Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Sağlık problemi yaşatmadıkca estetik Allah’ın yarattığı karşısında isyandır.
Haşa olmamış yapamişsin düzelteyim gibi yorumluyorum ..
Her halimize hamdolsun ..
Saglik bakimindan mecburiyet soz konusu ise evet olabilir.
Ama keyfe keder ise bile saygi duyarim.
Elestirmeye luzum yok, herkes kendi hayatini istedigi gibi yasamakta ozgur.
Her kbb ye gittiğimde burnumun düzeltilmesi için ameliyat diyorlar ama yaptırmam aga, günahını sevabını ben bilmem ama korku var ben de iğne bile vurduramam
Ama yaptıranlara saygı aynı zamanda abartıya da karşıyım ki dün okudum alt dudağına silikon yaptırmış bir apla, şuan dudağı yok, ne diim geçmiş olsun ona, örnek olsun bazılarına da.
Sağlık açısından gerekliyse yapılmasına birşey demiyorum.belli durumlarda da ( burun kırıklığı,elmacık kemiği kırığı vb ) ama keyfi olanını pek tasvip etmiyorum.evet kişiyi çok değiştiriyor yine de keyfi bir durum.
@EfuL!m, Neden meşru olmasın?
Bakınız arkadaşlar Allah her insanı ayrı ayrı şekillendiriyor, Allah bir sistem var etmiş üreme sistemi, siz. İster bun eşeyli ister eşeysiz, ister evrim sonucu isterse doğal seleksiyon, isterse özel bir yaratma deyin sonuçta Allah bir sistem kuruyor. Dişi hücre şartlar gerçekleştiğinde üreme yapar. Bunun şekli genetik yada çevresel etmenler göre şekillenir.
Mesela bazı çocuklarda parmağı eksik doğar yada kol eksik ya vücudunda bir eksiklik var. Allah mı bunu böyle eksik yarattı? Allahın yaratması kusursuz olmaz mı?
Bunun nedeni folic asit eksikliğinden kaynaklanmaktadır.
Örnekler çoğaltılabilir. Mesela kan uyuşmazlığı ın neden olabileceği bir çok şey var.
Allahın yarattığı sistem kusursuz. Ve bu sistem mükemmel bir şekilde işlemekte. Şimdi sistem işlemediğinde tüp bebeğe Baş vurmamız Allahın yaratılışında kusur aramak değil mi?
Estetikle alakalı verilen fetvakarda Alimlerin kendi Görüşü. Bu anlamda ne apaçık bir hüküm ayeti nede apaçık sahih bir hadis bulunmamaktadır. Buna haram yada günah demek yeniden din inşaa etmektir bana göre.
Bizim geleneğimiz, islami kültürümüz buna iyi bakmaz bizimde iyi bakmamamız doğal. Ama bu yaratılışı değiştirmek dersek bu konuda bence yanılırız.
Ozaman evrende dokunmayalım, onu imar inşa ve keşf etmeyelim evrenin her zerresi mükemmel bir yaratılışı eseridir.
Ben yorumumda haram-helâl sorgusu yapmadım benim akli düşünceme göre meşru değil vurgusu yaptım zira Allah cc yaratılışta kusursuzdur sadece sağlık problemi yaratacak ise bu düzeltilmelidir dedim ..
Allah aşkına meşrulaştırdıkca dışarıda aynı kaş aynı dudak neredeyse aynı mimikle dolaşan insanlarla dolu Rabbim dileseydi seçimi bize bırakırdı herkesi ayrı lütufla hatta parmak izi dahi Farklı olacak şekilde yaratmazdı diye düşünüyorum ..
Yineliyorum bu benim zikrim benim kişisel algım yoksa asla ve kat’a hakkında dini delil ne gösterin derim ne de gösteririm çünkü ilmim buna yetmez ..
@EfuL!m, Yeni bir din inşaasr sözüm sana değil Fetva veren Alimleredir.
Beğenmediğimiz yerlerimizi düzelttiğimizde olası komplikasyonları göze alıyorsak yapalım. Çünkü estetik cerrahi zannettiğiniz kadar kolay ve basit bir işlem değil.
Mesela adam burnunu sevmiyor ve bunu takıntı yapmış, bırakın yapsın. Neden zayıflamaya fit bir vücuda sahip olmaya çalışıyoruz. İşin içine cerrahi girince mi değişiyor.
Bakınız tekrar diyorum Allah mükemmel bir sistem inşaa etmiş. Bu inşaa sadece insanlar için değil, tüm canlılar için. Yani üreme sistemi. Üretmenin şekli bizim elimizde yani dış etmenler ve genler kromozonlarla alaklı bişey. Hamilelik sürecinde beslenme şeklimiz, sağlık kontrollerimiz dahil herşey alacağımız şekilde bir etmendir.
İster mutasyon deyin ister evrimsel süreç deyin insanlık 1 milyon yıl öncesinden bu yana çok farklı değişimler ve dönüşümler geçirmiştir. Mesela insanların kuyruk sokumu. Neden artık kuyruğu uz yok hiç düşündünüz mü?
Allah öyle dilediği için mi sizce?
O yüzden sonuçlarına katlanmaya göze almışsa ve beğenmiyorsan estetik yapsın. Gebçmi görünmek istiyor görünsün. Biz olayın kendine değil amacına eleştiri getirmeliyiz. Araçlardan ziyade amaçlar. Neden, niçin yapıyoruz üzerine konuşmak daha sağlıklı...
Ben estetik cerrahiyi seviyor ve bir nimet olarak görüyorum. Ya mesela nasıl giyineceğimiz bizim tercihimiz değil mi, makkajda bizim tercihimiz. İkiside bizi tepeden tırnağa değiştirmiyor mu? Sorun kalıcı olmasındamı.
Bence sonuçları göze alıyorlarsa yapsınlar. Çünkü riskli ve kötü sonuçlanan çok fazla vaka var.