Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Tartışma Cemaat yurtları kapatılmalı mı?

Yaşanan üzücü bir olaydan sonra neden tüm yurtlar böyle algısı oluşturuluyor anlamıyorum. "Pire için yorgan yakmak" atasözü böyle bir durum için söylenmiş olmali.
Intihar eden öğrenci psikolojik sorunlar yaşıyor olabilir. Uzerinde buyuk baskı hissedebilir. Okuduğu bölümün zorluğu herkesçe biliniyor. Bizimde tanıdığımız 3 sınıfta benzer durum yaşadı. Kızı okuldan aldılar bir süre tedavi gördü baska bir bölümde okudu. Aile keşke durumu farkedebilseydi.

Tam tam aksini düşünüyorum. Cemaat evleri, vakıflar, islami hassasiyete sahip yurtların sayısı dahada arttırılmalı.
Soruna odaklanmak, sorunun kaynağına odaklanmak yerine suçu islami yapılara atmak tamamen islamfobik duyguların belirtisidir.

Bizler yırtlarımızı dernek ve evlerimizi dahada arttırma daha kaliteli hale getirme yolunda ilerleyeceğiz inşallah.

Gün geçmiyor ki bu tür elim olayların altını kazıyıp islam düşmanı rantçılar türemesin.
Kapatılmasının aksine daha da katlanarak çoğalmaları gerekmektedir.
Bu tür olayların olmaması temennisini bizde taşıyoruz ve gencecik canlar yitip gitmesin isteriz. Fakat altında ne var, niçin canına kıyar bu yavrular. Ayrıca yurtların bireysel sorun yaşayan sakininin adım adım koruması değil. Dolayısıyla bu tür spekülatif yorumlara kulak asmayıp daha kapsamlı ve modern yurtların açılmasına ön ayak olmalıyız.

Lütfen, bu kullanıcıyla bir anlaşma yapmak istiyorsanız, engellendiğini unutmayın.
Provokasyonlara kapılıp boy le düşünce vahşettir ayrıca tek kelime ile...

O.zaman onlarda derneklerini kapatsınlar çıkan adi olayları sadece örtbas etmesini bilirler...

Objektif olmak gerekir, Din bir yaşam biçimi,inanıştır. Din çocuklarımıza öğretilmelidir,ama cemaatler kapatılmasa bile denetlenmelidir.çocuklarımızı kimlere emanet ettiğimiz araştırılmalıdır.yoksa Din öğrenmek neden kötü olsun.İnananlar veya inanmayanlar değilde insan olarak bakmak lazım.İnsanın zihniyeti önemlidir.

Dan Brown'un Melekler ve Şeytanlar kitabında;

Papa'nın sağ kolu yardımcısı Camerlengo, "Din Kusurludur ama Sadece İnsanlar Kusurlu olduğu için" der,işin içinde ne taraftan olursa olsun sağ,sol farketmez, içinde kötülük varsa her kesimden kötüdür. biraz olayalara objektif olmak lazım.iki taraf içinde yada hangi taraf varsa,bize neden saldırıyorlar değilde,evet bazı konularda bizde dikkat etmeliyiz desek belki olaylar çözülür.

20 yaşında ki tıp fakültesi öğrencisi Eren Kara nın intiharının ardından gündeme tekrar gelen soru bu cemaat yurtları kapatılmalı mı?
O zaman tek cemaat değil tüm vakıflar, dernekler adına açılan hepsi kapatılmalı.

@interceptor, en büyük eksiklik denetim.
Kessinlikle hepsi denetlenmeli. Dernek ve cemaatler gönüllü esasına dayalı çalışanları çok araştırmıyor. Sorunda burda başlıyor. Kessinlikle didik didik etmeliler.
Dernek ve cemaatler sıkı denetimlerde geçmeli...
Didik didik etmeli. Bizim çocuklarımızı gönül rahatlığı ile verebilmeliyiz..

Müsait olunca bir dernek yöneticisi olarak uzun uzun konuya geleceğim inşallah

Lütfen, bu kullanıcıyla bir anlaşma yapmak istiyorsanız, engellendiğini unutmayın.
Bu konu ile cemaat yurtlarının gündeme gelmesini yanlış bulsam da yurtların çok başıboş olduğunu düşünüyorum. Bir yandan bunun gündeme gelmesi güzel bir şey iken böyle bir olay ile gündeme gelmesi üzücü. Birçok arkadaşım cemaat/vakıf yurtlarında kalıyor. Hatta bir dönem kyk çıkmadığında neredeyse bende bir vakıf yurdunda kalacaktım. Çok şükür ki kalmadım.
Birçok cemaat/vakıf yurdunda zorlama var. Ve bu zorlamalar sadece dini açıdan değil. Sosyal ve siyasi açıdan da. Bu yüzden sıkı bir denetim getirilmeli. Ha bana kalsa tüm yurtlar kapatılsın devletin adamakıllı yurdu olsun derim ama bu da çözüm değil. Bu yüzden kapatılmasından ziyade iyi bir kontrol olmalı. Ama bu da bizim ülkemiz de ne derece yapılır tartışılır.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

• Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

• Zevkini yansıtan renk kombinasyonunu seç
    Arkaplan resimleri
    Renk geçişli arkaplanlar
Geri