Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Arşiv Karalama Defteri

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Hep bişeyler karalıyoruz değil mi, düne bugüne yarına ait.
Birazda edebi buhranlar karalayalım mı?

Başıma geldikçe; Üzüldüm, kırıldım, ağladım, kabullenemedim, şaşırdım, konduramadım,inanamadım…

Günlerce düşündüm, çıkamadım, baktım geçmiyor… Takılıyor plak gibi… Ne öne yürütüyor , ne geri gidiliyor… Takıldığım yere karşı savaşmayı bırakıp kabul ettiğimde ilerleyebildim ancak…

Kabul ettim “O” öyle,
“Bu” da kırabilir,
“Şu” da yalan söyler ve “bunlar” da kandırabilir…
En sevdiğim beni geri sevmeyebilir,
En gitmez dediğim ardına bakmadan kaçabilir,
En kıymet verdiğim en çok kırabilir,
Yola çıktığım beni yarı yolda bırakabilir…
Ve biliyor musunuz bu senaryolar, Bu oyuncular… tesadüfen oluşmuyor, Her biri titizlikle, zekayla çıkarılıyor önümüze…

Başta hep “neden ben” diye sorarken, Sonra anlamaya başlıyoruz… “Tabii ki ben” demeyi öğreniyoruz…
Elbette ben; çünkü o derse ihtiyacım varmış,

Tabii ki düşmeliydim çünkü tekrar ve tekrar kalkmayı hatta kalkarken yerden bir avuç toprak almayı öğrenmeliydim, Tabii ki terkedilmeliydim yoksa kendimi sevmeyi öğrenemezdim,

Mutlu olmayı “ancak hayatımda birileri olunca” sanmaya devam ederdim yoksa…

Yalanı da ihaneti de görmeliydim, yoksa güvenebileceğim insanların kıymetini bilemezdim…

Ve yolda elim bırakılmasaydı , yalnız da olsa devam etmeyi bilemezdim, Hepimizin yolunun farklı olduğunu anlayamazdım..

Dert sandıklarımın derman olacağını tasavvur bile edemezdim…Hep ama hep kurduğum cümleyi tekrar yazıyorum belki..ve daha iyi nasıl anlatılır inanın bilemiyorum…

Hayat bize olanlardan değil, “bizim için olanlardan” ibaret… Ve hayat yolculuğunun kendisi bir macera, varılacak bir destinasyon yok… Bu yüzden inatla hergün.. .hergün hayata yeniden aşık olacak birşey bulmam…

Sevin… çoksevin..çünkü sevgiye kayıtsız kalabilen bir ruh yok, çünkü sevgi dünyayı daha güzel bir yer kılacak...

⏰️ 06:56
Esselatû Hayrun MinenNevm
Haydin namaza
Haydin kurtuluşa
Namaz uykudan hayırlıdır.
İst.sabah namazı
Allah yolunda infak edin ve kendinizi kendi ellerinizle tehlikeye atmayın. İyilik edin. Şüphesiz Allah, iyilik edenleri sever. (Bakara suresi : 195)

gençtim, hevesliydim, cesaretim vardı. o dağı aşar, o çölü geçer, o ormanda yolumu bulurdum. bin küsur hikayesi vardı korkunun ağızlarda. bin dipsiz kuyudan, bin karanlık mağaradan, bin derin uçurumdan konuşur, tek tek insan yüreği terbiye edilirdi vadide. vadi halkı böyleydi. korkuyla yaşamaya alışkın. kalaçar'ın ayartıcılığından koruması gerek fazla genci de yoktu artık. ya kalaçar ya uzak diye bir yerler. vadiyi kurak bırakan ayrılıklar artmıştı son yıllarda. çenebaz'ın kehaneti çıkmış, vadinin çocukları birer birer gitmişti. kâhin'in dolduruşuna gelip çenebaz'ı kalaçar'a sürgün eden halk, sonunda kâhin'i de sürgüne yollamıştı. babam çıfıt çarşısındaki dükkanı bana bırakmış erkenden ölmüştü. uzaklara gitmediysem ya da kanmadıysam kalaçar'ın ayartmasına bunu babamın erkenden ölmesine borçluyum. yoksa derdi annem, seni burda zincirlere vurmalıydı. böyle böyle ölüme minnetle yaşadı annem babamdan sonra...

İncitmemek muazzam bir insan özelliği. Menfaatleri örtüşmezken, kızgınken, kırgınken, haklıyken bile incitmemek. Karşısındakinin de bir yürek olduğu ve bu yürekten dolayı Allah’a hesap vereceğini bilerek incitmeden konuşabilen insanları çok takdir etmeliyiz

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

• Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

• Zevkini yansıtan renk kombinasyonunu seç
    Arkaplan resimleri
    Renk geçişli arkaplanlar
Geri