Hazır Yufka ve Baklava Yufkası helal mi? (1 Görüntüleyen)

• Kullanıcı Bliss
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Dini Sorular ve Cevaplar
Arkadaşlarla dūn sohbet ederken ögrendim "Helal değilmīş " dediler,şūpheli mi helal mi haram mı aklımın ucundan geçmemişti ,soğuk baklavada kullaniyordum,nette de ic açıcı açiklama yok, şūpheler var,bilğisi olan olmayanlara anlatabilir mi ?.

Haramdır diye ne bağladılar merak ettim....

Helallik söz konusu hakikat e içinde kullanılan malzeme ve ana maddelere inersek helâl olmayan o kadar şey çıkar ki kimse işin içinden çıkamaz..

Kalbi bozmaya gerek yok söylenti ile.

Büyük ihtimalle sistein kullanımından kaynaklandığı için olabilir. Sistein bir protein ama domuz kılı ve insan saçından üretiliyor.
Kaz tüylerinden de üretilebiliyor ama genelde domuz kılından üretiliyor.
Habur açılırken falan kolaylık sağlıyor. Bunun baklava hamurunda olduğunu düşünmemiştim.

Gımdes bu konuda insanları yanıltıyor. Başvuru olmaması kullanılan tüm ürünlerin sistemin ile açıldığında sisteinlerin tamamının domuz yada saç kılından imal edildiğini varsaymak yanlıştır.
Haram olduğuna dair hüküm vermek için net bilgi gerek, ihtimalle yol alınmaz. Ben hazır börekte kullanıyorum ve kullanmaya devam edeceğim.
Helal gıda sertifikası veren kurumların haram yaygarasına inanmayın...
İnsanları kendilerine mahkum ediyorlar.
Helal olan şeylerde belli haram olanlarda. Onların o sertifikaları hangi şartlarda verdiğinide biliyoruz. Baş parayı al sertifikayı...

Türkiyede kaz tüyü dışında sistein üretiminin yapıldığına hiç denk gelmedim. İkincisi çok büyük işletmeler dışında kimse kolay kolay sistein kullanmıyor. Hele ki küçük işletmeler varlığından bile haberdar değil

Konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri