- Katılım
- 1 May 2020
- Mesajlar
- 15,700
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 42,661
- Puanları
- 113
İKİNCİ KEZ ISITILMAMASI GEREKEN GIDALAR
1) Tavuk
Yeniden ısıtıldığında kötü reaksiyon gösteren proteinlere sahiptir. Soğuk tavuk ısıtılınca protein kompozisyonu değişir ve sindirim sorunlarına yol açabilir.
Eğer yeniden ısıtacaksanız her tarafının iyice ısındığına emin olun.
2) Yumurta
Kesinlikle yeniden ısıtılmaması gereken bir gıdadır. Yumurta yeniden ısıtıldığında içindeki protein yapısı parçalanır. Haşlanmış veya pişmiş yumurta yeniden ısıtıldığında zehirli bir etki yaratır ve sindirim sistemini bozar.
3) Ispanak
Diğer yeşil yapraklı sebzeler gibi ıspanak da demir ve nitrat bulunur. Yeniden ısıtıldığında bu nitrat parçalanarak nitrite dönüşür. Nitrat, kandaki oksijen seviyesini etkiler. Toksiktir ve yeniden ısıtılan yemeklerde tüketildiğinde gıda zehirlenmesine neden olabilir.
4) Pirinç
Normalde pirinç zararlı olmayan bir gıdadır. Yalnız kötü koşullarda saklanması tehlikeli olabilir. Yaptığınız pilav oda sıcaklığında bir saatten fazla durduğunda üstünde zararlı bakteriler oluşmaya başlar.
Bu nedenle servis yaptıktan sonra hava geçirmeyen bir kaba koyup buzdolabında saklanmalıdır. Bu şekilde tutulan pilav sağlıklı bir şekilde yeniden ısıtılabilir.
5) Patates
Oda sıcaklığında soğumasına izin verilirse tehlikeli olabilir. Ilık hava botilizm denilen bir tür bakterinin oluşmasını sağlar. Botilizm mikrodalga fırında ısıtıldığında bile ölmeyen güçlü bir bakteridir.
6) Mantar
Pişirildiği gün tüketilip bitirilmesi gereken bir gıdadır. Mantarı yeniden ısıtmak protein kompozisyonunu bozar. Yapısı bozulan mantar kalp sağlığı problemlerine yol açabilir. Eğer bir önceki günden kalan mantarınız varsa soğuk yemenizi öneririz.
1) Tavuk
Yeniden ısıtıldığında kötü reaksiyon gösteren proteinlere sahiptir. Soğuk tavuk ısıtılınca protein kompozisyonu değişir ve sindirim sorunlarına yol açabilir.
Eğer yeniden ısıtacaksanız her tarafının iyice ısındığına emin olun.
2) Yumurta
Kesinlikle yeniden ısıtılmaması gereken bir gıdadır. Yumurta yeniden ısıtıldığında içindeki protein yapısı parçalanır. Haşlanmış veya pişmiş yumurta yeniden ısıtıldığında zehirli bir etki yaratır ve sindirim sistemini bozar.
3) Ispanak
Diğer yeşil yapraklı sebzeler gibi ıspanak da demir ve nitrat bulunur. Yeniden ısıtıldığında bu nitrat parçalanarak nitrite dönüşür. Nitrat, kandaki oksijen seviyesini etkiler. Toksiktir ve yeniden ısıtılan yemeklerde tüketildiğinde gıda zehirlenmesine neden olabilir.
4) Pirinç
Normalde pirinç zararlı olmayan bir gıdadır. Yalnız kötü koşullarda saklanması tehlikeli olabilir. Yaptığınız pilav oda sıcaklığında bir saatten fazla durduğunda üstünde zararlı bakteriler oluşmaya başlar.
Bu nedenle servis yaptıktan sonra hava geçirmeyen bir kaba koyup buzdolabında saklanmalıdır. Bu şekilde tutulan pilav sağlıklı bir şekilde yeniden ısıtılabilir.
5) Patates
Oda sıcaklığında soğumasına izin verilirse tehlikeli olabilir. Ilık hava botilizm denilen bir tür bakterinin oluşmasını sağlar. Botilizm mikrodalga fırında ısıtıldığında bile ölmeyen güçlü bir bakteridir.
6) Mantar
Pişirildiği gün tüketilip bitirilmesi gereken bir gıdadır. Mantarı yeniden ısıtmak protein kompozisyonunu bozar. Yapısı bozulan mantar kalp sağlığı problemlerine yol açabilir. Eğer bir önceki günden kalan mantarınız varsa soğuk yemenizi öneririz.