Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Kitap ForumKalemi Lügat (1 Görüntüleyen)

YarenYaren is verified member.

Gölgesine Razı Bir Fesleğen
Emektar Üye
Puan 113
Çözümler 0
YarenYaren is verified member.
Bazı sözcükler vardır,çok duyarız ,cümle içinde kullanırız ama net anlamını bilmeyiz,hani aslında biliriz de anlatamayız.Ya da hiç duymadığımız sözcükler,tamlamalar vardır,kaybaolmaya yüz tutmuş güzel sözcükler ya da;işte bunlara örnek olabilecek ,güzel Türkçemizi yad edeceğimiz bir konu..

Ekli dosyayı görüntüle 6842

Kendi adımın kökeni olan bu hoş sözcük ile başlamak istedimNm::

Yağmur yağar yeşil otlar bitirir yel estikce rayihasını getirir-Karacaoğlan

Ekli dosyayı görüntüle 6848

Ağzında kadar dolu olmayı ifade eden bir kelimedir.Bulmaca çözenler bilir,tıka basa diye sorarlar:)

Kahve lebalep dolu, tavan ve duvarlar donanmış./Yahya Kemal Beyatlı

Ekli dosyayı görüntüle 6956

Çok hoş bi sözcük bence,kız adı olarak da güzel :)

İnsanları şen, bacaları âsûde tüter
Ne güzel bir dünyam vardır (Câhit S. Tarancı).

Ekli dosyayı görüntüle 7042
Yıllar önceydi,parasız yatılı sınavlarına giriyorum,yaşım daha 10,ilk soru ,'muzaffer' ne demek?
Hiç bir fikrim yoktu,hiç duymamıştım,içinde yer alan zafer kelimesinden yola çıkarak soruyu doğru yapmıştım;yıllar sonra çocuğuma bu anlma gelen isim vereceğim kimin aklına gelirdi:)

*Muzaffer olan ordumuzu tebrik etmek için gösteri hazırladık.

*Senin de girdiğin her sınavda muzaffer olmanı istiyorum.

*Muzaffer bir komutan edasıyla içeri girdiği için hepimiz çok şaşırdık.

İsimlerin insanlar üzerindeki etkisine inanırım. Çok yakınımın ismi hiç pes etmiyor hiç:cautious:

Ekli dosyayı görüntüle 7151
Medar-ı iftihar ve medarı iftihar şeklinde yanlış yazılabilen sözcüğün doğrusu TDK'ya göre bu şekildedir..

O benim güneş ışığım, medarıiftiharım, ümidimdi...

Ekli dosyayı görüntüle 7174
Benim sıkça kullandığım bi sözcük bu..

Araştırdıkları bilimsel çalışmalar çok fazla muğlak olduğu için anlamıyordum..

Lügat için bölüm açayım her kelşm3yi bir başlık altına çekip üzerine konuşabilelim

Bizde büyüklerimiz çok kullanır tevekkeli ifadesini :)

Genelde “tevekkül” kelimesi karıştırılır fakat kullanımı çok ayrıdır ara ara yazı olarak degil fakat sesli diyaloglarımda kullanırım severim Osmanlı ve Arapça terimleri ..

Konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

• Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

• Zevkini yansıtan renk kombinasyonunu seç
    Arkaplan resimleri
    Renk geçişli arkaplanlar
Geri