Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Biliyor musun? Evsiz nüfusunun en fazla bulunduğu ülkeler

AsyA

Öylesine...
Forum Kalemi
🏠 Evsiz nüfusunun en fazla bulunduğu ülkeleri sıraladık. Nijerya, Hindistan ve Meksika listenin başında yer alıyor.

🇹🇷 Türkiye'deki evsiz insan sayısı ise 1 buçuk milyonu buluyor.

#evsiz #sokak #dogruveri

FB_IMG_1717176309923.md.jpg

ABD neden bu listede yok merak ediyorum
Alım gücü yüksek olduğundan olabilir mi?
ABD nin sokak hezeyanları çokça bilinir fakat yine de liste sonlarında olması büyük olasılık.

ABD nin sokak hezeyanları çokça bilinir fakat yine de liste sonlarında olması büyük olasılık.
Bence hayal satmaktan öte bir şey değil bu. LA veya Newyork'ta gökdelenlerin iki sokak yan tarafına gittiğinizde sadece bir cadde üzerinde yüzlerce çadırlarda kalan evsiz görebiliyorsunuz. Nitekim Brooklyn aynı şekilde. Bu ABD nin hep o hayaller ülkesi imajını zedelememek için olduğunu düşünüyorum ben.

Alım gücü konusunda dediklerinize katılıyorum fakat evsiz olup sokakta yaşayanların sayısı çok yüksek. Tabi bunların bir kısmı kendi tercihleri, bir kısmı madde bağımlılığından, bir kısmı da yardımları geri çevirmelerinden kaynaklaniyor

Bence hayal satmaktan öte bir şey değil bu. LA veya Newyork'ta gökdelenlerin iki sokak yan tarafına gittiğinizde sadece bir cadde üzerinde yüzlerce çadırlarda kalan evsiz görebiliyorsunuz. Nitekim Brooklyn aynı şekilde. Bu ABD nin hep o hayaller ülkesi imajını zedelememek için olduğunu düşünüyorum ben.
Anketlerin çokta sağlıklı olmadığını satırlarınızdan çıkarabiliriz.
Ona bakarsanız ülkemizde 1,5 milyon evsizden kat kat fazlası var olduğunu düşünüyorum zira sırf İstanbul bunu kanıtlıyor.

Anketlerin çokta sağlıklı olmadığını satırlarınızdan çıkarabiliriz.
Ona bakarsanız ülkemizde 1,5 milyon evsizden kat kat fazlası var olduğunu düşünüyorum zira sırf İstanbul bunu kanıtlıyor.
Tabi ki öyledir. Hiçbir anket sağlıklı veya %100 somut veriler sunmaz sunmasının da imkanı yok. Bu çok geniş çaplı kapsamlı ve uzun bir zaman dilimi isteyen bir iş çünkü. Dediğiniz gibi bizim ülkemizde daha fazladır hatta bütün ülkelerde bilinenden çok daha fazlası vardır

Normal bir anket veriler neredeyse gerçeğe yakın

Önümüzdeki yıllarda Türkiye’de bu sayı çok hızlı tırmanış gösterecektir . Artan konut fiyatları ve beraberinde artan kiralar ile gelir düzensizliği beraberinde Kaliforniya gibi evsizler ordusu meydana getirecektir.

Her ülkenin kronik evsizleri vardır. Onlar dışında kalanlar genelde gelir düzensizliği ve fahiş kiralar ile açıklanabilir.

Yüzdelik dilimler ülke yüzölçümü , nüfus ve gelir ile orantılandığında aşağı yukarı böyle bir liste çok normal.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

• Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

• Zevkini yansıtan renk kombinasyonunu seç
    Arkaplan resimleri
    Renk geçişli arkaplanlar
Geri