Foruma hoş geldin, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Düşünce Platformumuza Hoşgeldiniz!

Düşünce Platformumuz bilgi ve düşüncenin en özgür adresidir!
Güne, gündeme ve yarınlara dair söyleyeceğim var diyenlerin, günlük koşuşturmaca içerisinde zihin jimnastiği yapmak isteyenlerin özgürlük meşalesi ~ FORUM KALEMİ ~

Faydalı YouTube Kanalları Serisi: 1- İslam ve Kuran

AsyA

Forum Kalemi
Öylesine...
Katılım
1 May 2020
Mesajlar
14,291
Çözümler
1
Tepkime puanı
37,984
Puanları
113
Faydalı YouTube Kanalları Serisi: 1- İslam ve Kuran



Bismillah.

Gelişen teknoloji ile yaşam standartlarımız da değişmekte, sahip olduğumuz alışkanlıklar ya da durumlar zamanla yerini başka alışkanlıklara ya da durumlara devretmektedir. Bu değişimden nasibini alan ve etkisini çokça hissettiren bir mecra da YouTube platformudur. “YouTuber” gibi yeni bir mesleğin bile oluştuğu bu sahanın, hiç şüphesiz ki zararları olduğu kadar faydaları da bulunmaktadır. Özellikle çocuklar ve gençlerin sıklıkla (ve hatta fazlasıyla) kullandığı bu sosyal medya aracını, bir Müslüman olarak görmezden gelemeyiz ya da kendimize tamamen yasak edemeyiz. Madem böyle bir gerçek var, bizler de müminler olarak bunu bir fırsat bilip nimete çevirmeli, zararlı olandan sakınıp faydalı olanı almalıyız. Bizler de bunu kendimize görev bilip, çocukların, gençlerin ve sizlerin takip edebileceği faydalı YouTube kanallarını farklı kategorilerde paylaşacağımız bir seriye başlayalım istedik. İşte serimizin ilk kategorisi olan İslam ve Kur’an ile ilgili takip edebileceğiniz faydalı YouTube kanalları:

Fussilet Kuran Merkezi

Ekli dosyayı görüntüle 5209

Türkçe mealli Kur’an videoları ile Kur’an-ı Kerim’i ünlü hafızlardan dinlerken bir yandan da mealini okuyabilir ve ayetler üzerinde tefekkür edebilirsiniz. Her sureyi farklı hafızlardan ve kıraatlerden dinleyebileceğiniz bu kanalı takip etmek için

Ekli dosyayı görüntüle 5210
Diyanet İşleri Başkanlığı’nın kanalı olan Diyanet TV’de, Dini Eğitim Vakti, Bir Ayet Bir Yorum, Buhari Dersleri, Kuran ve Dua, Evden Öğreniyorum gibi çeşitli programlar ve çocuklar için eğlenceli çizgi filmler yayınlanmaktadır. Bu güzel programları dilediğiniz zaman izleyebilmek, çocuklarınız çizgi film izlemek istediği zaman onlara diyanetin hazırladığı güzel içerikli çizgi filmleri izletebilmek için Diyanet TV’nin kanalını buradan takip edebilirsiniz.

Ekli dosyayı görüntüle 5211



Muhammed Emin Yıldırım Hocanın kurmuş olduğu Siyer Vakfı’na ait resmi YouTube kanalı olan Siyer TV’de, Muhammed Emin Yıldırım’ın vakıfta ve çeşitli konferanslarda yaptığı sohbetlerine ulaşabilirsiniz. Ayrıca değerli hocaların tefsir, fıkıh, hadis, akaid derslerini takip edebilirsiniz. 82 il 82 Sahabi, Nebevi Medrese, Aile, Siret-i İnsan, Muhteşem Ahlak ve Siret-i Enbiya gibi birbirinden güzel sohbet serilerini izlemek ve Muhammed Emin Yıldırım’ın canlı yayın sohbetlerine evinizden katılabilmek için Siyer TV kanalını buradan takip edebilirsiniz.

Sosyal Doku Vakfı
sosyal-doku-2234617601.png

Nurettin Yıldız Hocanın, Hayat Rehberi, Hadislerle Diriliş, Dünya Nasıl Dönüyor, Riyazü-s Salihin, İşi Vaktinden Çok Olanlar, Asiye Olmak, Mus’ab Olmak, Hayat Dersleri, Hayatımda İz Bırakanlar, Gençlerle Hadis Sohbetleri, Ayet Ayet Şahsiyetimiz ve Ashabının Dilinden gibi birçok video serilerinin bulunduğu Sosyal Doku Vakfı kanalını takip etmek için tıklayınız.

İhsan Şenocak
ihsan-%C5%9Fenocak-1862111471.png

Dr. İhsan Şenocak Hocanın hutbe, sohbet, ders ve konferanslarının yayınlandığı resmi Youtube sayfasıdır. Ayrıca İhsan Şenocak Hocanın tefsir, hadis, fıkıh, akaid derslerini buradan takip edebilirsiniz.


M. Fatih Çıtlak
fatih-%C3%A7%C4%B1tlak-3512712017.png


Mehmet Fatih Çıtlak hocanın, Peygamber Efendimiz’in (sallallahu aleyhi ve sellem) hayatını anlattığı Asr-ı Şehadet isimli sohbetlerinin, Mekke ve Medine ziyaretlerinde çekilen anlatıların ve sorular-cevaplar bölümünün bulunduğu resmi Youtube kanalını takip etmek için buraya tıklayınız.

Genç Müslümanlar

gen%C3%A7-m%C3%BCsl%C3%BCmanlar-344776383.png


Genç Müslümanlar web sitesinin resmi Youtube kanalı olan bu kanalda İslami videolar, neşidler, kısa filmler, sohbetler yayınlanmaktadır. Nouman Ali Khan, Hamza Yusuf, Ömer Süleyman, Mufti Menk gibi birçok yabancı hocanın sohbetleri İngilizce ve Arapça’dan Türkçe’ye çevrilip altyazılı olarak sunulmaktadır. Farklı hocalardan İslami bilgiler öğrenmek, neşidler dinlemek ve kısa filmler izlemek için kanala buradan abone olabilirsiniz.
 

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın yada üye olun!

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın veya kayıt olun!

Kayıt ol

Forumda bir hesap oluşturmak tamamen ücretsizdir.

Şimdi kayıt ol
Giriş yap

Eğer bir hesabınız var ise lütfen giriş yapın

Giriş yap

Tema düzenleyici

Tema özelletirmeleri

Grafik arka planlar

Granit arka planlar