Foruma hoş geldin, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Düşünce Platformumuza Hoşgeldiniz!

Düşünce Platformumuz bilgi ve düşüncenin en özgür adresidir!
Güne, gündeme ve yarınlara dair söyleyeceğim var diyenlerin, günlük koşuşturmaca içerisinde zihin jimnastiği yapmak isteyenlerin özgürlük meşalesi ~ FORUM KALEMİ ~

En İyi Arama Motorları Listesi

Charismax

FK Üyesi
Ne demek Hiç mi yok ?
Katılım
1 May 2020
Mesajlar
6,525
Tepkime puanı
5,652
Puanları
113
Konum
istanbul
Web sitesi
forummeskeni.com
Burç
Balık
Hobim
Rap-Hiphop
İsim
Fatih
Meslek
Özel
Cinsiyet
Medeni Hal
DisPVx
Takım
O8yPI5
1- GOOGLE

Google, Dünya’ nın en iyi arama motoru. Arama motorları pazarının %85 i ni ellerinde bulunduruyorlar. Onlar bu sektörün bir devi. Google arama motoru, içinde sonsuz bilgi barındıran bir platform. Milyarlarca site içinden hangisi alanınız ise o platformu bulabiliyorsunuz.

Google, bugüne kadar yükselmesini hiç durdurmadı. Her geçen gün daha da iyi oluyor ve zirvedeki yerini korumaya devam ediyor.

Google’ ı en iyi ve güvenli arama motoru yapan şey ise, arama sonuçlarının muhteşem derecede ki kalitesidir. Google, kullanıcılarına çok değer veriyor. Öyle ki, onlara en doğru sonuçları sunmak için çok profesyonel algoritmalar kullanıyorlar. Buda onların , bu işi ne kadar ciddiye alıp , özgüven ile yerine getirdiğinin bir kanıtı.






2- BİNG

Bing’i önceki adlarıyla hatırlıyoruz; Live Search ve MSN Search. Bing adını alana kadar farklı isimlerle karşımıza çıkan Microsoft’un 2009 yılında devreye aldığı dünyanın ikinci* büyük arama motoru. Bing’i Google’dan ayıran birkaç farklı özelliği var; ilki, Google’ın yaptığı gibi site içi ve dışı bağlantıları izleyerek dizin oluşturmanın yanı sıra, site içeriklerine göre de dizine ekleme algoritmasına sahiptir. Özellikle Windows işletim sistemine sahip Bilgisayar ve Cep telefonlarında yerleşik olarak kullanılabilen Bing, Dünya çapında %15,82‘lik bir pazar payına sahip. Ayrıca Yahoo arama motorunun altyapısını destekleyen Bing, Google’ın en büyük rakibi olarak kabul ediliyor.



Bing, Windows PC’lerde varsayılan arama motoru olmasına rağmen, arama motoru pazar payı sürekli% 6’nın altında.

Bing, Microsoft’un önceki arama motorlarından (MSN Search, Windows Live Search, Canlı Arama) kaynaklanmıştır ve Alexa derecesine göre İnternet’te en çok ziyaret edilen # 30 web sitesidir.




3- YAHOO!

Yahoo en popüler e-posta sağlayıcılarından biridir ve web arama motoru ortalama% 2 pazar payı ile aramada üçüncü sıradadır.

Ekim 2011’den Ekim 2015’e kadar Yahoo arama yalnızca Bing tarafından desteklendi. Ekim 2015’te Yahoo, arama ile ilgili hizmetler sunma konusunda Google ile anlaştı ve Ekim 2018’e kadar Yahoo’nun sonuçları hem Google hem de Bing tarafından desteklendi. Ekim 2019 itibarıyla Yahoo! Arama bir kez daha yalnızca Bing tarafından sağlanır.

Yahoo ayrıca ABD’deki Firefox tarayıcıları için varsayılan arama motorudur (2014’ten beri).

Yahoo’nun web portalı çok popüler ve internette en çok ziyaret edilen 11 web sitesi olarak sıralanıyor (Alexa’ya göre).

. Dünya genelindeki kullanım oranlarına baktığımızda halen ilk beşte yer alıyor olmasını biraz da Microsoft’un desteğine borçlu olan Yahoo, şu an Google’ ın desteği ile , arama motoru ve portal olarak hizmetini sürdürmekte.






4- Yandex

Rusya’nın en çok kullanılan arama motoru olan Yandex, Dünya çapında çok yüksek bir pazar payına sahip olmasa da Google benzeri servisleriyle ve farklı dilleri de desteklemesiyle dikkat çekiyor. Arama motoru haricinde bir portal olarak anılabilecek olan

Yandex, harita, e-posta, analiz ve benzeri birçok ücretsiz servisle kullanıcılara hizmet vermek amacında. Özellikle Rusça dilinde Google’dan çok daha iyi hizmet sunduğu için nüfusu 150 milyona yaklaşan bir ülkede en yüksek pazar payına sahip olması şaşırtıcı değil. Ayrıca arama motorunun reklamını yapmak konusunda diğer isimlerden çok daha farklı yollar izleyen Yandex, en azından marka bilinirliğini artırma konusunda emin adımlarla ilerliyor.

Alexa’ya göre Yandex, İnternet’te Rusça sıralamasında 4 sırada yer alan en popüler 30 web sitesi arasında yer alıyor.




5- DuckDuckGo

Ülkemizde ismi çok duyulmamış olsa da, DuckDuckGo, farklı özellikleriyle ön plana çıkıyor. Özellikle Google’ın kişiselleştirilmiş arama ve demografik, coğrafi ya da kişisel özelliklere göre reklam gösterme huylarından sıyrılarak her kullanıcıya benzer sonuçları göstermeye çalışıyor. Yani arama yaptığınızda görüntülenecek sonuçlar için kişisel bilgilerinize ihtiyaç duymuyor. Eğer Google’ın kişisel bilgilerinizi saklaması ya da kullanması konusunda şüpheleriniz varsa, DuckDuckGo tam size göre bir alternatif. Ayrıca yapılan çalışmalar, İngilizce sorgularda DuckDuckGo’nun organik trafiğe ciddi düzeyde katkı sağladığını da göstermekte. Umuyoruz ki Türkiye’deki kullanımı yaygınlaşır.



 

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın yada üye olun!

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın veya kayıt olun!

Kayıt ol

Forumda bir hesap oluşturmak tamamen ücretsizdir.

Şimdi kayıt ol
Giriş yap

Eğer bir hesabınız var ise lütfen giriş yapın

Giriş yap

Tema düzenleyici

Tema özelletirmeleri

Grafik arka planlar

Granit arka planlar