Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni asgari ücreti açıkladı (1 Görüntüleyen)

• Kullanıcı Meva
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Türkiye'den Haberler

Merakla beklenen 2022 asgari ücreti belli oldu. Belirlenen yeni rakam Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklandı. Asgari ücret yüzde 30 artışla net 5 bin 500 liraya yükseldi. Erdoğan işverenlere de işçi başına 100 lira destek verileceğini söyledi.

1656686501590.png

Asgari ücret yapılan yüzde 30 ara zam ile net 5 bin 500 lira oldu. Brüt ücret ise 6 bin 471 lira.

Yaklaşık 7 milyon asgari ücretli çalışan başta olmak üzere toplumun genelini ilgilendiren asgari ücret ile ilgili süreç sona erdi.

Kaynak : ntv.com.tr

@SiyahSancaktaR, Abim yorumluk bişey yok. Çok az. Hayat şartları pahalılık ortada. Enflasyon ortada...
Zamı düşük tutmak için son bir kaç gündür kurlara müdahale ettiler.

Yani anlayacağın Asgari ücretliler açlığa mahkum edilmiş. Ben olsam asla çalışmam..

Son düzenleme:
Artık halk asgari ücrete zam gelmesin istiyor çünkü akabinde zam yağmuru olacak diye çekiniyorlar.
Ben buna katılmıyorum.
Ticaret yapan biri olarak şunu diyeyim esnaf buna seviniyor çünkü alım gücü artınca asgari ücretli alışveriş yapacak ve esnaf kalkınacak.
Zamlar maaşla orantılı değil enflasyon rakamları ile orantılı.

Ben buna katılmıyorum.
Ticaret yapan biri olarak şunu diyeyim esnaf buna seviniyor çünkü alım gücü artınca asgari ücretli alışveriş yapacak ve esnaf kalkınacak.
Zamlar maaşla orantılı değil enflasyon rakamları ile orantılı.
Ticaretle uğraşan biri olarak bu konuda hemfikiriz.
Kurların düşürülmesi ve Asgari ücretlinin alım gücünün artması Esnafın iş yapması demek.

İyi güzelde şuan ekmek nerden baksan 5 liraya tekabul ediyor hadi onu geçtim kirada oturanlar ev sahipleri haddini aşıyor 2500-3000 lira kira istiyor bunun faturaları var 1000 onlara desek aylık mutfak alış veriş giyim kuşam ne kalıcak bu adama hiç bişey bak görürsün kötüye gidicek dahada kötüye bazı fırsatçı esnaflarda 10 liralık bi ürünü 100 liraya satmasını da iyi biliyor o yüzden işlerine geliyor asgari ücrete zam gelmesine seviniyorlar.

Konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri