Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Yorum Kadınlar melek mi, şeytan mı (1 Görüntüleyen)

Kadına şeytan, anneye melek diyen erkeklerin mantalitelerini belirleyen, maalesef ataerkil geleneksel yapılar.. Daha da üzücü tarafı onları bu şekilde düşündüren çoğunlukla bu ataerkil sisteme hizmet eden anneler.

Anadolu'da kadın olmak; dişi olmak, cinsel kimliğinin farkında olmak gibi algılanıyor genellikle. Erkeğin en büyük zafiyetinin kadın olduğunu söylersek, aslında kendi şeytanlarına yenik düştüklerini kabul edemeyip aynalama yaparak kadını şeytanlaştırdıkları sonucuna ulaşabiliriz gibi.

Anneyi kutsal görmelerinin sebebi de annelerinin kendilerine olan taparcasına sevgileri. Anadolu'da erkek annesi, çocuğu kendisi yaratmış gibi sever. Ona her şey kurban olsundur. Anne; oğlu için fedakarlık yapan, hizmetini gören, dişi olarak bakılmayan bir canlıdır. Dişilik özelliği taşımadığı için de kadın değildir. Kadın, bol bol doğum yapmalıdır ki dişi olmasın. Aksi taktirde kötü yola sapar ve saptırır zira.
Anadolu'da, kadının belinden ve elinden bebeği eksik etmemek şeklindeki tabir bu konuyla ilgilidir.

Dolayısıyla erkeklerimizin böyle düşünmelerinde maalesef psikolojik ve sosyolojik ciddi temeller var. Bu kodlar değişmeden, düşüncelerinin değişebileceğini de pek sanmıyorum.

Son olarak, hepimiz potansiyel şeytanız. Bu cinsiyet değil nefis meselesi. Bu, alay-ı iliyyin ile esfel-i safilin meselesi.

Son düzenleme:
Sanmıyorum Erva. Genelleme yapmak sağlıklı olmaz. Ben bunun aksine daha çok şahit oldum bir de.
Cümlem hatalıymış şimdi fark ettimfkhaha5pardon. Bazısı diyelim. Güzel adamlara(eş, dost, abi, kardeş ) denk gelelim hep. Ve o güzel adamlarda güzel kadınlara denk gelir inşallah.

Konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

• Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

• Zevkini yansıtan renk kombinasyonunu seç
    Arkaplan resimleri
    Renk geçişli arkaplanlar
Geri