Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Yorum/Analiz Erdoğan neden ısrarla Kürt sorunu diye bir şey yoktur diyor?!

MevaMeva is verified member.

İçinden geldiği gibi yaşa :)
Haber Editörü
Burç
Akrep
Memleket
Siirt
lIr3ry
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yok Kürt sorununu çözmektir, yok şudur, yok budur… Türkiye’de böyle bir sorun yok. Biz bu işi çoktan çözdük, aştık, bitirdik." dedi.
Ekli dosyayı görüntüle 11482

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "HDP eski Eş Genel Başkanı Sezai Temelli 'Kürt sorununda çözümün adresi İmralı'dır.' açıklaması yaptı. Selahattin Demirtaş'ın da bir açıklaması oldu, o da HDP'yi işaret etti. Sayın Kılıçdaroğlu da bu yönde bir açıklama yaptı; 'Kürt sorununu HDP çözer.' dedi. Seçimlerin yaklaşmasına yakın bir dönemde bu tür ittifaklar, bu tür açıklamalar nasıl değerlendirilir? Bir de HDP kendi arasında ikiye mi bölünüyor?" sorusu üzerine şöyle dedi:

"Hayırlı olsun. Bu konuyla eğer biz meşgul olursak yazık olur. Yani İmralı mıdır, değil midir, onların sorunu. Varsın onlar bu şekilde yola devam etsinler; yani HDP midir, şu mudur, bu mudur… Biz diyoruz ki bu ülkede şu anda Cumhur İttifakı bu işin tek çözüm noktasıdır ve Cumhur İttifakı olarak da biz bu çözümün mücadelesini sürdürüyoruz. Çünkü bizim şu anda kitabımızda birlik var, beraberlik var, kardeşlik var ve bununla da bu yolda devam ediyoruz. 'Yok Kürt sorununu çözmektir, yok şudur, yok budur…' Türkiye’de böyle bir sorun yok. Biz bu işi çoktan çözdük, aştık, bitirdik. Eğer birliğe, beraberliğe, kardeşliğe inananlar varsa buyursunlar hep beraber yola devam edelim."

Erdoğan ısrarla bir Kürt sorunu olmadığını vurgularken “ana dilde eğitim”, “kamusal alanda anadil” talepleri ve ırkçı söylemlerin etkisiyle kan gölüne çevrilen aileler olduğu gerçeklerini hesaba katmıyor mu? Kürt sorunu denen meselenin HDP kontrolünde işlenmesine engel olmak varken ısrarla yüz çevrilen bir "sorun yok" söylemi dillendiriliyor.

Siyasi partilerin oy için bile olsa girdikleri ittifaklarla toplumsal sorunları konuşmaya açmaları olumlu bir durum olarak görülmesi gerekirken, beri tarafta durup sorunların olmadığını iddia etmek akıl alır gibi olmadığı gibi çözümden uzak tavırlar olarak değerlendiriliyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın liderliğinde 2013 yılında “Çözüm Süreci” adı altında başlatılan reform süreçlerinden uzaklaşan AK Parti bugün, “Kürt sorunu yoktur” diyerek toptancı bir 'red yaklaşımını' benimser oldu.

Milliyetçi Hareket Partisi ile de girişilen ortaklığın birçok dindar Kürt vatandaşı AK Parti’den uzaklaştırdığı aktarılırken AK Parti, ırkçı söylemler ile hareket eden MHP lideri Devlet Bahçeli ile sürekli bir birliktelik içerisinde olacaklarını vurguluyor.

Kamuoyu tarafından ‘sorunların konuşulmasına dahi tahammülün kalmadığı’ yorumları yapılırken, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kürt sorunu veya her ne isim ile adlandırılırsa adlandırılsın ‘belirli bir halkın taleplerini içeren düşüncelere’ karşı takındığı tavır sorgulanır oldu.

Kaynak : Haksöz Haber

Bu yem eski di klişe oldu yeni şeyler bekliyoruz :)

@EfuL!mEfuL!m is verified member., Kürt sorununda AKP 2013 öncesi tavrından olduğu gibi toptancı bir red edile gitti. Yani MHP ile alınan yol ortaklığı AKP yi çözüm noktasından uzaklaştırdı yine devletin eski refleksi gibi eski bir toptan red etmeye başladı.
Kürt sorunu için PKK ve HDP ile masaya oturup hiç bir sorunu hal etmediler.
2010 yılı Diyarbakırda bir Kürt sorunu platformu paneli yapmıştık. Irak kürdistanından tut, Suriye kürdistanına, ordan Türkiya kürt bölgeleri temsilcileri ve hükümet kanadı, siyasi, sosyal ve sivil toplum öncülerinin çoğunu çağırdık. Bu anlamda 3 gün toplantılar sürdü. HDP nin yoğun pravakatörlüğüne rağmen mükemmel bir katılım ve hükümet kanadına çözüm önerileri sunmuştuk.

Geldiğimiz noktada hiç bir şey çözülmüş değil.
Ben buradan bingöle gidene kadar 3 arama noktasından geçiyorum. Asker tarafından terörist muamelesi görüyorum. Bu en basiti...
Kürt halkı akpye olan desteğini çekmiş durumda.

@EfuL!mEfuL!m is verified member., zaza halkı kısmen destekler ama kürtler AKP yi düşürecek gibi...
Kürt halkı ve zaza halkı iç içe yaşayan kültürleri neredeyse özdeşleşmiş. Hatta diyebilirim ki HDP nin ve pkk nin önemli kadrolarında bir süredir zazalar var. Bu çok önemli bir kırılma noktası. Oysa zazalar pkk ile hep savaş halindeydi. Benim yaşadığım ilçe yüzde 95 i zaza.
Yüzde 95 AKP oy aldığı ilçelerden biriydi...
Şimdi hava çok tersten esiyor.
Kürt siyasal hareketine inanılmaz destek yükselmeye, pkk kadrolarına adam verilmeye başlandı.
İşin ilginci HDP desteği yüzde 5 olan ilçede HDP liler konuşamadı bile, şimdi toplantılar bile yapılıyor.
Zaza halkı kolay kolay silahlanma bir halk değil, ama bu süreçte eskisi gibi yeniden kırsal kesim özellikle silahlanmaya gidiyor. Devletin inkar politikası pkk nin yeniden hırtlanmasına neden olursa devletin korumaktan aciz olduğu bu toprakları eskidendi olduğu gibi kendileri koruyacak.

İçimizden bazıları bana kızabilir devlet aciz değil diye, ne diyorsun sen diye. Devlet burada halkı kayda değer görmüyor ki. Halkı bıktırıp usandırıyor. Oysa buraların halkı devleti el üstünde tutar. Memuru sever. Asker ve polise batıdan daha çok değer verir.

Eskiden kavga olduğunda aşiret liderleri bile gençleri yatıştıramazken asker yada polis geldiğinde onlara saygısından insanlar köşelerine çekilirdi. Şimdi. Özel harekat kurşun sıkarak bile kavganın içine giremiyor. Nekadar sorunlu kafa varsa buraya yollamaya başlandı yine. Burada bir yeşil türemişti. Şimdi yenileri tğretilmeye çalışıyor. Yani AKP öncesi refleks yeniden meydanda...

Ve halk AKP yi sandığa gömecek doğu ve güneydoğuda. Şimdilik görünen bu. Zaman ne gösterir bilmiyorum

@SiyahSancaktaR, son bir yıldır hayatımızdan bıktırdılar.
Heleki gösterilen muamele tahammül edilemez noktada.
İki kez bingöle gitmem engellendi. Hastamı dönüp muşa götürmek zorunda kaldım. Tamamen keyfi uygulamalar. Bazen 1 saat arama noktasında bekletildiğim oldu. Oysa kaldırılmıştı çoğu olanlarda tc sorar sorgular 1 dk bile durmazdık.

İki kez bingöle gitmem engellendi. Hastamı dönüp muşa götürmek zorunda kaldım. Tamamen keyfi uygulamalar. Bazen 1 saat arama noktasında bekletildiğim oldu. Oysa kaldırılmıştı çoğu olanlarda tc sorar sorgular 1 dk bile durmazdık.
Diyarbakır da arkadaşım olan bazı muhteremler abartıyor diye düşünüyordum tabiki o bölge de yaşadığınız için siz daha iyi bilirsiniz şaşkınım Üstad..
Herkese aynı muameleyi yapmak acımasiz..

tc sorar sorgular ne demek yaaa..
tc ibaresini genelde pkk yöneticileri çok kullanıyor.
türkiye cumhuriyeti de veya türkiye diye kullanılıyor dünyada..
siizn hakkınızdaki fikirlerim daha çok netleşti..

bir forum yöneticis sahibi düşünün..
bütün paylaşımların hükümeti devleti karalasın kötülesin..

oysa sizi forumunuzu bana tavsiye edenler anlatanlar o kadar çok müsbet cümlelerle anlatılarki..

yaaa ben yağmurdan kaçmıştım... ama görüyorumki doluya tutulmuşum..

ben gider...forumda yaz çiz oynamaya devam et @QasemQasem is verified member.

@MevaMeva is verified member. sanada çok kızgınım haberin olsun..:mad:

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

• Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

• Zevkini yansıtan renk kombinasyonunu seç
    Arkaplan resimleri
    Renk geçişli arkaplanlar
Geri