Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, İstanbul’da "LGBTİ karşıtlığı" için yapılan eyleme tepki gösterdi. Yanık, "Nefret söylemini yanlış buluyorum" dedi.

Geçtiğimiz hafta sonu Fatih ilçesindeki Saraçhane Parkı'nda, LGBT'ye karşı Büyük Aile Buluşması gerçekleştirildi.
Çocuklarını ve toplumu eşcinsellik baskısından korumak isteyen insanların organize ettiği yürüyüşe, birçok sivil toplum örgütünden destek geldi.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, İstanbul’da "LGBTİ karşıtlığı" için yapılan eylemi Hürriyet gazetesi yazarı Hande Fırat'a değerlendirdi.
"Devletin temel insan haklarını korumak yükümlülüğü bulunuyor"
"Herkesin bir değerler sistemi vardır. Bu değerler sistemi çerçevesinde eleştirebilme özgürlüğünüz vardır." diyen Bakan Yanık, "Hükümetimizin de doğal olarak değerleri var. Eşcinselliği normalleştirmek ya da normal görmek gibi bir lüksümüz yok. Devletin temel insan haklarını korumak ve teslim etmek yükümlülüğü bulunuyor." dedi."Nefret söylemini yanlış buluyoruz"
"Her grubun protesto hakkı vardır." diye belirten Derya Yanık, "Nefret söylemini yanlış buluyorum. Ben bir hukukçuyum ve mesleğimin büyük bölümü insan hakları temelinde geçti. Nefret söylemini kime karşı olursa olsun yanlış buluyoruz." dedi.Kaynak : Hürriyet