“Çocuklarımızı lgbt den nasıl koruruz” sorusu çok soruldu. Cevaplamak isterim. İnsanlar nedense hep görünen kısımları konuşuyorlar. Pedofili vakası oluyor, içimiz yanıyor, ne yapmak lazım deniyor. Herkes asalım keselim tarzı yorumlar yazıyor. İyi de güzel kardeşim pedafili böyle son bulmaz ki. Giden gittikten sonra idam etmek ‘önleyici’ tedbir değil ki. O gerekli bir ceza, sonuç. Bize önleyici tedbirler lazım, mahremiyet eğitimini yaygınlaştıralım diyorsun, yıllar sürecek bir eğitim tedrisatı kimsenin işine gelmiyor. Lgbt olayı da öyle. Gökkuşağı çizmeyelim diye diye herkes hesabında -güya karşıt yazı yazmak niyetiyle- gökkuşağı paylaştı. Gay/lezbiyen fotoğrafları -sözüm ona- lanetlemek için paylaşıldı. Yaygınlaştırıldı. Safi zihinler idlal edildi. 3-5 kişilik eylemler sanki tüm ülke ayaklanmışçasına gündem buldu. Hele bir anne “Hatice Hanım çocuğum iki erkeğin öpüştüğünü görüp ne olduğunu sordu, ona bunu nasıl anlatayım” yazmış. Çocuğunuz böyle bir sahneyi nerede gördü dedim. Haberlerde gördü, dedi. E pardon da güzel kardeşim çocuğunu aklının ucunda bile olmayan bir görüntüye neden maruz bırakıyorsun? Her türlü cinsel sapkınlıktan çocuğumuzu korumanın ‘gökkuşağı çizmemek’ ten çok daha etkili, kesin ama sancılı bir ‘tedbir’ süreci var. Postta yazıyorum. Ben eğitimci bir anne olarak bunu yapmaya çalışıyor ve çocuklarımın zihnine ne bu konuyu, ne o tarz hayatların işlendiği dizi ve filmleri, ne de konuyla ilgili görüntüleri emanet etmiyorum.
Hatice Kübra Tongar
Hatice Kübra Tongar
Ziyaretçiler için gizlenmiş link, görmek için
Giriş yap veya üye ol.
Giriş yap veya üye ol.
Giriş yap veya üye ol.
Giriş yap veya üye ol.
Giriş yap veya üye ol.