Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Biliyor musun? Ekmek davası (1 Görüntüleyen)

AsyAAsyA is verified member.

Öylesine...
Forum Kalemi
Puan 113
Çözümler 1
Katılım
1 May 2020
Mesajlar
17,019
Çözümler
1
Tepkime puanı
47,008
Puan
113
AsyAAsyA is verified member.
EKMEK DAVASI

"1948 yılına kadar Türkiye'de fırından satın alıp yediğimiz ekmek esmer ekmekti.

Hamurda kullanılan maya, ekşi maya olarak evlerde üretilirdi, organikti, doğaldı. Sofrada doyduğumuzu bilirdik.

Ama ne yazık ki Amerika Birleşik Devletleri, Anadolu’nun 14 kromozomlu Siyez buğdayı ile 28 kromozomlu Kavılca buğdaylarının genleriyle oynayarak 48 kromozomlu “Cüce Buğday” türü geliştirinceye kadar.

Sapının kısalığından dolayı bu buğdayımsı “Cüce buğdaylar” Pakistan ve Hindistan’a da ihraç edildi; üretim rekoru kırıldı.!

Daha sonra dünyanın verimli topraklarının ve buğdaylarının kimyasal gübrelerle, zehirli ilaçlarla tanışma dönemi başladı...

Hiç kimse gelecek olan tehlikenin farkında değildi. Oysa buğdayın genetiğiyle sürekli oynanıyordu.! Ortaya çıkan “buğdayımsı” bir şeydi.!

Kavılca ve siyez artık tanınmaz hale gelmişti…

ABD, 1950’den sonra “ihtiyaç fazlası” ve “yardım” adı altında bu buğdayımsı ürünü Türkiye’ye kabul ettirdi...

Türkiye kurak geçen yıllarda ucuz buğdayımsı "cüce buğday" adını verdiği, genetiğiyle oynanmış GDO'lu bu buğdayı ithal etmeye başladı...

Ülkemizde gluten, çölyak, diyabet, her türlü otoimmün hastalıkları, obezite, diyabet, alzheimer, demans, dikkat eksikliği vb. nörolojik hastalar ve romatizmal hastalıkların nüfusa oranı ve sayısı adeta patladı...

?en?eres in liderliğini yaptığı
Bu kısımı sansurledim ?? ’nin iktidarının vaadi, 10’dan fazla katkı maddesi içeren endüstriyel beyaz undan yapılan “Beyaz Ekmek”ti.

..... medya, beyaz ekmeği, kalite, zenginlik, refah ve zenginlik göstergesi olarak vatandaşa sundu. Halk beyaz ekmek yedikçe, acıktı. Acıktıkça, beyaz ekmek yedi...

-- Kısa bir süre sonra “Ekmeksiz doymuyorum.” durumuna getirdi vatandaşı.

Tıka basa ekmek yemenin sonucu insanlarin sağlığı bozuldu tabii. Şeker hastası olduk, alerji olduk ve hastalıklar ardı ardına sıralanmaya başladı.

Fiyatı çok daha pahalı olan kara ekmeğin, aslında hem bütçe, hem sağlık açısından çok daha ucuza geldiğini, bir kaç kişi dışında, hiç bir beslenme uzmanı halka anlatmadı..!

Bugün artık, Dünya ekmek tüketim ortalamasının beş katı kadar ekmek tüketiyoruz.!!

Dünyada çöpe en fazla ekmek atan ülke Türkiye...

Peki neden 195 ülke insanlarından daha fazla ekmeği çöpe atıyoruz?

Biz çok mu ac gözlüyüz çok mu savurganiz biz çok mu şımarık olduk, biz tasarruf etmek ne demek umuttuk mu?

Beyaz ekmek, dünyanın en çabuk bozulan ekmeğidir...

Yıllardan sonra Marshall Yardımı ile Beyaz Ekmek yemeye başlayan Avrupa ülkeleri, sonunda beyaz Ekmek yemeyi bıraktı. Ama biz Türkiye'de hala beyaz ekmek yemeye devam ettik.!

Neden?

Beyaz ekmek ile Tam Buğday ekmeği arasındaki farkı, daha yeni yeni anlamaya başladık... Hastalıklardan korunmak için ilaçlara değil, sağlıklı besinlere sarılmamız gerekiyor. Sağlıklı içecekler içmek gerekiyor, NBŞ nişasta bazlı şeker, endüstriyel tatlandırıcı (600.000 kat tat veren ürünler) kullanarak yapılmış her türlü şekerli, asitli gazlı içeceklerden uzak durmak gerek.

Yine NBŞ kullanılarak yapılan gofret, çikolata bisküvi vb abur cubur ürünlerden mutlak şekilde uzak durmak gerek.

Tüketici artık parasını neye verdiğini bilmeli.

Yerli ata tohumu ve geleneksel tarım ile üretilmiş, GDO’suz, kimyasal ilaç ve gübre kullanılmayan, kimyasal katkı maddesi içermeyen gıda talep etmelidir...

Ata tohumu ile üretim yapan çiftçiler devlet tarafından desteklenmelidir...

Sağlıklı bir hayat için doğal, sağlıklı, organik gıdalar ve sağlıklı içecekler seçmek zorundayız.. Faydalı olduğu için.."

Alıntı

FB_IMG_1715421970794.md.jpg
 
Yediğimiz hemen hemen her gıdada katkı maddesi olduğundan katkı maddesiz ekmek tüketip vücudumuzun metobilizmasını bozmaya gerek gerek yok beyaz, ekmeğe devam
 
Biz eskisi gibi olmasa da hala ekmek yaparız tandır dan yayılan mis gibi sıcak ekmeğin kokusu bir başka:)
 
Yaygın olmasını dilediğim husus ekşi mayalı esmer ekmek. Trabzon ekmeğinin esmer olanını gelen akrabalara ısmarlıyorum günlerce bayatlamadan tüketiyorum.
Ata tohumu sadece böyle konuşmalarda değil icraata geçmeli artık zamanı geldi.
 

Konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

  • Geniş / Dar görünüm

    Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

    Izgara görünümlü forum listesi

    Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

    Resimli ızgara modu

    Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

    Kenar çubuğunu kapat

    Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

    Sabit kenar çubuğu

    Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

    Köşe kıvrımlarını kapat

    Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

  • Zevkini yansıtan renk kombinasyonunu seç
    Arkaplan resimleri
    Renk geçişli arkaplanlar
Geri