Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Film Analiz I Care a lot (1 Görüntüleyen)

Puan 113
Çözümler 12
Web sitesi
forumkalemi.com
QasemQasem is verified member.
I Care a Lot

images-1.md.jpg

@interceptor 'ün tavsiyesi ile filmi izledim. Yeni bitti.
Filmin kendisi çok kaliteli olmamakla beraber konusu mükemmeldi.
Filim neredeyse baştan sona mantık hatalarıyla dolu.
Film Kayıp kız filminşnde bşraz daha sade halini anımsattı bana..

Örneğin mafyanın en sert ve acımasız olacağı, sıfır hata yapacağı zaman diliminde neredeyse herşeyi yüzüne gözüne bulaşan bir hale bürünüyor... Bunun gibi mantık hataları filmin kalitesini düşürüyor ve milletn aklıyla dalga geçer gibi film yalancı komediye dönüşüyor...

Gelelim filmin konusuna...
Film tanıtımım ve eleştirim spoiler içerebilir...
Filmde en dikkatimi çeken söz filmin başında geçen ve filmin temel referans olarak gördüğü iyi insan yoktur sözüydü.
Dünya iyilik ve kötülüğün bir çatışma alanı olur bazen. İyide bir karekter, kötüde bir karekter. Ve her iki karekter de hep var oldu. Adaletin olmadığı dünyada hep kötüler haklı ve güçlü çıksada kazanan sonunda iyiler oluyor...
Tabi verilen bedeller ağır ve tükenen asırlar cabası...

Esasen film sınıfsal bir karmaşanın atlatılma hırsından cinsel yönelim vurgusuna, her alanda yalan ve karalama ın pirim yapması. tekinsizlikten duygusuzluğa Marla’ya yüklenen her özelliğin birbirini tamamlar gibi göründüğü, meşru kıldığı, tehlikeli bir toplamı işaret ediyor. Yani anlayacağınız tüm kötü davranışlar güçlü kadın imajı altında meşrulaştırılmaya çalışılıyor.

Güçlü, kararlı, ne istediğini bilen, duygularından arınmış kadın imajıyla sunulan her türlü ahlaksızlık meşruiyet zemini arıyor.

Oysa dünya zaten hep böyle değil mi, Firavun ve adamlarıda biz ancak ıslah edicileriz demiyorlarmıydı. Mutlak iyi ve mutlak kötünün çarpışma sahası değilmi dünya.

Ve bana göre film güçlü kadın imajı altına saklanan, yalan, iftira karalama ve benzeri her tür kokuşmuş, Özelliklede cinsel eğilimlerin gözümüze sokula sokula meşrulaştırılmaya zemini aradığı standart bir Netflix filmi.

Konu bağlamında toplumsal değer yargılarını bu filmin başlığı altında taleb gelirse konuşabiliriz.

FFilm puanım : 10/ 4

Saygılarımla

Az önce bitirdim filmi..
Yani sen rusya mafyasısın hadsiz o ne saçmalamak ve işini yarım bırakmaktır.
Ah netfilkss üzümlü kekim lgbt yapmazsa asla olmaz neyse..

Film genel manada izletiyor ancak benim için abartılacak bir yanı yok.
Feminst filmleri severim lakin bu biraz sığ kaçmış.
İzlenir mi izlenir..

Puanım 10 üzerinden 4.5 tan 5 o da oyuncuların hatrına.

@NoktA, Bence konusu için izlemen lazım :)

Tamam izleyeyim :) @interceptor da yok ortalıkta, yeni listemiz yok nasıl olsa :)

Filmin konu içeriği,yaşlı insanların ve doğal olarak insanların nasıl suistimal edilmesi anlamında ben baya beğendim.yoksa film basit ve sıradan.ama anlatılmak istenen konu bence baya vurgulayıcı.

Konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

• Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

• Zevkini yansıtan renk kombinasyonunu seç
    Arkaplan resimleri
    Renk geçişli arkaplanlar
Geri