Foruma hoş geldin, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Düşünce Platformumuza Hoşgeldiniz!

Düşünce Platformumuz bilgi ve düşüncenin en özgür adresidir!
Güne, gündeme ve yarınlara dair söyleyeceğim var diyenlerin, günlük koşuşturmaca içerisinde zihin jimnastiği yapmak isteyenlerin özgürlük meşalesi ~ FORUM KALEMİ ~

Gastrit Nedir?

Destina

FK Üyesi
Katılım
1 May 2020
Mesajlar
939
Tepkime puanı
1,279
Puanları
93
Web sitesi
forumderyasi.com
Burç
Kova
Cinsiyet
Medeni Hal
DisPVx
Takım
lIr3ry
Gastrit, midenin iç yüzündeki zarın iltihaplanması sonucu ortaya çıkan bir hastalıktır. Mide zarında bölgesel yada yaygın kızarıklıklar şeklinde görülür. Kadınlarda ve erkeklerde yakın oranlarda görülen Gastrit, yaygın bir hastalıktır.

Mide iltihabı yada mide nezlesi olarak da adlandırılan Gastritin nedenleri arasında ilk sırayı bir virüs ve stres almaktadır.
Bunların dışında düzensiz ve kötü beslenme alışkanlıkları da, örneğin ağır yemekler, kuru ve sert yiyecekler, hamur işleri, tatlılar, acı ve baharatlı yiyecekler,alkol ve sigara kullanımı ve çeşitli ilaçlar Gastrit oluşumunu kolaylaştırır.
Gastrit Belirtileri olarak mide ağrısı, midede ekşime, yanma, bulantı, kusma, hazımsızlık, şişkinlik gibi durumlar sayılabilir.
Gastrit tedavi edilebilir bir hastalıktır. Bu nedenle, hastalığın kesin teşhisi ve tedavisi için doktora danışılmalıdır.

Gastrit Tedavisi için öncelikle hastalığı doğuran nedenler ortadan kaldırılır. Düzenli yeme alışkanlığı kazanmaya dikkat edilir. Yiyecekler azar azar ve iyice çiğnenerek yenir. Hafif yiyecekler tercih edilir. Aspirin gibi ilaçlar kullanılmaz.
 

Charismax

FK Üyesi
Ne demek Hiç mi yok ?
Katılım
1 May 2020
Mesajlar
6,525
Tepkime puanı
5,652
Puanları
113
Konum
istanbul
Web sitesi
forummeskeni.com
Burç
Balık
Hobim
Rap-Hiphop
İsim
Fatih
Meslek
Özel
Cinsiyet
Medeni Hal
DisPVx
Takım
O8yPI5
Reflü daha fena aha gece gömdüğüm tantuni sonrasında yanıyorm? yansın geceler tantuni dönerler ..
bide işin garibi reflü denilen şey hastalık değil.. mesela sabahları pogaca ve vişne suyu içince o yanma herkesde oluyor olmuyor diyen çok az. . tepkimeli birşey olsa gerek. eczaneye gidince bunun için bir hap alayım kendime unutturma aşkilok
 
Son düzenleme:

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın yada üye olun!

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın veya kayıt olun!

Kayıt ol

Forumda bir hesap oluşturmak tamamen ücretsizdir.

Şimdi kayıt ol
Giriş yap

Eğer bir hesabınız var ise lütfen giriş yapın

Giriş yap

Tema düzenleyici

Tema özelletirmeleri

Grafik arka planlar

Granit arka planlar