Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Vive firması, sanal gerçekliğin sadece oyunlar için olmadığını, sanat eserlerinin yaratılma ve takdir edilme süreçlerinde de önemli bir rol oynayabileceğini göstermeye devam ediyor. Firma şimdiden Kraliyet Sanat Akademisi, Tate Modern ve dünyanın dört bir yanındaki diğer sanat merkezleri ile işbirliği içerisinde. Bu yıl içerisinde ise sanal gerçekliğin yaratıcılık süreçlerinde daha fazla yer alacağı gelişmeler bekliyoruz.
Ofisinizde otururken üşüdüğünüzde üzerinize ceket almak ya da çok sıcak olduğunda fanı çalıştırmak zorunda kalmayacaksınız. Embr Wave’in kitlesel fonlama ile yaratmaya çalıştığı bu cihaz sayesinde, soğuk ya da sıcak artık sorun olmayacak. Cihaz hayata geçirildiğinde, geliştirilerek yaygınlaşması artık an meselesi olacak.
Matrix Endüstrileri, Swings ve LunaR gibi yeni firmalar, gerek güneş enerjisi gerekse vücut ısısını kullanarak enerji üretmenin sanıldığından kolay olduğunu gösterdi. Bu eşik aşıldığına göre, artık daha büyük firmaların işin içine girerek akıllı saatler için daha uzun şarj süreleri sağlayabileceğini biliyoruz.
2007 yılında Adidas ile işbirliğine başlayan Fitbit firması, birlikteliğin ilk meyvesini bu sene verecek. Görünüşte diğer akıllı saatlerden pek farkı olmasa da, firmanın Ionic isimli akıllı saati eşsiz spor programları sunarak farkını ortaya koyacağa benziyor.
Sanal gerçeklik hiç olmadığı kadar ilerledi fakat hala geliştirmesi gereken “screen door effect” denilen piksellenme ve görüş açısı gibi sorunları bulunuyor. Pimax, bu iki sorunu da ortadan kaldıracak yeni 200 derecelik görş açısına sahip, 8K sanal gerçeklik gözlüklerini geliştiriyor.
Jawbone firması, yeni ismi Jawbone Health Hub (Jawbone Sağlık Merkezi) ile tekrar karşımızda. Firma donanım üretmekten vazgeçti ve kendini sağlık servisi vermeye adadı. Diabeti ve yüksek tansiyonu önlemek ve ilaç sektörü ile daha iyi iletişim kurmanıza yardımcı olmak gibi iddialı amaçları olan firmanın bunu nasıl hayata geçireceği bilinmezken, yakın zamanda çalışmaya başlayacakları düşünülüyor.
Giyilebilir teknoloji ve her zaman ağa bağlı kalma yetisi, şüphesiz ki en fazla koşucular için yenilikler ortaya koydu. şimdi ise sıra bisikletçilerde. Raptor’un yolda güvenliğinizi ön plana çıkaran artırılmış gerçeklik gözlüklerinden sürüş sırasında size çeşitli yardımlar sunan akıllı saatlere kadar, bu yıl bisikletçiler için yeniliklerle dolu olacağa benziyor.
Giyilebilir teknoloji akıllı saatler ve hareket takip cihazlarının çok ötesinde becerilere sahip. Women’s Safety X ödülü de buna güzel bir örnek. Safety X ödülü, kadınların şiddet olaylarına ya da tacize karşı kendilerini korumalarına yarayan giyilebilir bir teknoloji ürünlerinin önünü açmak için ortaya çıkan bir fikir. 2017 yılının Kasım ayında başlatılan Safety X’e 21 yarışmacı katıldı. Bu katılımcılar kadınların güvenliği için en etkili yöntemi arıyor. Kazanan ise bu yıl açıklanacak.
Yeni nesil akıllı saatleri bir kenara bırakın. Sony son günlerde akıllı kayışlar ile mekanik saatler arasında bir denge kurmaya çalışıyor. Bu da daha önceden bildiğimiz Sony’nin Wena saatlerini anımsatıyor. Sony bu yaz Three Hands Square adlı bu saatleri sadece Japonya’da piyasaya sürdü. Saat hareket takibi, ödeme ve uyarılar gibi özelliklere sahip ve büyük ihtimalle sene içerisinde tüm dünyada raflardaki yerini alacak.
Giyilebilir teknoloji üretmenin en zor taraflarından birisi de, onu yeterince küçük yapabilmektir. Akıllı bantlar için ise böyle bir sorun yok. Gelişmiş teknolojiler için fazlasıyla yere sahip bantlar için Qualcomm, Samsung ve E Ink gibi firmalar çalışmaya başladı bile. Dev firmaların işe el atması, yakın zamanda bu bantların sağlık durumu kontrolü için standart hale geleceğini gösteriyor.
Microsoft ve Casio, ilginç bir şekilde güç birliğine gitti e bazı giyilebilir teknolojiler için ortak patent anlaşmasına vardı. Bunun tam olarak ne anlama geldiğini bilmesek de, tahmin yürütebiliriz. Örneği sağlık ve spor temalı Casio kol saatleri ya da hibrit modeller kısa zaman içerisinde karşımıza çıkabilir.
Spor teknolojileri alanında büyük işler yapma peşinde koşan Under Armour, 2017 yılında donanım üretmeyi bıraktı. Fakat asıl amacına ulaşmak için elindeki koşu ayakkabılarını kullanacak gibi görünüyor. HOVR isimli bu koşu ayakkabıları, dikkate değer akıllı özellikler barındırıyor.