Foruma hoş geldin, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Düşünce Platformumuza Hoşgeldiniz!

Düşünce Platformumuz bilgi ve düşüncenin en özgür adresidir!
Güne, gündeme ve yarınlara dair söyleyeceğim var diyenlerin, günlük koşuşturmaca içerisinde zihin jimnastiği yapmak isteyenlerin özgürlük meşalesi ~ FORUM KALEMİ ~

Çocuk sahibi olmak isteyenler!

AsyA

Forum Kalemi
Öylesine...
Katılım
1 May 2020
Mesajlar
14,443
Çözümler
1
Tepkime puanı
38,508
Puanları
113
'Çocuk sahibi olmayı düşünüyoruz.’ O kadar çok duyuyorum ki bu tanımı. Genç çiftler söylüyor, anneler söylüyor, babalar söylüyor. Karışmayayım diyorum ama tutamıyorum kendimi :) ‘Yok yok isteseniz de çocuk sahibi olamazsınız. O çocuğun bir sahibi (cc) var çünkü...' diyorum. Kimilerine ayrıntı gibi gelebilir belki ama bence işin özeti bu. Ebeveynlikte başımıza ne gelirse kendimizi çocuklarımızın 'sahibi' sandığımız için geliyor. Sahibiysem istediğimi yaparım rehaveti bizi mahvediyor. Oysa biraz basit düşünsek, mesela desek ki, komşum tatile çıkarken bana çiçeğini emanet etse ilk ne sorarım? Kaç gün su vereyim? Güneşe mi koyayım, gölgeye mi? Gözüm gibi korur, kollarım. Neden? Çünkü günü gelir sahibi sorar, sana verdiğim çiçeğe ne yaptın diye. Soldurursam darılır bana, belki kızar. Çocuklar da öyle işte. Dünyanın en güzel çiçeğini vermiş Yaratan bize, 'Aman ha sakın soldurma, dalını kırma, çiçeğini koparma, suyunu, güneşini ihmal etme, gün gelecek geri alacağım senden' demiş. Bu yüzden yıllardır söylerim, yine söyleyeyim. Çocuğun ‘sahibi’ olunmaz; emanetçisi olunur, rehberi olunur, örneği olunur, Allahın ona verdiği tohumların birer birer çiçek açışının ‘şahidi’ olunur ancak?

Hatice Kübra Tongar



SQUkgG.md.jpg
 

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın yada üye olun!

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın veya kayıt olun!

Kayıt ol

Forumda bir hesap oluşturmak tamamen ücretsizdir.

Şimdi kayıt ol
Giriş yap

Eğer bir hesabınız var ise lütfen giriş yapın

Giriş yap

Tema düzenleyici

Tema özelletirmeleri

Grafik arka planlar

Granit arka planlar