Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Evliliklerinizi başkalarının evlilikleriyle kıyaslamayın. (1 Görüntüleyen)

AsyAAsyA is verified member.

Öylesine...
Forum Kalemi
Puan 113
Çözümler 1
Katılım
1 May 2020
Mesajlar
16,897
Çözümler
1
Tepkime puanı
46,702
Puan
113
AsyAAsyA is verified member.
Evlenen çiftlere tavsiyelerde bulunan Nikah Memuresi Dilek Yörük’ün düşündüren ders niteliğindeki sözleri…

“Evliliklerinizi başkalarının evlilikleriyle kıyaslamayın. Peri masallarına aldanmayın, çünkü gerçek değil. Mükemmeli aramayın, hiç birimiz mükemmel değiliz. Birbirinizin geçmişini sorgulamayın; adı üstünde geçmiş. Eşinizin sizin zihninizi okumasını beklemeyin, maalesef bunu hiç kimse yapamıyor; istediğiniz ya da istemediğiniz her şeyi açık açık söyleyin. Konuşarak her şeyin çözülebileceğini unutmayın!
Birbirinize yaşam alanı bırakın, evlendiniz diye her şeyi birlikte yapmak zorunda değilsiniz.
Çok bilindik bir hikaye vardır; ‘Kirpiler eşlerine dikenlerinin boyu kadar yaklaşırlarmış. Kirpi, bilirmiş ki; çok yaklaştığında dikeni batacak, eşinin canı yanacak. Siz de birbirinizin canını yakmamak adına o yaşam alanının sınırını aşmayın.
Evliliğinizi yaşarken birbirinizin üzerine hesaplar yapmayın. Hesapsız yaşayın, haritalara bakmadan yol alın. Lütfen ama lütfen birbirinizin sahibi değil, yoldaşı olmaya çalışın. ‘Her şey güzel olacak’ sözü vermeyin. Maalesef ki olmuyor ama ola ki; ‘Her şey kötü olursa; ben yine senin yanındayım’ sözü çok daha kıymetlidir.
Bir de çok sevdiğim bir söz var benim; ‘ses yankısını bulmazsa kaybolur gider’… insan da öyle. Birbirinizin söylediklerine kulak verin. Eşinizin ne demek istediğini anlamaya çalışın. Birbirinizin yankısı olun, kaybolup gitmeyin…”

Dilek Yörük
Mersin Büyükşehir Belediyesi Nikah MemuruFB_IMG_1652811244820.jpg
 
Maalesef evlenen çiftler birbirinin hayatını satın aldığını düşünüyor ve hayatı birbirlerine zindan etmekten öteye gidemiyorlar
 
Konuşmayı baştan asagı dile getirmek güzel fakat Rabbim idrak edebilecek eşler nasip etsin önemli olan husus orası.
Memüremizi tebrik ediyorum. fkalkis7
 

Konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

  • Geniş / Dar görünüm

    Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

    Izgara görünümlü forum listesi

    Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

    Resimli ızgara modu

    Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

    Kenar çubuğunu kapat

    Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

    Sabit kenar çubuğu

    Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

    Köşe kıvrımlarını kapat

    Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

  • Zevkini yansıtan renk kombinasyonunu seç
    Arkaplan resimleri
    Renk geçişli arkaplanlar
Geri