
Kavanoz Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
2 adet konserve cam kavanoz
1 adet patlıcan
1 adet patates
1 adet kabak
1 adet kuru soğan
1 adet kırmızı biber
2 diş sarımsak
3 adet sivri biber
2 adet çeri domates
300 gr dana kuşbaşı
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Baharatları olarak;
Tuz
Pul biber
Toz biber
Kekik
Karabiber
Sosu için:
1 yemek kaşığı salça
Yarım su bardağı su
Kavanoz Kebabı Tarifi Yapılışı
Herkese merhabalar bugün farklı bir tarif paylaşmak istedim. Lezzetli bir kavanoz Kebabında lokum gibi pişen sebzeler ve et
Öncelikle domates hariç sebzelerimizin hepsini küp şeklinden daha biraz iri doğranır tabağa alınır, etler ilave edilir.
Baharatlar zeytinyağı eklenir sarımsaklar tam olarak eklenir iyice harmanlanır.
Daha sonra kavanozlara doldurulur üzerine dilimlenmiş domatesler konulur.
Ayrı bir tabakta sosu hazırlanır kavanozlara bölüştürülür.
Kavanozun kapağı sıkıca kapatılır. Önceden ısıtılmış 180°fırında 1 saat pişirilir.
Piştikten sonra kavanozlar dikkatli bir şekilde fırından alınır.
Biraz soğuduktan sonra kapağı yavaşça açılır.
Servis tabağına boşaltılır.