Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Beyin Fırtınası Kitap okumak bize ne kazandırır? (1 Görüntüleyen)

Puan 113
Çözümler 12
Web sitesi
forumkalemi.com
QasemQasem is verified member.
Mesele okumak ise ne okuduğunuz çok önemli...
Sanal alem gibi modern baskı araçları ve yazım biçimlerinin gelişmesiyle yazım - neşriyat alanıda bir çöplüğe dönmüş durumda.

Şu halde ne okuduğumuz içerikle alaklaı bir durum ol akta olup bize kazandıracaklarını bu minhvalde konuşabiliriz.

Kitaplar insanın konuşma şeklini, diksiyonunu, hitabetini geliştirirler bu bir gerçek. Akıcı ve etkili bir konuşmanın yolunda kitaplardan geçer. Ama bunlardan daha önemli olan bişey var ki ; o da düşünce biçimi ve bakış açısıdır.

Yani aslında kitap içine düştüğünüz dünya hapishanesinde sizi azad eder, zihinlerinizdeki prangalar, düşünce duvarlarınızı kırar atar...
Yani kitap okuyan insan sadece kendi hayatını yaşamaz. Nice hayatlar onda var olmuştur ve o nice hayatları yazanın gözüyle görür. Sadece hayata kendi gibi bakmaz yüzlerce bakış açısı ile bakar.
Ama okumayan sadece kendi hayatını yaşar ve sadece kendi bakış açısıyla bakabilir olaylara...

O yüzden okumak size bakış açısı, yeni hayatlar yaşama fırsatı sunar.
Bu yüzden okumayı asla bırakmayın.

FK / Qasem

Kitap okumak benim için bir çeşit tarapi okuduğumda çok iyi hissettiğim başka dünyalara açılan kapı bazen ara versemde kitap okumak hayatımın bir parçası :) bir de keşke çok pahalı olmasalar ? istediğim kadar kitap alabilsem :)

Kitabın verdiği haz o dünya atmosfer bambaşka...
Uzun bur süre ara vermek zorunda kaldım.
Hala bur satır dahi okuamıyorum elimde değil..
Kendime geldiğimde ilk yapacağım şey büyük sevdam..

Okumaya bakış açısını farklı bir bulvarda yorumlamak isterim.

Hep kendimiz için okumak deriz ,Geliştirme ,bilgi birikimine sahip olma ,yada okunan eserin içeriğine göre Ameli nokta da ilmi öğrenme uygulama ,

Lakin okumanın kendimizden çok başkasına faydası ne derece olur kime katkı sunabilirizi fazla düşünmeyiz yada ikinci plana atarız.

Oysa okumak ,Akletmek ,düşünmek üzerine hitap olduğumuz ayetler ,bizi kendimize getirdiği gibi ,bizden olanida dusundurmeye sevk etmiyorsa burda bir sorun var demektir ki okumanın bir faydasını görmeyeceğiz anlamını taşır ,

Bizler okuduğumuz,öğrendiğimiz bir bir kelime yada bir harf bile olsa duyurmakla anlatmakla mükellefiz .

Kitap okumak birçok şey kazandırır. Ama önemli olan ne okuduğundur. Lise de bir hocam vardı. Hep "Fast food kitaplarından uzak durun. Fazla haşır neşir olmayın. Hız dışında bir şey katmaz." derdi. Fast food kitaplardan kastı ise içeriği boş, tamamen vakit geçirmek amaçlı basit cümleler ile yazılmış kitaplardı.
Fast food kitapları okumanızı hızlandırabilir ama diğer gerçek kitaplar ise hem anlamı kuvvetlendirir hem de size farklı bakış açıları kazandırır.

Aklıma biseycik geldi, anlatayım..;)
Ortaokul yillarım..
O zamanlar sinifta kagitlara isimlerimizi yazar,kimin ismini cekersek ona hediye alirdik..
Benim adımi o zamanki sinif ogretmenine cikmisti..Allah rahmet eylesin Ferit Karagöz..
Bana aldigi hediye John Steanbeck'in "Gazap üzümleri" adlı romanı..
Peki ben ne yaptim..
Bu ne yaa hocam,1600 sayfalik kitap okunur mu?.:) 10 sayfa okudum biraktim..Tabi ki hata yaptigimi yillar sonra anladım..:)

Niye anlattim simdi ben bunu..:d

Okuduğumuz Kitaba Bağlı.

1-Bilgi
2-Konuşma güzelliği

Konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

• Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

• Zevkini yansıtan renk kombinasyonunu seç
    Arkaplan resimleri
    Renk geçişli arkaplanlar
Geri