Dünya Haberleri Irak'ta 5 milyon yetim çocuk var (1 Görüntüleyen)

• Kullanıcı Meva
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Dünya'dan Haberler
Irak İnsan Hakları Yüksek Komisyonu'nun yeni raporunda yayınlanan verilere göre 41,5 milyon nüfuslu Irak'ta 5 milyon yetim çocuk bulunuyor.
Bu orana, dünyadaki tüm yetim çocukların yaklaşık %5'inin Irak'ta olduğu anlamına geliyor.

Screenshot_20211215_211725.jpg

Yetim ve yoksul çocuklar

Raporda yetimlerden ayrı olarak Irak'ta çocuk sayılan yaşta (0-18 yaş) 5 milyon kişinin de ağır yoksulluk sınırının altında yaşadığı belirtiliyor. Irak'ta yoksulluk sınırı oldukça düşük gelir seviyesinde. Bu da, söz konusu 5 milyon çocuğun diğer ülkelerin standartlarına göre normal değil ileri derecede yoksul olması sonucunu doğuruyor.

Raporda çocuk işçilere değinilen kısımda, Irak'ta 1 milyon çocuğun kötü şartlarda ve güvencesiz olarak çalıştığı belirtiliyor. Bu çocuklardan 45 bini ise, ailelerinin IŞİD mensubu olduğu iddiasıyla kendilerine kimlik verilmeyenlerden oluşuyor. Bu kimliksiz çocukların çalışma ve yaşam şartlarının daha da kötü durumda olduğu vurgulanıyor.

Mart 2003'te başlayan ABD'nin Irak işgaliyle başlayan savaş ve kriz ortamının, Irak'taki yetim çocuk meselesinin ana nedeni olduğunun altı çiziliyor.

Kaynak: Mepa News

Konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri