113
Çözümler 0
Katılım
3 Mar 2021
Mesajlar
8,513
Tepkime puanı
27,520
Puan
113
Konum
Siirt
MevaMeva is verified member.
Geçtiğimiz haftalarda marketlerde belli ürünlerin "bir adetle sınırlıdır" etiketleri olduğu görülmüştü. Doların hızlı artışı karşısında TL değer kaybederken marketlerdeki sınırlı alımı yapılabilecek ürün sayısı da artmaya devam ediyor.
Screenshot_20211123_131259.jpg

Screenshot_20211123_130841.jpg
Ekonomik sorunların belirginlik kazandığı Türkiye'de alışverişlerde artık kotalı ürünlerle karşılaşmak olağan hale geldi.

Birçok perakende satış marketinde "bir adet ile sınırlıdır" etiketleri görülürken yağ, şeker ve un gibi temel gıda malzemelerinin fiyatlarının aşırı yükseldiği görülüyor.

Tarım Kredi Kooperatif marketlerinde de gözlemlenen uygulamada, yağ raflarına asılmış duyuruda şu yazıyor: “Değerli müşterimiz, tüm yağ çeşitlerimiz 1 adet ile sınırlıdır. Anlayışınız için teşekkür ederiz.

Enflasyon kaynaklı fiyatların arttığı atmosferde önlem almakta zorlanan iktidarın ekonomik sorunlar karşısında da oldukça sessiz tavırlar sergilediği dikkatlerden kaçmıyor.

Sorunların çözümü için neler yapılması gerektiği, neden ekonomi politikalarında güvensizlik oluşturulduğunu açıklayamayan iktidarın ekonomi politikaları, eleştirilmeye devam ediyor.

Ekonomik kriz atmosferinde erken seçim tartışmaları yürüten muhalefetin ise sorunlara dönük çözümden oldukça uzak olduğu görülüyor.

Geçtiğimiz günlerde yapılan bir anket verisine göre de muhalefetin iktidarı halinde, muhalefetin ekonomik sorunları çözeceğine dair inanç %37 seviyesinde görülürken, %55 oranında da sorunları çözemeyeceği düşünülüyor.

Kaynak : Haksöz Haber
 
Kotalı olmasının sebebi stokçulara karşı yapılan bir önlem.
Tabi ki en önemli etken ekonomik kriz ve zamlar.
Şuan dolar 2 tl bile olsa ben 1 kuruş indirim yapılacağını hiç sanmıyorum.
Bu yaşıma geldim hiç görmedim çünkü :)
 
@EymenEymen is verified member., Bende görmedim size katılıyorum. Görmemekle kalmadım yaşadım da.
Vatandaşın yüzü ekonomi düzgün olsa da gülmüyor her şey tıkırında olsa da gülmüyor.
Doların hızla tırmanışı ise bana 70 Li yıllara döneceğiz hissini elimde olmadan düşünmeden edemiyorum.
Allahım biz böyle ne tür uçuruma sürükleniyoruz.
 
Uygulanan kısıtlı satış taktiği bana göre oldukça yanlış. Asıl bu karaborsacılıktır. Malı depolarda tutup fiyat kutla beraber yükseldiğinde piyasaya sürüp kar etme taktiğidir. Bunun yanında ekonomik krizle beraber kaos ortamının hazırlanmasına su taşımadır.
Rafında bunu uyarıyı gördüğüm markete bir daha hayatım boyunca girmeme kararındayım. Mevcut ekonomik krizde halkın yanında olması gereken esnaf karaborsacılığa soyunuyorsa benim ona kazandıracak param yok...

Bugün Seç markete uğradım işten gelirken.
İçeri girmeden önce kasaya sınırlı sayıda satış uygulamanız varmı dedim. Hayır ve asla olmayacakta dedi. Ozaman gönül rahatlığıyla alış veriş yapabilirim dedim ve ihtiyacımı aldım.
İhtiyacım dediğim, mandalina asafa çikolata kek falan aldım :)

Yani anlayacağınız esnaf hergün karla kapatacak diye bişey yok. Herkes fedakarlık yapacak.
Benim hesabımda hiç bir zaman TL olmaz.
Tüm paramı gram altın cinsinden bankada tutarım.
Ama bugün o gün değil, hesabımda ne bir gram altın, ne bir kuruş döviz var. Kim ne yapar beni ilgilendirmez paramın değer kaybında beni çok ilgilendirmiyor. Ama ben paradan para kazanmayı, bu ortamda parayı dövizde ve altında bilinçli tutmayı tefecilik olarak görüyorum...
Tefeciliği bilenler beni anlar zaten...
 
Bugün bulunduğum ilçede hiçbir market ,bakkal,hipermarket hiçbirinde Torku sıvıyag bulamadık. Stoktamı tutuluyor üretimi mi yok kimse bilmiyor ve bu hiç hoşuma gitmedi.
Arkadaşlar ekonomik krizdeyiz kim üstünü örterse örtsün olağan gündem çarpıtılıyor esnaf endişeli. Hatta sultanım dün okuldan geldi doların gelişigüzel yükselmesi okul genelinde gündem olmuş çocuğu endişe kaplamiş konuşarak hallettim.
Bu tür manevi sorunlar hallolur fakat halk afallamış durumda kuru yaprak gibi nereye üflersen orada yazık!
 

Konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

  • Geniş / Dar görünüm

    Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

    Izgara görünümlü forum listesi

    Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

    Resimli ızgara modu

    Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

    Kenar çubuğunu kapat

    Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

    Sabit kenar çubuğu

    Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

    Köşe kıvrımlarını kapat

    Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

  • Zevkini yansıtan renk kombinasyonunu seç
    Arkaplan resimleri
    Renk geçişli arkaplanlar
Geri