Foruma hoş geldin, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Düşünce Platformumuza Hoşgeldiniz!

Düşünce Platformumuz bilgi ve düşüncenin en özgür adresidir!
Güne, gündeme ve yarınlara dair söyleyeceğim var diyenlerin, günlük koşuşturmaca içerisinde zihin jimnastiği yapmak isteyenlerin özgürlük meşalesi ~ FORUM KALEMİ ~

Köşe yazısı Forumları ne için kullanmalıyız?

Qasem

FK Üye
🌿🌼
Katılım
3 May 2020
Mesajlar
14,963
Çözümler
12
Tepkime puanı
39,686
Puanları
113
Konum
Avrupa
Web sitesi
forumkalemi.com
Burç
Akrep
İsim
Murat
Cinsiyet
Takım
lIr3ry
Forumları ne için kullanmalıyız?

Çoğumuz yıllardır forumlarda yazar dururuz, peki bu güne kadar hiç düşündük mü acaba ben ne için yazıyorum?
Neden buralardayım ve bunca zaman ayırıyorum?
Bir amacım var mı?
Bu soruları hiç kendimize sorup bir özeleştiri yapıp yada amaç muhasebemizi yaptık mı ?

Forumlar aslında bizlerin kendini geliştirebileceği alanlardır. Güne gündeme dair diyeceklerim var, bende varım, sözüm var, buradayım diyebileceğimiz ve bizlerin düşüncelerini dile getirebileceği kendimizi geliştireceğiz mükemmel alanlardır. Yeterki doğru kullanmayı bilelim.

Forumlar günümüzde dedikodu ve entrikalarla huzurun bozulduğu ortamlara dönüşmüş olsada forumlarımızı tüm bunlardan ancak yine bizler koruyabiliriz. Forumlar birbirimizin kuyusunu kazıdığımız ordan oraya, ordan oraya adam kaçırmaya çalıştığımız, yetki almak için yazdığınız alanlar olmuşsa bence ekranı kapatın birdaha forumlara girmeyin, zira sizin forumlara yarardan çok zararınız dokunmaktadır.

Forumlar yine yığınla konuların ordan oraya taşındığı, kopyala yapıştır yumağı olan yerler olmamalı, o forumdan o foruma o forumdan o foruma konular uçuşup duruyorsa, günde yüzlerce konu açılıyor ve yorum yapılmıyorsa geçmiş olsun o forum bir işe yaramaz. Bu benim forumunda olsa başkasının olsa değişmez.

Elbetteki forumlar kafa dağıttığımız alanlardır, ama eğer sadece şarkı linkleri paylaşılıyor, film replikleri yada film özet yada bölümleri paylaşılıyor, hiç durmaksızın oyunlar havada uçuşuyor o forum hiç bir amaca hizmet etmeyen forumdur geçmiş olsun hepimize.

Peki forumları kullanım amacımız ne olmalıdır?
Bu tür platformlar insanların daha çok fikir alışverişinde bulunduğu birbirine yardım ve destek olduğu alanlardır. Az konu çok yorum, az konu çok fikir ile insanların bilgi ve tecrübe alışverişi yaptığı yerlerdir. Eğer başkalarının düşüncelerine tahammülünüz yoksa lütfen forumları kapatın ve bir daha girmeyin. Zira herkes düşüncesini ortaya koymakta özgürdür. Saygı duyarsınız duymazsınız o sizin bileceğiniz iştir ama tahammül etmek zorundasınız. Çünkü forumlar düşünce platformlarıdır ve her kesimden her görüşten insanların barındığı, özgürce düşüncelerini dile getirdiği ortamlar olmalıdır. Kimseyi siyasi görüşünden, fikirlerinden yada düşünme ve yaşam biçiminden yargılayamayacağınız alanlardır.

O halde forumlar bizim düşüncelerimizi geliştirebileceğimiz alanlardır. Her konuda önce bilgi sonrada fikir sahibi olmamızı sağlayan, yorum gücümüzü arttıran, yazabilme yeteneğimizi geliştiren alanlar olmalıdır. Eğer forumlar yorum yeteneğimizi, kendimize ait yazılar yazmamızı sağlamıyor bizi geliştirmiyorsa düşünce dünyamıza katkısı olmuyorsa bence ekranı kapatıp başka şeylere yoğunlaşmalıyız.

Lütfen forumları birer düşünce platformu alanı olarak, yorumlarla kendimizi geliştireceğiz alanlar yapalım. Konularla forumları boğmaktansa yorumlarla forumlara kalite katalım. Kendi özgün konularımızı biz kaleme alalım. Saçmalasakta zamanla o kalamler hazine değerine binecektir. Kimse ilk etapta bizden bir yazar gibi yazmamızı beklemiyor buna emin olun...

Ama bizde yazabileceğimizi güne ve gündeme dair söyleyeceklerimizin olduğunu forumlar aracılığıyla haykırabiliriz...

İyi forumlar dilerim.

Murat Kizilarslan / Qasem
28 Ekim Çarşamba
Forumkalemi.com
 

Yeşil sarık

FK Yazar
Mütefekkir
Duha
Katılım
4 Tem 2020
Mesajlar
679
Çözümler
7
Tepkime puanı
2,854
Puanları
93
Hobim
Okumak
İsim
Murat
Meslek
Talebe
Memleket
Konya
Cinsiyet
Forumlara bakış açımız aslında bizim iç dünyamızın yansıması gibidir ,Sorarlar hic istanbulu görmeyen biri istanbulu görmüş birine Istanbul nasil bir yer ,gören kişi der ki maneviyatlar şehri heryer islami mekanlar medreseler camiler türbeler..
Görmek istediğimiz,temenni ettiklerimiz,beklentilerimiz,söylemlerimiz bizi böyle alemlerde farklı mecralar ortamında degistirmemeli ,kisiligimizden karakterimizden düşüncelerimizden taviz verdikçe her iki mecrada rezil rüsva elbet olunacaktır.
 

Qasem

FK Üye
🌿🌼
Katılım
3 May 2020
Mesajlar
14,963
Çözümler
12
Tepkime puanı
39,686
Puanları
113
Konum
Avrupa
Web sitesi
forumkalemi.com
Burç
Akrep
İsim
Murat
Cinsiyet
Takım
lIr3ry
@Murat, Kessinlikle murat hocam. Ve bu güzel mekanlar rlimizden kayıo gitmeden işe yarar birşeyler yapmak gerek.
Bu platformlar hem bize hem okuyanlara doğru kullanıldığında çok şey katacaktır. Yeterki biz o enerjiyi kendimizde bulalım.

Allah razı olsun.
 

Kalpsiz

Yeni Üye
Katılım
19 Kas 2020
Mesajlar
218
Tepkime puanı
703
Puanları
46
Cinsiyet
Forum benim için hayatın sorunlarından,günlük koşuşturmanın verdiği yorgunluktan kaçıp biraz beni bulduğum ve iç sesimi dinleyip kelimelere döküp beni hiç tanımayan insanlarla paylaştığım,gerektiğinde kimseye değil kendime kızdığım,kalbimle hesaplaşıp duygularıma yenildiğim ama bu suçu aklıma attığım yani kısaca hayatın bütün hilelerini unutup kendi hayal dünyamda gezindiğim ve sadece bana ait olan bir ağaç gölgesidir...
Ağaç gölgesi dediğim için bana gücenmeyin lütfen çünkü ister yaz sıcağında olsun ister bahar yağmurunda ister ki kışın ayaz rüzgârında insan birazcık dinlenmek için sırtını bir ağaca dayar...
Derler ki sanal dünya aldatıcıdır!Ben bu düşünceye katılmıyorum çünkü sen ne kadar doğru olursan ve karşındaki insana ne kadar değer verirsen bulunduğun ortam o kadar gerçek ve samimi olur.
Kendine değer vermeyen insan karşısındaki insana saygı duyamaz!!!
Saygılar...
 

Charismax

FK Üyesi
Ne demek Hiç mi yok ?
Katılım
1 May 2020
Mesajlar
6,525
Tepkime puanı
5,652
Puanları
113
Konum
istanbul
Web sitesi
forummeskeni.com
Burç
Balık
Hobim
Rap-Hiphop
İsim
Fatih
Meslek
Özel
Cinsiyet
Medeni Hal
DisPVx
Takım
O8yPI5
Forumlar bence toplanma alanı gibi.. depolama alanının online hali. Kullanılan zeminin hiç bir önemi yok. Ortam çok daha önemli
 

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın yada üye olun!

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın veya kayıt olun!

Kayıt ol

Forumda bir hesap oluşturmak tamamen ücretsizdir.

Şimdi kayıt ol
Giriş yap

Eğer bir hesabınız var ise lütfen giriş yapın

Giriş yap

Tema düzenleyici

Tema özelletirmeleri

Grafik arka planlar

Granit arka planlar