Ekonomi Haber Ekonomik güven ekimde azaldı (1 Görüntüleyen)

• Kullanıcı Meva
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Ekonomi Haberleri
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tüketici ve üreticilerin genel ekonomik duruma ilişkin değerlendirme ve beklentilerini kapsayan Ekonomik Güven Endeksi’ni açıkladı.

Buna göre, Ekonomik Güven Endeksi eylülde 102,4 iken, ekimde yüzde yüzde 1 azalarak 101,4 değerine düştü.

Screenshot_20211113_002134.jpg

Bu düşüşün, tüketici ve reel kesim (imalat sanayi) güven endekslerindeki düşüşlerden kaynaklandığı belirtildi.

FAZLA DÜŞÜŞ PERAKENDE TİCARETTE

Tüketici güven endeksi bir önceki aya göre ekim ayında yüzde 3,6 oranında azalarak 76,8 değerini, reel kesim güven endeksi yüzde 1,8 oranında azalarak 111,3 değerini aldı.

Hizmet sektörü güven endeksi yüzde 2,1 oranında artarak 120,3 değerini, perakende ticaret sektörü güven endeksi yüzde 4,8 oranında artarak 121,1 değerini, inşaat sektörü güven endeksi yüzde 1 oranında artarak 92,7 değerini aldı.

TÜKETİCİ GÜVENİ 12,5 YILIN EN DÜŞÜĞÜNE İNMİŞTİ

Öte yandan, TÜİK’in 21 Ekim’de açıkladığı Tüketici Güven Endeksi, ekimde 76,8 seviyesine gerileyerek, Şubat 2009’dan bu yana endekste en düşük seviyeye inmişti.

Kaynak : Sözcü

Daha yarım saat olmadı işlerimi bitirdim şuradan iki parça eksik alayım diye markete girdim 2 kilo yoğurt 18 küsür ₺ yanına iki garnitür sultanıma iki çikolata alayım dedim 75₺ ödedim. lm;;
Farkındaysanız genel ihtiyaç almadım yoğurt dışında ve artı marketler arasında en uygun olandan aldım.
Biliyormusunuz kimse de nakit yok vatandaş bankanın tahsis ettiği, kullanmanız dahilinde sömürerek alacağı kartlar ile temin edebiliyor. Bu durum anlayacağınız bankacılık sektörünün kasasını şişmanlatıyor.
Allahım rızkı veren sensin sen azımızı çok yap. Âmin ?

@EfuL!m, geçen sene 5 kg süt 15 TL idi.
10 kg alır hem yoğurt yapar hemde buzluğa koyar süt olarak kullanırdık. Şimdi 5 kg 25 TL...
İnsaf...
Beni marketin yoğurttan başka herşeye benzeyen ürününe mahkum kılmaya çalışan sistemi kınıyırum..

Konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri