Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Herşeyin Fiyatı Var Mı? (1 Viewer)

"Her şeyin bir fiyatı vardır. Size "huzur verdim" diyenler, Bizden ne aldıklarını söylesinler."

Size göre de herşeyin bir fiyatı var mıdır? Belki fiyat değilde bir çıkarımız var mıdır?

Ben ilişkilerin çıkar ilişkisi üzerine kurulu olduğunu düşünüyorum. Şöyle ki ilişkide olduğun kişiye (eş, dost, komsu vb.) bir şey verirsin karşılığında oda sana birşey verir. Kimi huzur verir karşındaki insan bunun karşılığı değer verir, kimi öfke verir iletişimde olduğuna karşı taraftan hakaret görür. Tabi bunun boyutu kişinin kendi karakterini ne kadar geliştirdiği ile ilede değişen bir boyut ve içerik. Arada alma verme dengesi var. Yetişkin insanlar arasındaki karşılıksız sevgi yok mu? Bana sorarsanız yok. Sadece çocuklar karşılıksız, çıkarsız, beklentisiz sever.

Sizce?

Çocuk ile eşler arası çıkarsız sevgi aynı değil @ErvaErva is verified member.
Çocuk Allah’ın verdiği merhamet ile amasız, nedensiz, koşulsuz sevilir. Fakat eşler arası ilişkide hiçbir koşul olmasa dahi aynı pencereden bakma koşulu şahsıma göre olmazsa olmaz. Farklı mizaçlarda olmakta keza sıkıntılı. Çıkarlarımız eş üzerinden olacaksa bunun adı manevi boşluğa gider ne his ne sevgi ne de saygı kalır.

Konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

• Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

• Zevkini yansıtan renk kombinasyonunu seç
    Arkaplan resimleri
    Renk geçişli arkaplanlar
Geri