Herşeyin Fiyatı Var Mı? (1 Görüntüleyen)

• Kullanıcı Erva
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - FK Soru Köşesi
Kim demiş bilmiyorum ama not almışım.
"Her şeyin bir fiyatı vardır. Size "huzur verdim" diyenler, Bizden ne aldıklarını söylesinler."

Size göre de herşeyin bir fiyatı var mıdır? Belki fiyat değilde bir çıkarımız var mıdır?

Ben ilişkilerin çıkar ilişkisi üzerine kurulu olduğunu düşünüyorum. Şöyle ki ilişkide olduğun kişiye (eş, dost, komsu vb.) bir şey verirsin karşılığında oda sana birşey verir. Kimi huzur verir karşındaki insan bunun karşılığı değer verir, kimi öfke verir iletişimde olduğuna karşı taraftan hakaret görür. Tabi bunun boyutu kişinin kendi karakterini ne kadar geliştirdiği ile ilede değişen bir boyut ve içerik. Arada alma verme dengesi var. Yetişkin insanlar arasındaki karşılıksız sevgi yok mu? Bana sorarsanız yok. Sadece çocuklar karşılıksız, çıkarsız, beklentisiz sever.

Sizce?

Çocuk ile eşler arası çıkarsız sevgi aynı değil @Erva
Çocuk Allah’ın verdiği merhamet ile amasız, nedensiz, koşulsuz sevilir. Fakat eşler arası ilişkide hiçbir koşul olmasa dahi aynı pencereden bakma koşulu şahsıma göre olmazsa olmaz. Farklı mizaçlarda olmakta keza sıkıntılı. Çıkarlarımız eş üzerinden olacaksa bunun adı manevi boşluğa gider ne his ne sevgi ne de saygı kalır.

Çıkarsız iletişim, çıkarsız sevgi görmek, öğrenmek isteyen kapımı çalsın):)

Fiyatı yoktur belki, emek vardır, hoşgörü vardır, fedakarlık vardır. Mutlaka bir şey vardır :)

Konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri