@EfuL!m, Yeni bir din inşaasr sözüm sana değil Fetva veren Alimleredir.
Beğenmediğimiz yerlerimizi düzelttiğimizde olası komplikasyonları göze alıyorsak yapalım. Çünkü estetik cerrahi zannettiğiniz kadar kolay ve basit bir işlem değil.
Mesela adam burnunu sevmiyor ve bunu takıntı yapmış, bırakın yapsın. Neden zayıflamaya fit bir vücuda sahip olmaya çalışıyoruz. İşin içine cerrahi girince mi değişiyor.
Bakınız tekrar diyorum Allah mükemmel bir sistem inşaa etmiş. Bu inşaa sadece insanlar için değil, tüm canlılar için. Yani üreme sistemi. Üretmenin şekli bizim elimizde yani dış etmenler ve genler kromozonlarla alaklı bişey. Hamilelik sürecinde beslenme şeklimiz, sağlık kontrollerimiz dahil herşey alacağımız şekilde bir etmendir.
İster mutasyon deyin ister evrimsel süreç deyin insanlık 1 milyon yıl öncesinden bu yana çok farklı değişimler ve dönüşümler geçirmiştir. Mesela insanların kuyruk sokumu. Neden artık kuyruğu uz yok hiç düşündünüz mü?
Allah öyle dilediği için mi sizce?
O yüzden sonuçlarına katlanmaya göze almışsa ve beğenmiyorsan estetik yapsın. Gebçmi görünmek istiyor görünsün. Biz olayın kendine değil amacına eleştiri getirmeliyiz. Araçlardan ziyade amaçlar. Neden, niçin yapıyoruz üzerine konuşmak daha sağlıklı...
Ben estetik cerrahiyi seviyor ve bir nimet olarak görüyorum. Ya mesela nasıl giyineceğimiz bizim tercihimiz değil mi, makkajda bizim tercihimiz. İkiside bizi tepeden tırnağa değiştirmiyor mu? Sorun kalıcı olmasındamı.
Bence sonuçları göze alıyorlarsa yapsınlar. Çünkü riskli ve kötü sonuçlanan çok fazla vaka var.