Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni asgari ücreti açıkladı

MevaMeva is verified member.

Bir ☕ doldur bir 📚 seç 🌍 sessize al
Haber Editörü
Burç
Akrep
Memleket
Siirt
lIr3ry

Merakla beklenen 2022 asgari ücreti belli oldu. Belirlenen yeni rakam Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklandı. Asgari ücret yüzde 30 artışla net 5 bin 500 liraya yükseldi. Erdoğan işverenlere de işçi başına 100 lira destek verileceğini söyledi.

1656686501590.png

Asgari ücret yapılan yüzde 30 ara zam ile net 5 bin 500 lira oldu. Brüt ücret ise 6 bin 471 lira.

Yaklaşık 7 milyon asgari ücretli çalışan başta olmak üzere toplumun genelini ilgilendiren asgari ücret ile ilgili süreç sona erdi.

Kaynak : ntv.com.tr

@SiyahSancaktaR, Abim yorumluk bişey yok. Çok az. Hayat şartları pahalılık ortada. Enflasyon ortada...
Zamı düşük tutmak için son bir kaç gündür kurlara müdahale ettiler.

Yani anlayacağın Asgari ücretliler açlığa mahkum edilmiş. Ben olsam asla çalışmam..

Son düzenleme:
Artık halk asgari ücrete zam gelmesin istiyor çünkü akabinde zam yağmuru olacak diye çekiniyorlar.
Ben buna katılmıyorum.
Ticaret yapan biri olarak şunu diyeyim esnaf buna seviniyor çünkü alım gücü artınca asgari ücretli alışveriş yapacak ve esnaf kalkınacak.
Zamlar maaşla orantılı değil enflasyon rakamları ile orantılı.

Ben buna katılmıyorum.
Ticaret yapan biri olarak şunu diyeyim esnaf buna seviniyor çünkü alım gücü artınca asgari ücretli alışveriş yapacak ve esnaf kalkınacak.
Zamlar maaşla orantılı değil enflasyon rakamları ile orantılı.
Ticaretle uğraşan biri olarak bu konuda hemfikiriz.
Kurların düşürülmesi ve Asgari ücretlinin alım gücünün artması Esnafın iş yapması demek.

İyi güzelde şuan ekmek nerden baksan 5 liraya tekabul ediyor hadi onu geçtim kirada oturanlar ev sahipleri haddini aşıyor 2500-3000 lira kira istiyor bunun faturaları var 1000 onlara desek aylık mutfak alış veriş giyim kuşam ne kalıcak bu adama hiç bişey bak görürsün kötüye gidicek dahada kötüye bazı fırsatçı esnaflarda 10 liralık bi ürünü 100 liraya satmasını da iyi biliyor o yüzden işlerine geliyor asgari ücrete zam gelmesine seviniyorlar.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

• Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

• Zevkini yansıtan renk kombinasyonunu seç
    Arkaplan resimleri
    Renk geçişli arkaplanlar
Geri