Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Muhabbet Dolunay ile Acil muhabbeti

Gelen hastalardan ve hasta yakınlarından en çok neyinden şikayetçisiniz ve bu kadar da olmaz dediğiniz şeyler nelerdir?

Biz halkın siz sağlık çalışanlarının en çok neyini anlamanızı beklersiniz?
Yıllardır sağlık çalışanı olarak hastanedekiler sence vatandaşın en çok nelerini anlamıyor?

@Dlunay bende bir sağlıkçıyım biliyorsun, işm gereğide acille irtibatım hatta hastane ile irtibatım zamanında çokçaydı.
24 saat çalışmayı 48 saat dinlenme takip ediyor yada daha fazlası. Dinlenecek alan olmaması ve yoğun olması hastanenin ve hastane yönetiminin bir sorunu. Ama maalesef hem doktorlar hemde hastane çalışanları çoğu zaman ( taamını kast etmiyorum ) hastalara yada hasta yakınlarına çok sert ve kaba davranmaktadırlar. Hatta neredeyse hergün tartışmalar yaşanmakta , ben ne doktor nede hastane çalışanlarının hasta piskolojisini anladığını düşünmüyorum. Diyebilirsinki bizim piskolojimiz ne olacak oda hastane ve sisin sorununuz , hastayı işgilendiren bir konu olmadığı için bunun hastaya yansıması bana göre yanlış.

Hem hasta hemde sağlık çalışanı açısında orta yollu bşr düzenleme sence mümkün mü ?

Gelen hastalardan ve hasta yakınlarından en çok neyinden şikayetçisiniz ve bu kadar da olmaz dediğiniz şeyler nelerdir?

Biz halkın siz sağlık çalışanlarının en çok neyini anlamanızı beklersiniz?
Yıllardır sağlık çalışanı olarak hastanedekiler sence vatandaşın en çok nelerini anlamıyor?
Çok basit aslında mevzu gerçekten Acil olmayan acile gelmesin mesela gecenin 3 ünde acaba gebemiyim diye gebelik testine gelmesinler gibi :)

@Dlunay bende bir sağlıkçıyım biliyorsun, işm gereğide acille irtibatım hatta hastane ile irtibatım zamanında çokçaydı.
24 saat çalışmayı 48 saat dinlenme takip ediyor yada daha fazlası. Dinlenecek alan olmaması ve yoğun olması hastanenin ve hastane yönetiminin bir sorunu. Ama maalesef hem doktorlar hemde hastane çalışanları çoğu zaman ( taamını kast etmiyorum ) hastalara yada hasta yakınlarına çok sert ve kaba davranmaktadırlar. Hatta neredeyse hergün tartışmalar yaşanmakta , ben ne doktor nede hastane çalışanlarının hasta piskolojisini anladığını düşünmüyorum. Diyebilirsinki bizim piskolojimiz ne olacak oda hastane ve sisin sorununuz , hastayı işgilendiren bir konu olmadığı için bunun hastaya yansıması bana göre yanlış.

Hem hasta hemde sağlık çalışanı açısında orta yollu bşr düzenleme sence mümkün mü ?
Çarşamba nobetciydim bugün yine nöbete gidecem birazdan :)
Bakanlık politikası sadece hekimlere yöneliktir bu ülkede hekim bakanlığı sistemi gerçekten sağlık çalışanlarını komple içine almadığı sürece bir uzlaşma olmaz ve liyakat o olmadan düzen değişmez sadece sağlıkta değil hiç bir kurumda
Kırmızı alanda inşaattan düşen bir hastaya bir saat cpr yapılmaya çalışıldı bir nöbette çalışıldı diyorum çünkü hasta yakınları kırmızı alanın camlarını kapılarını yumruklarla aşağıya indirdiler bir ara ama ekip can güvenliğini hiçe sayıp cpr a devam etti demem o ki can güvenliğimiz yok sağlıkta şiddet hep var haberlerde izlediklerinizi biz sözel yada fiziksel hergun yaşıyoruz bu ülkede
Evet sende eski bir sağlıkçısın ama eczaneyle hastaneyi bir tutma :)
Valla yaşamayan içinde olmayana nasıl çalıştığımızı anlatmak zor beklerim bir nöbete:)
Bir kaç vaka yüzünden tüm sağlıkçılara aynı gözle bakılması da hiç hoş değil yüzü asık sert hiç mi öğretmen polis yok bu memlekette ya :)
Ha bu arada bakışım sesim sert olsa da ki bu Allah vergisi ekstra bir çabam yok hastalar için melek hemşiredir benim lakabım:)

Eczanelerinde özellikle nöbetlerde acillerden pek farkı yok , nolursa olsun ben herkesin işini en güzel şekilde yapması taraftarıyım . Taviki teşhis tedavi devam edecek.
Bir çok şahit olduğum gerek acil gerek servis vakası genellenemez ama gerçekten şidete yönlendiren vakalar.
Gebelik testi için acile gelen sayısı da çok değil , yani buda genellenemez… menfi yada ferdi olaylar genellenemez. Acil karşısı çalıştım çok iyi biliyorum…

Allah yardımcınız olsun…
Peki en çok sevdiğiniz hastalar hangileri :)

Allah şifa versin .
İnşallah tez zamanda atlatırsın
Şu geçiş sürecinde nelere dikat edilmeli onuda söylesen seviniriz

Eczanelerinde özellikle nöbetlerde acillerden pek farkı yok , nolursa olsun ben herkesin işini en güzel şekilde yapması taraftarıyım . Taviki teşhis tedavi devam edecek.
Bir çok şahit olduğum gerek acil gerek servis vakası genellenemez ama gerçekten şidete yönlendiren vakalar.
Gebelik testi için acile gelen sayısı da çok değil , yani buda genellenemez… menfi yada ferdi olaylar genellenemez. Acil karşısı çalıştım çok iyi biliyorum…

Allah yardımcınız olsun…
Peki en çok sevdiğiniz hastalar hangileri :)
Hayata tekrar dönen hastalar elbetteki

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

• Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

• Zevkini yansıtan renk kombinasyonunu seç
    Arkaplan resimleri
    Renk geçişli arkaplanlar
Geri