Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Beyin Fırtınası Fotoğraf Yorumlayalım 5 (1 Görüntüleyen)

Adam yaşama sevinci içinde
masaya anahtarlığını koydu
Ne yapmak istiyordu hayatta
İşte onu koydu
Pencere yanındaydı gökyüzü yanında
Uzandı masaya sonsuzu koydu
Uykusunu koydu uyanıklığını koydu
Tokluğunu açlığını koydu
Masa da masaymış ha
Bana mısın demedi bu kadar yüke
Bir iki sallandı durdu
Adam ha babam koyuyordu.

Cansever'in mısralarını hatırladım bu resmi görünce...

Her şeyden evvel güçlü bir adam bu.
Düşünceleri kara bulut gibi üzerine çökmek istese de bunu masasından yani yaşam alanından, gündeminden uzak tutuyor.
Kendisi dahil her şeyin siyah ve beyaz olduğu gerçekliğe rengarenk hayalleriyle gülümsüyor. Önüne bakmak güneş gibi parlayan umutlarına sarılmak, olumsuzlukları dışarıda bırakmak, devam etmek istiyor.

Adamın eliyle kara bulutları aslında fani dünyadaki tüm olumsuzlukları ,acıyı,kederi,sizi yıpratan ve sırtınızda yük olan o puslu havayı elinin tersine almasını ,namaza başlarken aldığımız tekbir eylemine ve dahi önündeki yemyeşil huzurlu manzarayı ise seccademiz ile Rabbimize doğru yöneldiğimizde hissettiğimiz huzura yorarak görsele farklı tepkiye devşirmek istedim ..

Adamın eliyle kara bulutları aslında fani dünyadaki tüm olumsuzlukları ,acıyı,kederi,sizi yıpratan ve sırtınızda yük olan o puslu havayı elinin tersine almasını ,namaza başlarken aldığımız tekbir eylemine ve dahi önündeki yemyeşil huzurlu manzarayı ise seccademiz ile Rabbimize doğru yöneldiğimizde hissettiğimiz huzura yorarak görsele farklı tepkiye devşirmek istedim ..

Woww!
Bu kadar tepkiyi nasıl devşiriyorsunuz ya : )
Benim hiç böyle derin düşüncelerim yok
[COLOR=var(--fr-element-metin)]Felsefe düşmanıyım ben [/COLOR]
Kahrolsun Platon

@HatraHatra is verified member. hocam bu yorumlama işinde mükemmelsiniz hocam. Hakkını vereyim..

Gelelim benim ne gördüğüme...

Aslında o güçlü karekter insan...
Ve masaya yatırdığıda hayatı ve hayalleri...
Herzaman yeni başlangıçlar yaparız, taki kara bulutlar kurduğumuz hayallerin yada hayatlarımızı etrafını kuşatan kadar...
O kara bulutları bertaraf etmek için canla başla uğraşır ve gerekirse yeniden başlangıçlar yapar yeniden tarih yazarız hayatımızda...

İşte o masa hem yazacaklarımız hem yazdıklarımız hem hayatımız hemde hayallerimizdir....

Ve bir umutla tebessümle her zorluğa karşı karanlıkla mücadele eder hayatımızı, umutlarımızı, hayallerimizi ya canlı tutmanın çabasına yada yeşertmenin mücadelesinde oluruz...

Sevgi ve saygılarımla

Ufkunu , Tefekkür Deryasına daldıran kişi bütün hayatın ve zihnin içinde yer edinmiş olumsuz düşünceleri temizler.Zindan olan hayat bir bakmışsınız Güllük gülistanlık..
Olumsuzlukları silin hayatınızda,Güzel görün,Güzel Düşünün..

Ufkunu , Tefekkür Deryasına daldıran kişi bütün hayatın ve zihnin içinde yer edinmiş olumsuz düşünceleri temizler.Zindan olan hayat bir bakmışsınız Güllük gülistanlık..
Olumsuzlukları silin hayatınızda,Güzel görün,Güzel Düşünün..

Murat bu seride baska fotoğraflarda var. Diğerlerinde de düşüncelerini okumak isteriz :pp:

son umuduna tutanan biri bence..
bana öle hissettirdi..
sanki son nefesi.. son şarkısı.. son bakışı gibi..
sımsıkı tutunmuş..
karanlığa dönmek istemiyor..
bunun için tüm gücünü kullanıyor..
o ışıl ışıl umut için..

geçenlerde izlediğim "kısa animasyon filmi" aklıma geldi..
renksizler dünyasında renkli kalmaya çalışan bir baba..
ve onun enerji dolu, renkli, sevimli oğlu..

kurallar dahilinde mi bilemiyom ama deilse kaldırabilirim..
izlemek isterseniz diye linki alta bıraktım..

• Beğen
Tepkiler: Zoe
Şahsi iki düşüncem,

Adam yaşadığı hayattan memnun değil, dertli bir halde otururken görmek istediği belki de yaşamak istediği dünyayı hayal ediyor.

Yaşadığı güzel hayatı, durumu ne olursa olsun (biraz sıkıntılı diye düşünürüm) düşünceleri ve kaygıları olan kara buluttan koruyor.

Konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

• Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

• Zevkini yansıtan renk kombinasyonunu seç
    Arkaplan resimleri
    Renk geçişli arkaplanlar
Geri