Foruma hoş geldin, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Düşünce Platformumuza Hoşgeldiniz!

Düşünce Platformumuz bilgi ve düşüncenin en özgür adresidir!
Güne, gündeme ve yarınlara dair söyleyeceğim var diyenlerin, günlük koşuşturmaca içerisinde zihin jimnastiği yapmak isteyenlerin özgürlük meşalesi ~ FORUM KALEMİ ~

Pratik bilgi İkinci kez ısıtılmaması gereken gıdalar.

AsyA

Forum Kalemi
Öylesine...
Katılım
1 May 2020
Mesajlar
14,442
Çözümler
1
Tepkime puanı
38,503
Puanları
113
İKİNCİ KEZ ISITILMAMASI GEREKEN GIDALAR

20230222_220751.md.jpg

1) Tavuk

Yeniden ısıtıldığında kötü reaksiyon gösteren proteinlere sahiptir. Soğuk tavuk ısıtılınca protein kompozisyonu değişir ve sindirim sorunlarına yol açabilir.

Eğer yeniden ısıtacaksanız her tarafının iyice ısındığına emin olun.

20230222_221132.md.jpg

2) Yumurta

Kesinlikle yeniden ısıtılmaması gereken bir gıdadır. Yumurta yeniden ısıtıldığında içindeki protein yapısı parçalanır. Haşlanmış veya pişmiş yumurta yeniden ısıtıldığında zehirli bir etki yaratır ve sindirim sistemini bozar.

20230222_221209.md.jpg

3) Ispanak

Diğer yeşil yapraklı sebzeler gibi ıspanak da demir ve nitrat bulunur. Yeniden ısıtıldığında bu nitrat parçalanarak nitrite dönüşür. Nitrat, kandaki oksijen seviyesini etkiler. Toksiktir ve yeniden ısıtılan yemeklerde tüketildiğinde gıda zehirlenmesine neden olabilir.

20230222_221238.md.jpg

4) Pirinç

Normalde pirinç zararlı olmayan bir gıdadır. Yalnız kötü koşullarda saklanması tehlikeli olabilir. Yaptığınız pilav oda sıcaklığında bir saatten fazla durduğunda üstünde zararlı bakteriler oluşmaya başlar.

Bu nedenle servis yaptıktan sonra hava geçirmeyen bir kaba koyup buzdolabında saklanmalıdır. Bu şekilde tutulan pilav sağlıklı bir şekilde yeniden ısıtılabilir.

20230222_221309.md.jpg

5) Patates

Oda sıcaklığında soğumasına izin verilirse tehlikeli olabilir. Ilık hava botilizm denilen bir tür bakterinin oluşmasını sağlar. Botilizm mikrodalga fırında ısıtıldığında bile ölmeyen güçlü bir bakteridir.

20230222_221408.md.jpg

6) Mantar

Pişirildiği gün tüketilip bitirilmesi gereken bir gıdadır. Mantarı yeniden ısıtmak protein kompozisyonunu bozar. Yapısı bozulan mantar kalp sağlığı problemlerine yol açabilir. Eğer bir önceki günden kalan mantarınız varsa soğuk yemenizi öneririz.

20230222_221446.md.jpg
 

Qasem

FK Üye
🌿🌼
Katılım
3 May 2020
Mesajlar
15,103
Çözümler
12
Tepkime puanı
40,036
Puanları
113
Konum
Avrupa
Web sitesi
forumkalemi.com
Burç
Akrep
İsim
Murat
Cinsiyet
Takım
lIr3ry
Bakıp geçmeyin.
Not alın...
Hayati öneme haiz bir konu...
Hepimizin yaptığı hataları anlatıyor
Yapmayın...
Zehirleme zehirmelez, öyle bir an gelir tepkime yapan yada tetikleyen bişey ile karşılaşır, nefes dahi aldırmadan canınızı alır...
Dün olmadı diye yarın olmayacak diye bişey yok. Kendinizi kandırmayın.
Dikkat her gün gerekli, kaza hergün olan bişey değil...
 

Meva

Haber Editörü
Kendi Dünyasında
Katılım
3 Mar 2021
Mesajlar
7,080
Tepkime puanı
22,427
Puanları
113
Konum
Siirt
Burç
Akrep
Memleket
Siirt
Cinsiyet
Takım
lIr3ry
Soğuk yemek yemeyi sevmediğin için genelde ısıtırım 🙈öyleyse bir daha ısıtmamak için diğer güne kalmayacak şekilde bu yemeklerden yapmak lazım
 

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın yada üye olun!

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın veya kayıt olun!

Kayıt ol

Forumda bir hesap oluşturmak tamamen ücretsizdir.

Şimdi kayıt ol
Giriş yap

Eğer bir hesabınız var ise lütfen giriş yapın

Giriş yap

Tema düzenleyici

Tema özelletirmeleri

Grafik arka planlar

Granit arka planlar