Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Europa Universalis 5 Duyuruldu: Türkçe Dil Desteği ile Geliyor (1 Görüntüleyen)

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Kadir53
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Kadir53

Osmanlı Torunu
Aktif Üye
Puan 93
Çözümler 0
Katılım
15 May 2022
Mesajlar
748
Tepkime puanı
819
Puan
93
Yaş
40
Konum
Kocaeli
Kadir53
Europa Universalis 5 uzun bir bekleyişin ardından ilk fragmanı ile duyuruldu. Köklü strateji oyunu, geri dönüşünü Türkçe dil desteği ile yapacak.

Europa-Universalis-5-Duyuru-Fragman-Turkce-Dil-Destegi.jpg


Europa Universalis 5, 12 yılı bulan bir aranın ardından resmi olarak duyuruldu. Paradox Interactive’in Barselona merkezli stüdyosu Paradox Tinto tarafından geliştirilen yapım, “Project Caesar” kod adıyla başlayan bir sürecin sonunda gün yüzüne çıktı.

Geliştirme süreci boyunca yayınlanan “Tinto Talks” adlı geliştirici günlükleriyle adım adım tanıtılan oyun, seriye yepyeni bir soluk getiriyor. Yeni macera hakkında dikkat çeken detaylardan birisi ise oyunun Türkçe dil desteği ile piyasaya adım atacak olması.

Beş yıl süren geliştirme sürecinin ürünü olan Europa Universalis 5, İngiltere ve Fransa arasında nesiller boyu sürecek olan Yüz Yıl Savaşları’nın başlangıcı olan 1337 yılında başlıyor.

Oyun, bu tarihî dönemi temel alarak Aydınlanma Çağı’na ve ötesine kadar genişleyen bir hikâye sunuyor. Harita eski yapımlara göre daha büyük ve ayrıntılı; bu da oyunculara daha fazla tarihi senaryoyu deneyimleme imkânı sağlıyor.

Europa Universalis 5 Duyuru Fragmanı (Türkçe Altyazılı)


Europa Universalis 5 Türkçe Dil Desteği ile Geliyor

Dün akşam gerçekleştirilen duyurunun ardından Europa Universalis 5 için ilk kısa tanıtım videosu oyuncularla buluşturuldu. Fragman, Türkçe altyazı seçeneğiyle sunularak oyunun yerelleştirme konusunda da destek alacağını ortaya koydu.

Duyuruyla eşzamanlı olarak oyunun Steam mağaza sayfası da aktif hâle geldi. Sayfada yer alan açıklamada, oyuncuların savaş, ticaret ve diplomasi araçlarını kullanarak tarih boyunca beş yüzyıla hükmetme ve en büyük politik hedeflerini gerçekleştirme fırsatı bulacaklarına dikkat çekiliyor.

Europa-Universalis-5-Duyuru-Fragman-662x372.jpg


Yeni Nüfus Yapısı Ses Getirdi

Oyunda en dikkat çeken yeniliklerden biri ise önceki oyundaki il idaresi sisteminin yerini alan yeni nüfus yapısı oldu. Oyuncular artık dini, etnik ve sınıfsal gruplardan oluşan toplulukları yönetiyor. Bu yapı, Victoria 3’teki “Pop” sistemine benzerliğiyle öne çıkıyor. Oyuncular, mutlak monarşiye ulaşarak modern bir ulus-devlet kurmayı hedefliyor ancak bu süreç; salgın hastalıklar, dini çatışmalar, sınır anlaşmazlıkları ve iç karışıklıklar gibi pek çok zorlukla çevrili.

Toplum Değerleri sistemiyle birlikte eski oyunlarda yer alan siyasi değer kaydırıcıları da geri dönüyor. Bu sistem sayesinde oyuncular, dinî otoriteyi mi yoksa sekülerleşmeyi mi destekleyeceğine, merkeziyetçiliğe mi yoksa üretime mi yöneleceğine karar verebiliyor. Bakanlar kurulu üyeleri aracılığıyla yapılan eylemler, bu siyasi eksenler arasında geçişi mümkün kılıyor.

Puan Sistemi Kaldırıldı, Lider Özellikleri Öne Çıkıyor

Önceki oyunda eleştirilen “mana” puanı sistemine de yeni yapıtla birlikte veda ediliyor. Europa Universalis 5, oyuncunun yeteneklerini hükümdar ve kabine üyelerinin askeri, diplomatik ve idari niteliklerine dayalı olarak belirliyor. Bu sayede yapılan eylemlerin süresi ve başarısı bu özelliklere bağlı hâle geliyor.

Europa-Universalis-5-Duyuru-Fragman-Turkce-Dil-662x372.jpg


Oyunun iç içe geçen bilgi kutucukları sistemi, karmaşık bilgileri kolayca anlaşılır şekilde sunarak kullanıcı deneyimini iyileştiriyor.

Yapay Zekâ Destekli Oynanış

Yeni oyuncular için en dikkat çekici özelliklerden biri ise yapay zekâ destekli otomasyon sistemi. Geliştirilen YZ destekli sistem sayesinde, oyuncular oyunun yalnızca belirli alanlarına odaklanabiliyor.

Örneğin ticaret sistemini öğrenmeye çalışan bir oyuncu, askerî genişleme işlerini yapay zekâya devredebiliyor. Yeni yaklaşım, Europa Universalis 5’ın yüksek giriş eşiğini aşmakta zorlanan yeni kullanıcılar için önemli bir kolaylık sağlıyor.

EU5 ve EU4 Farklı Zevklere Hitap Edecek

Paradox Interactive, Europa Universalis 5 geliştirirken toplulukla yakın temas kurdu. On yılı aşkın süredir güncellenen Europa Universalis 4 ile kıyaslandığında, yeni oyunun daha detaycı ve stratejik bir deneyim sunduğu görülüyor.

Şirket, her iki oyunun da kendi oyuncu kitlesine hitap edeceğini ve birlikte var olabileceğini belirtiyor. EU5, serinin daha karmaşık ama daha esnek bir yönünü temsil ediyor.

Europa Universalis 5 için henüz bir çıkış tarihi duyurulmadı.

Kaynak:
Ziyaretçiler için gizlenmiş link, görmek için Giriş yap veya üye ol.
 

Konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

  • Geniş / Dar görünüm

    Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

    Izgara görünümlü forum listesi

    Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

    Resimli ızgara modu

    Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

    Kenar çubuğunu kapat

    Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

    Sabit kenar çubuğu

    Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

    Köşe kıvrımlarını kapat

    Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

  • Zevkini yansıtan renk kombinasyonunu seç
    Arkaplan resimleri
    Renk geçişli arkaplanlar
Geri