Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Estetiğin, yüzü gözü yapaylaştırmak olarak algılanması, sanırım estetiğe olan bakış açısını olumsuz etkiliyor. Halbuki insan gerek sağlık gerek görünüm olarak kusurlu olan bir bölgesini doğal bir forma sokma ihtiyacı içinde olabilir. Bunun normal olduğuna inananlardanım. Hem bedensel hem psikolojik olarak ciddi etkisi var.

@Hatra, hocam diyelim sade isminle hitap etmek aşıyor beni geçmiş olsun nasılsınız :)
Teşekkür ederim Meva, çok şükür iyiyim. Cumartesi günü yani 8. gün, burnumun üstündeki plastik alçı alınacak. Ağrılı bir süreç olmadı. Rahat geçen bir haftaydı. İlerleyen teknoloji, alanında uzman doktorlar ve stressiz olmak işleri çok kolaylaştırıyor. Ben ameliyattan bir kaç saat sonra ayağa kalktım, yürüdüm, ertesi gün öğlen de eve geçtim.

Estetiğin, yüzü gözü yapaylaştırmak olarak algılanması, sanırım estetiğe olan bakış açısını olumsuz etkiliyor. Halbuki insan gerek sağlık gerek görünüm olarak kusurlu olan bir bölgesini doğal bir forma sokma ihtiyacı içinde olabilir. Bunun normal olduğuna inananlardanım. Hem bedensel hem psikolojik olarak ciddi etkisi var.
Medyada hep kötü örneklerle ön plana çıkınca tabiki bir önyargı ol uyor haliyle...

Saygı ve hürmet duyarım ..

İnsanın kendini başkalaştırması, “barbie” olma hayali biraz hastalıklı bir yaklaşım. Buna sebep olan da medyanın sürekli pompaladığı kusursuz güzellik algısı. Kadın dediğin ya da erkek dediğin nasıl olmalı bunu belirleyen bir sistem var. Bizler sürekli bu güzel kadın-yakışıklı erkek, hatta daha da açık konuşursak seksi kadın-seksi erkek satışına maruz bırakılıyoruz. Bu insanları görüp, “Ooo ne kadar seksi!” diyoruz ve aynaya bakınca gördüğümüz bizi mutsuz etmekle kalmıyor özgüvenimizi kırıyor, ahlaki çöküşe sebep oluyor. Belki yanımızdakini beğenmemizi bile engelliyor. İnsanların pazar malına çevrildiği bu sistemin içinde estetik operasyonlar bir tercih. Bu sebeple çok yanlış anlaşılan ve yanlış kullanılan bir alan.

Her bir kör at in bir alici vardır derler sırf insanlar bu şekilde düşünüp konuşuyor bu acıdan bakıyor diye de estetik denilen yapmacık olaya girmek akıl işi değil her zaman söylediğim ne olursa olsun kendisi olsun benim başımda taç varsa oda o Taç in yıldızı olur

Ergenlik döneminde çoğu kızın düşündüğü şey sanırım. :) zamanla normale dönüyoruz :)

Kendini iyi hissedecekse yapılır yada zorunlu hallerde ama aynı fabrikadan çıkmış dudaklar büzülüp öz çekim yapılmasın rica ediyorum

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

• Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

• Zevkini yansıtan renk kombinasyonunu seç
    Arkaplan resimleri
    Renk geçişli arkaplanlar
Geri