Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Sağlık Koronavirüs Haberleri

Benim izin belgem var,bana yasak değil ,istesem çıkarım ama çıkmıyorum ;yasaklara uyulsa biraz dikkat edilseydi bu halde olmayacaktık ....
İzin belgesi benimde var ama neden riske atacam kendimi yada baskalarını riske atacam

Kabine Toplantısı'nın ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan kısıtlamaların illerdeki vaka sayılarına göre esnetileceği açıkladı. Vaka sayılarına göre normalleşmenin yakın olduğu ve uzak olduğu illerden ilk sıralarda yer alanları derledik. Bu listede yer alanlar Sağlık Bakanlığı'nın açıkladığı haftalık vaka sayılarına göre düzenlendi, ilerleyen günlerde değişiklikler olabilir. İller 4 gruba ayrılarak vaka ve aşı oranlarına göre normalleşme takvimi oluşturulacak.​

Ekli dosyayı görüntüle 6875

Ekli dosyayı görüntüle 6922

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Avrupa Bölge Direktörü Dr. Hans Kluge, milyonlarca insanın mücadele ettiği, iki milyondan fazla insanın ise ölümüne sebep olan koronavirüs salgınının 2022 yılının başlarında biteceğini söyledi.​

Danimarka devlet yayıncısı DR'ye açıklamalarda bulunan Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Avrupa Bölge Direktörü Dr. Hans Kluge, 2021 yılının da COVID-19 yılı olacağını, ancak 2020 yılına göre daha temkinli ve yönetilebilir olacağını vurguladı.

"En kötüsü geride kaldı"​

Kluge, en kötü senaryonun geride kaldığını, virüsün ilk yayılmaya başladığı 2020 yılına göre virüs hakkında daha fazla bilgiye sahip olunduğunu belirtti. COVID-19 salgınında yaşanan gelişmeleri hiç kimsenin önceden bilemeyeceğini vurgulayan ve kendi tahminini açıklayan Kluge, "2022'nin başında salgının sona ereceğini düşünüyorum. Virüs olmaya devam edecek, ancak kısıtlamalara ihtiyaç olacağını düşünmüyorum. Bu iyimser bir mesaj" ifadelerini kullandı.

@NoktA, Virüs üretilen bir virüs değil, zamanla vücut her hastalığa karşı bağışıklık kazanır...
Aşı daha hafif atlatmamıza neden olacaktır. O anlamda virüs uzun süre hayatımızın bir parçası olacak.
Ama ilk dönemki gibi etkilemez. Kızamık gibi...

Ekli dosyayı görüntüle 7533

Koronavirüse karşı onay alan ilk aşının üreticilerinden olan Pfizer, COVID-19 hastalarına oral yolla verilebilecek bir ilaç geliştirilmeye başlandığını açıkladı.

Şirketten yapılan açıklamada ilk laboratuvar çalışmalarında potansiyel vaat eden sonuçlar alındı. Virüsün hücrelerde çoğalmasını engellemesi beklenen ilacın, HIV ve Hepatit C gibi diğer viral hastalıkların tedavisinde de etkili olduğu söylendi. Şirket ayrıca erken evre koronavirüs hastalarının tedavisinde kullanılabilecek bir başka ilaç üzerinde çalışıldığını da bildirdi.

Pfizer’ın denemeleri başarılı olduğu takdirde, ilacın hastaların durumu ağırlaşmadan önce virüsün vücutta yayılmasını engellemesi hedefleniyor.

Corona için ilaç çalışmaları haberleri artık beni sevindirmiyor. Hep söylenir ya iyileşmiş hastadan artık kazanç elde edilmez, hasta kalacak ki ilaç şirketleri kazansın. Allah merhamet versin.

Corona için ilaç çalışmaları haberleri artık beni sevindirmiyor. Hep söylenir ya iyileşmiş hastadan artık kazanç elde edilmez, hasta kalacak ki ilaç şirketleri kazansın. Allah merhamet versin.
Çok haklısın sayın nokta Corona biter başka bir şey çıkar bu döngü de ilaç şirketleri hep kazanan olur

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

• Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

• Zevkini yansıtan renk kombinasyonunu seç
    Arkaplan resimleri
    Renk geçişli arkaplanlar
Geri